StoryEditorOCM
Košarkaprekinut derbi

Svi su šokirani potezom spikera u Beogradu, stigla žestoka priopćenja Partizana i Zvezde

Piše SN
6. lipnja 2024. - 09:51

Kako stvari stoje, Srbija ima novog košarkaškog prvaka bez da je do kraja odigrana druga utakmica finala Lige između Crvene zvezde i Partizana. Nakon što je derbi prekinut jer su igrači Zvezde napustili teren, izgleda da bi upravo momčad pod vodstvom Ioannisa Sfairopoulosa mogla potpuno profitirati - pišu Sportske novosti.

Pisali smo, igrači Zvezde napustili su parket zbog niza uvreda s tribina. Protivnički navijači nisu štedjeli ni svoju ekipu Partizana, koja nije htjela nastaviti treću četvrtinu (rezultat 57:45 za Partizan) nakon što su suci naredili pražnjenje dvorane. Sat i pol vremena poslije prekida i evakuacije beogradske Arene, crveno-bijeli vratili su se na parket, ali igrači Partizana nisu se pojavili. Suci su pričekali još 15 minuta, odnosno pričekali da istekne vrijeme zagrijavanja, a kako se domaćin nije pojavio, meč je proglašen završenim. A epilog se neće svidjeti Partizanu.

- Utakmica će se registrirati na osnovu delegatskog izvještaja, službenim rezultatom 20:0. U dogovoru s Crvenom zvezdom, tijekom idućih dana bit će im uručeni pehari i medalje - rekao je direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin, koji se čudio i na akcije spikera Partizana.

- Spiker je, na svoju ruku ili uz suglasnost s nekim, obavijestio da će se utakmica odigrati u roku od 24 sata, a to se nije smjelo dogoditi i ide na štetu Partizana. Jedini koji je mjerodavan su prvi sudac i delegat, sve informacije koje dobijete, dobijete od njih. Nemam objašnjenje za to što je spiker napravio, dok je delegat sve učinio u skladu s propozicijama.

Nakon utakmice, oba kluba oglasila su se putem službenog priopćenja.

- Prvi put u povijesti naše košarke utakmica se prekinula zbog verbalnog incidenta. Nakon prekida, ekipa Zvezde povukla se u svlačionicu, a nakon što je dvorana ispražnjena, ostali su čekati na terenu, da bi službeni predstavnici Partizana dobili od sudaca informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Momčad Partizana tada se povukla u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kad su se iznenada suci i igrači Zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena poslije prekida, igrači Partizana već su otišli svojim kućama. Suci i delegat na ovaj način dodijelit će titulu prvaka Zvezdi, a Partizan u takvom skandalu ne želi sudjelovati, poručuju iz Partizana.

Priopćenje Zvezde znatno je duže, a prenosimo najvažnije dijelove:

- Ogorčeni smo na događanja tijekom utakmice broj 2 finala Superlige Srbije, ali i zbog pokušaja iznošenja neistina od strane Partizana, koji u priopćenju navodi gomilu laži i da je dogovor bio da se utakmica nastavi u četvrtak? Po kojim propisima i pozicija? Pokušaj obrtanja priče, od objave spikera da se utakmica nastavlja u četvrtak pa preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da se utakmica MORA NASTAVITI U SRIJEDU uz prazne tribine, jest pokušaj da se JASNA PRAVILA pretvore u PARTIZANOVA PRAVILA, dio je priopćenja, na kraju kojeg stoji "svim Zvezdašima čestitamo novu titulu prvaka, devetu uzastopnu i nama najvrjedniju.

- Iskreno, i raanije se događalo da se prazne tribine, ali utakmice su se nastavljale, što sada nije bio slučaj. Nadam se da je sezona gotova jer će se donijeti odluka o prvaku. Najbitnije je da smo osvojili još jedan trofej - rekao je kapetan Zvezde Branko Lazić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 02:20