StoryEditorOCM
Košarkaistinska veličina

Legendarni direktor Jugoplastike duboko žali za Tvrdićem: ‘Koji bi to bija gušt kad bi zapiva s Oliverom i Buklom‘

21. kolovoza 2024. - 06:58

Josip Bilić Biba, možemo za njega s punim pravom reći, legendarni direktor najjače Jugoplastike, POP-a 84, Slobodne Dalmacije, Splita Croatia osiguranje i kako li se sve zvao klub "žutih" s Gripa, s prijelaza osamdesetih u devedesete. Biba duboko žali za Ratom Tvrdićem:

- Bio je istinska sportska veličina, zaslužuje sve počasti. Bio je naš sportski direktor u doba kad sam ja bio direktor kluba. I svi smo mi skupa bili okupljeni oko naše veličanstvene generacije Rađe, Kukoča i ostalih, mislim na Skansija, Šolmana, Macura, Jerkova... Nemojmo nikoga od njih zaboraviti... Prije toga bio je veliki igrač i jedan od najboljih košarkaša našeg kluba svih vremena.

image

Rato Tvrdić

Tom Dubravec/Cropix

Josip Bilić želi podsjetiti na još jednu, dodatnu dimenziju veličine našeg Rate:

- Bio je obljubljen od svih sportaša, košarkaša, nogometaša, vaterpolista, a rekao bih da su uz veliko prijateljstvo što ih je prožimalo, Oliver Dragojević, Ivica Bukle Hlevnjak i Rato pravili baš tercet tri asa. Sport i pjesma, naša dalmatinska pisma, koji bi to bija gušt kad bi se našli kojom prigodom pa zapivali. Rato je igra balun i košarku i zna je pivat, Oliver je, bože moj, šta‘ š poć govorit, a za Buklu nisi zna je li bolji nogometaš ili klapski pivač, onako po starinsku, šotovoće, ispo‘ glasa - ispričao nam je Biba.

Lijepa je to splitska priča, tri asa, Rato, Oliver i Bukle, sad su, eto svi zajedno u legendi grada podno Marjana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 09:57