StoryEditorOCM
Košarkakrenuo niz?

Zadar do druge rezultatski uvjerljive pobjede u Zaboku

Piše Dražen Žura
4. listopada 2024. - 22:19

Zadar se posve nepotrebno pribojavao ogleda sa Zabokom, jer za tako nešto, pokazalo se, nije bilo nimalo potrebe, upisana je i druga pobjeda,rezultatski uvjerljiva. u jednako toliko odigranih kola u FAVBET Premijer ligi.

Moglo se vidjeti posve neobičnih deset minuta, jer je Cinac s tri „trice” zatekao momčad Zadra, ali ta priča nije trajala dugo. Sve se okrenulo u narednih šest i po minuta, nanizala se zadarska serija 20:0 kojom se domaćine ostavilo na učinku njihovog najstarijeg igrača!

Zadar je počeo igrati obranu dovodeći nerijetko suparnika do ruba isteka napada, čime ih se prisiljavalo na forsirani šut iz očaja, ali i velik broj pogrešaka. Istina, nije se Zadar mogao pohvaliti prvim minutama, jer su tek u četvrtoj stigli do poena, slobodna bacanja riješio je Wahl. I onda je krenula ranije istaknuta serija, najviše udjela imao je Mihailović iza kojeg stoji prvi koš iz igre kao i jedina „trica” Zadra u prvoj dionici. Imali su svoje prste i Ramljak, i Gilbert i Žganec.

Nakratko je na otvaranju druge četvrtine do zraka stigao Zabok, opet se Cinac našao u glavnoj ulozi. Međutim, slabašni su bili ostali, napose u branjenju zadarskog šuta za tri poena, dva puta Žganec, jednom Klarica, uz poneke poene Mazalina i Prolete, sve skupa za plus petnaest uoči drugog poluvremena.

Gegić? Ostao je bez upisanih poena, promašio je iz svih pet pokušaja. Konačno se javio „tricom” u 14. minuti, iz sedmog nastojanja! Trgnuo se i kasnije još jednom je upisao tri poena, potom dva i dodatno bacanje....

Zabok se trudio, ali nikako nisu mogli dobro odraditi završnicu napada jer je Zadar nastavio igrati čvrstu obranu! I kad su Ramljak „tricom”, a Mazalin s dva poena podigli prednost na 23 razlike, slobodno su mogli jedni drugima dati ruku i odjaviti utakmicu, bez posljednje formalne dionice.

Zabok – Zadar 54:85

ZABOK – Dvorana: Gradska dvorana Zabok.

Gledatelja: 600.

Zabok – Zadar 54:85 (9:20, 18:22, 16:20,11:21).

Suci:Marko Stanković, Branimir Galić i Teo Miletić.

ZABOK: Sikirić(6), Pavković, Lužaić(7), Cinac(15), Tomas, Herceg(1), Savić(8), Črnjević(6), Lihtar, Borovčak, Cvitanović(11), Karahodžić.

ZADAR: Mihailović(16), Wahl(10), Klarica(13), Gegić(9), Proleta(6), Žganec(7), Mazalinz(6), Dundović, Ramljak(9), Gilbert(9), Torbarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 22:27