StoryEditorOCM
Košarkakvalifikacije za oi

Josip Sesar: Poraz nije problem, ako želimo osvojiti turnir, znamo što moramo napraviti

Piše T.V., T. P./SN
3. srpnja 2024. - 20:33

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija izborila je plasman u polufinale kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji je se održava u Pireju usprkos 86-90 (29-28, 31-27, 19-19, 7-16) porazu od Novog Zelanda u susretu 2. kola skupine A.

Hrvatska je u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom upisala po pobjedu i poraz, no kako je pobjeda protiv Slovenije u utorak (108-92) izražena s većom razlikom od poraza od Novog Zelanda u srijedu izabranici Josipa Sesara osigurali su jedno od prva dva mjesta koja vode u polufinale. No, s pobjedom protiv Novog Zelanda Hrvatska je mogla osigurati i prvo mjesto u skupini te dvoboj protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine B, a ovako konačni plasman ovisi o ishodu dvoboja Slovenija - Novi Zeland koji će se igrati u četvrtak

- Nismo ušli dobro u utakmicu, niti smo cijelo vrijeme uspjeli mečirati Novi Zeland, jer su stalno radili po dvije, tri izmjene. Tražili su takav ritam, jer su znali da smo imali večer prije utakmicu. Kad su ušli u bonus u posljednjoj četvrtini, promijenili su obranu, na svako naše spuštanje su udvajali. Mi smo imali pet, šest otvorenih šuteva, ali sve smo promašili - objasnio je kasnije Josip Sesar, hrvatski izbornik, dodajući:

- Nije nikakav problem ovaj poraz. Ako želimo osvojiti turnir, moramo pobijediti sljedeće dvije utakmice. A ovaj poraz moramo analizirati. Mislim da ne smijemo biti niti nervozni kao što smo bili u srijedu, jer nas je i to sputalo i to je škola za sve. Utjecalo je emocionalno pražnjenje nakon pobjede nad Slovenijom, nitko nije mogao zaspati prije tri, četiri ujutro, pokušali smo se razbuditi, ali nije išlo.

Pronašao je izbornik i detalje na kojima smo pali.

- Imali smo problema u obrani od picka, a u napadu smo donosili neke loše odluke u završnici. Postigli smo samo sedam poena u posljednjoj četvrtini. No, sve je ovo košarka, sada se idemo odmoriti i spremiti polufinale, protiv koga god da igramo - zaključio je Josip Sesar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 20:53