StoryEditorOCM
Košarkaiznad obruča

Igrat će ukupno 32 reprezentacije: FIBA odredila datume za SP 2023. koje će se igrati u Indoneziji, Japanu i na Filipinima

Piše Hina
11. svibnja 2020. - 16:02
A picture taken on April 24, 2020 in Mies, shows a board at the entrance of the International Basketball Federation FIBA, as Switzerland remains in lockdown during the COVID-19 outbreak, caused by the novel coronavirus. - Short-time working, drawdowns from reserves, bank loans or call for help to the Intenational Olympic Committee, the hitherto prosperous international sports federations are suffering from the cancellation or postponement of their events caused by the coronavirus pandemic, which deprives them of income. (Photo by Fabrice COFFRINI/AFP)Fabrice Coffrini

Svjetsko košarkaško prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, održat će se od 25. kolovoza do 10. rujna, objavila u ponedjeljak Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) na svojim stranicama.

Grupna faza svjetskog prvenstva održat će se u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, dok će se završnica igrati u Manili. To je prvi put u povijesti da će svjetsko košarkaško prvenstvo održava u više zemalja.

Na SP 2023. godine sudjelovat će 32 reprezentacije, a kvalifikacije će početi u studenom 2021. godine i trajat će do veljače 2023.

Naslov prvaka branit će Španjolska koja je u finalu zadnjeg SP-a u Kini pobijedila Argentinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:39