StoryEditorOCM
KošarkaEvo me doma

Sami izvan kuće 3! Na Božićno jutro sneno i mutno, u ‘tuti‘ Splitovoj... Ja došao sam na svoja vrata...

25. prosinca 2023. - 10:57

Na polnoćki, u krugu obitelji, prijatelja, većina dočeka Božić. Košarkaši Splita dočekali su ga u autobusu na povratku iz Beograda za Split sa sinoćnje utakmice protiv Crvene zvezde. A u grad pod Marjanom stigli su tek ujutro. Danas nešto prije osam sati autobus sa ‘žutima‘ stigao je na parking ispred dvorane KK Split na Gripama. Igrači Splita potom su s kušinima pod rukama, neki čak i u šlapama/papučama, iz autobusa ‘odbauljali‘ do svojih automobila, pa kućama.

image
Tom Dubravec/Cropix

Neobičan je bio Badnjak i Božić ‘žutih‘. U tjednu uoči Božića imali su čak četiri utakmice u razmaku od samo šest dana. U prve tri su slavili, protiv Mege u Admiral Bet ABA ligi u ponedjeljak, Dubrovnika u srijedu u domaćoj Favbet Premijer ligi i kod Zaboka u SuperSport kupu Hrvatske u subotu. A sinoć su protiv favorizirane Zvezde uvjerljivo poraženi u Beogradu u regionalnoj ligi. Susret je počeo oko 19 sati. Nešto prije 22 sata krenuli su ‘žuti‘ autobusom prema Splitu.

Na taj su susret također stigli nakon neprospavane noći, u autobusu od Zaboka do Beograda su proveli desetak sati. No, nemojmo se zavaravati, rezultat bi vjerojatno bio sličan i bez toga s obzirom na razliku u kvaliteti, domaći teren, umor od utakmice dan ranije... Rijetka su čuda kao ono što je napravio jučer Zadar u okršaju s Partizanom, za što im kapa dolje.

Stigli su na vrijeme za Božićni ručak. Slijedi ‘žutima‘ kratak odmor. Bez zafrkancije, zaista kratak. Već u petak opet igraju. Gosti su Studentski centar Derbyja u Podgorici u regionalnoj ligi. To je zadnja utakmica Splita u 2023. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 00:44