StoryEditorOCM
Košarkaaba liga

Split u presudnoj utakmici pobijedio na gostovanju, sjajnim Amerikancima pomogao i domaći adut

Piše D. Ka.
26. studenog 2023. - 20:43

Split je u gostima svladao Mornar iz Bara s 76:93 (21:18, 22:23, 14:23, 19:29). Ovo je bila izrazito važna utakmica za Žute, igrali su protiv glavnog konkurenta za opstanak u ABA ligi, i to bez ozlijeđenog Perkovića. Obje momčadi su bile na jednoj pobjedi i sedam poraza te prostora za kiks nije bilo. Iako su domaćini bolje otvorili utakmicu i vodili na poluvremenu, u trećoj četvrtini se ukazao sjajni Runjić, i uz pomoć standardno dobrih Shortera i Sullivana pokrenuo preokret. 

Najbolji u redovima Splita su bili Sullivan s 22 i Shorter s 21 poenom, a sjajne Amerikance je u stopu pratio Runjić s 20 poena i odličnih 16 skokova.

Dobro je Mornar otvorio utakmicu, nametnuo se kao bolja momčad na parketu, mučio se Split u napadu. Semafor je pokazivao 19-9 kada je trener Žutih Rimac odlučio pozvati time-out. Očito je predah dobro došao Splitu, uslijedila je lijepa serija od 7:0 i na krilima Shortera i Sullivana Žuti su drugu četvrtinu započeli s minus 3.

Prvo poluvrijeme je bilo nagovještaj da bi ovo mogla biti tijesna utakmica, ni u nastavku nijedna momčad nije uspjela stvoriti veću seriju i rezultatski se odvojiti od protivnika. Gosti su tako na poluvrijeme otišli s minus 2 (43:41). Najbolji u prvom dijelu kod Splita su bili Sullivan s 13 i Shorter s 9 koševa. 

Ali, u trećoj četvrtini su Shorter i Sullivan dobili pravu pomoć, u redovima Splita je zasjao Runjić. Deset koševa, a na kraju četvrtine je imao čak 13 skokova. Domaćine napad nije išao, došlo je do pada koncentracije kod igrača Mornara i Split je, vođen Runjićem, zadnju četvrtinu ušao s plus sedam (57:64).

Napadačka kriza Mornara se nastavila i u zadnjem dijelu, u četiri minute završetka su zabili samo dva poena, dok su kod Splita uobičajeni akteri dominirali. Semafor je na šest minuta do kraja pokazivao 15 razlike za Split (59:74), povratka za Mornar nakon toga nije bilo.

Već u petak Split ima novi važan abaligaški zadatak, na Gripe stiže Krka koja je također jedan od konkurenata Splitu u borbi za opstanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:59