StoryEditorOCM
KošarkaMVP mjeseca

‘Na muci se poznaju junaci‘. Njegov povratak preporodio momčad, Splitov Amerikanac sad ‘pobrao‘ i važnu nagradu

Piše F. V.
31. siječnja 2024. - 12:24

Splitov Amerikanac Shannon Shorter (34) izabran je za najkorisnijeg igrača siječnja u Admiral Bet ABA ligi. Iskusni košarkaš kluba s Gripa proglašen je za MVP igrača regionalne lige za mjesec siječanj tijekom kojeg je Split slavio u tri od četiri odigrane utakmice. U tim susretima Shorter je u prosjeku imao odličnu statistiku od 21,5 poen, sedam skokova, pet asistencija uz najveću prosječnu valorizaciju od 27,8.

- Zahvalan sam na prilici da igram na ovom nivou u dvanaestoj godini moje profesionalne karijere. Hvala na nagradi, ali ne bih je dobio da nije bilo mojih suigrača, trenera i suradnika iz kluba - skromno će Shorter za stranicu ABA lige.

- Ovo mi je treća godina u Splitu. Sa suigračima sam postao prijatelj. Vjerujem da navijači i ovaj grad cijene kad se natječeš bez obzira na sve i to je moj mentalni sklop. Svakako moram zahvaliti Bogu. Vjerujem u ono što i kako radim. Puno se stvari događa iza kulisa koje prosječan navijač ili pojedinac ne bi vidi. Moji treneri i suigrači vide koliko je svakodnevnog truda u sve uloženo - naglasio je Shorter za službenu stranicu regionalne lige. Naglasio je jednu stvar.

- Sve kreće od treninga. Naši su iznimno kompetitivni. Toliko da ih ponekad trener Rimac mora prekinuti. Onako kako treniraš, tako i igraš utakmicu. Naša filozofija je da gledamo samo svaku sljedeću utakmicu i kako je dobiti - rekao je Shorter.

image
Božidar Vukičevic/Cropix

Amerikanac se vratio u Split nakon što je sezona već počela. Sezonu je Shorter počeo u Egiptu, ali se nakon eskalacije sukoba u Izraelu i prosvjeda po Egiptu u bojazni da se situacija na prelije na poziv sportskog direktora Tea Čizmića vratio na Gripe. U Splitu su Camerona Sheltona i Shamiela Stevensona zamijenili povratnicima Shorterom i Sullivanom i tada je sezona krenula nabolje. Želja je sada plasman u play off ABA lige.

- Kada sam se odlučio vratiti, kada se vraćao i Sulli (suigrač Lewis Sullivan, nap.a.), bio sam svjestan teškog zadatka koji je bio ispred nas. Imali smo tada samo jednu pobjedu. Jedan od meni omiljenih citata je: ‘Na muci se poznaju junaci.‘ Prihvatili smo to i igrali utakmicu po utakmicu. Pred nama su još izazovni dani, ali vjerujem da možemo dokle god želimo. Sve je u našem mentalnom fokusu i izbjegavanju arogancije zbog toga što smo pobijedili u nekoliko utakmica. Kad sam stigao, rekao sam suigračima da je moj cilj doigravanje AdmiralBet ABA lige i osvajanje domaćeg prvenstva. Čak i kad nije izgledalo pozitivno, još uvijek sam to naglašavao svojim suigračima i sada smo na vrhuncu, ali još uvijek imamo posla. Još jednom želim zahvaliti na ovom priznanju ne samo u svoje, nego i u ime momčadi - rekao je Shorter.

 

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 22:58