stdClass Object ( [id] => 1294100 [title] => Jedinstvena priča obitelji Ukić, sin osvojio titulu, red je na tati koji nam otkriva hoće li jednom zaigrati zajedno [alias] => jedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Košarkaši Splita, predvođeni Ukićem, osvojili su titulu prvaka Hrvatske.

Ovu rečenicu navijači "žutih" sanjaju već - ravno 20 godina! Od 2003., kada je kapetan Srđan Subotić, današnji trener Splita, poveo svoju momčad do jedine titule.

Rečeni Ukić iz prve rečenice je Luka Leni, a rečeni Split je U-13 generacija "žutih" koja je u finalu nadigrala Cedevitu Junior i postala prvak.

Neće se navijači zbog toga buniti, Jukićevci, Maćuhice i Tvrda jezgra, a ni ostali koji nisu dio ovih "skupina". Neka dice, neka titula, ova generacija garantira lijepu budućnost košarkaških Gripa, no "ono pravo" kreće - u utorak. Finale Splita i Zadra, treće dalmatinsko otkako je samostalne hrvatske košarke. Oba dosadašnja (2008. i 2021.) dobili su - Zadrani. No, Splićani sada imaju pole position, startna jedinica daje im prednost domaćeg terena i razbuktava maštu navijača da će i drugi Ukić, još jedan Leni, povesti "žute" do titule.

---

image

Luka Leni Ukić, Rokov sin, već je prvak Hrvatske u uzrastu do 13 godina

Osobni Album/
---

Roko, dvostruka kruna u domu Ukićevih ove godine?

- Prvo ćemo skočit‘ pa onda reć hop ha, ha! Puno je još posla isprid nas. Ova, ajmo reć "starija titula" u našem domu, a nije veća nego starija, tek se triba osvojit. Bija san puno puta u situaciji di je sve izgledalo savršeno pa je ispalo krivo, tako da uopće ne pomišljam na tu izjavu. A ovo šta su dica osvojila je super, prava stvar prije svega za klub...

... pogotovo šta je prošlo puno godina otkad je osvojen neki trofej u bilo kojoj od mlađih kategorija.

- Nisan siguran koliko, mislin jedno osam godina.

Puno neugodnih

Uvijek neugodni Bosco...

- Ima puno "uvijek neugodnih" za nas ha, ha! Lani nismo imali niti jednu generaciju "među četiri", sad su ovi malci, predvođeni trenerom Jerom Mrduljašem, prvaci i to je top stvar. Škola košarke voditelja Ante Grgurevića triba pozitive da se može dodatno promovirat, da dica vide da to nije samo upisat se i dat članarinu nego da se može nešto i osvojit.

Cijeli život si u košarci, prošao si sve živo, ali da ti i sin u istoj godini budete prvaci sigurno bi bio posebni osjećaj.

- Lipo je to. Lipe su to priče. Zahvalan san šta uopće postoji mogućnost da se to dogodi. Ali, upravo iz razloga koji si reka, da san sportaš koji je sve proša, da iman skoro 40 godina i deset i više finala iza sebe, ne mogu uopće počet razmišljat u tom smjeru, uđeš u emocije i onda to više nije to. Moraš ostat profesionalan i razmišljat na čisti sportski način. O prvom sljedećem treningu, prvoj utakmici. Ić korak po korak, da se to stvarno dogodi, a ne da ostane potencijalna priča.

Nitko ti ne bi dao "skoro 40". Pari da možeš igrat još dosta. Jel‘ te nervira šta ti stalno broje godine? U svakom razgovoru, prijenosu, tekstu...

- Nije da me nervira. Ogroman je blagoslov igrat ovako dugo, ovo mi je 23. profesionalna sezona. Mora ti se sto stvari u životu poklopit za to... Ka prvo, zdravlje. Pa nenormalna ljubav prema košarci. Pa da igraš u klubovima u kojima se tvoje želje podudaraju s klupskima, da to sve skupa ima smisla. Sve loše u tome bilo, da mi neko kljuca koliko iman godina, ha, ha! A i draže mi je da mi se to govori radi broja, a ne radi moje igre.

‘Kad sam izgleda staro‘

Jedino onih prvih mjesec dana kada si se vraćao je bilo malo teže...

- Jedino san tada izgleda staro na terenu. Nisan šest miseci igra, triba mi je jedan proces da uđen u formu, da uvatin ritam. Bez lažne skromnosti, ne vidi se da iman deset godina više od svih igrača na terenu. Ali, možda je čak i bolje da se to nekad naglasi, pa iman mali alibi ako nešto ne krene kako triba ha, ha!

Jel‘ razmišljaš "di nakon igračke karijere"? Oćeš ostat‘ u košarci? Evo, sad te i ja kljucan:-))

- Jesan. Razmišljan stalno. Nenormalno je da dugoročno izađen iz košarke. Mogu se, eventualno, godinu-dvi odmorit. Previše volin košarku i previše san unutra da bi reka "zbogon, mene to ne interesira".

Di ćeš, šta ćeš?

- A čuj... Košarka je sad u jednoj nezavidnoj situaciji u državi, klubovi isto, tako da je to posebna tema. Definitivno ću ostat u košarci na neki način. Mali mi igra, pratin sve, unutra san skroz, triba vidit šta će u datom momentu bit najbolje i imat najviše smisla.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Za Luku svi govore da je isti ćaća. Isti mot, isti gen, sve isto. Jel vidiš sebe u njemu? Jel ga gledaš, savjetuješ, pokažeš mu neku fintu?

- Sebe nisan moga gledat kad san ima 13 godina ka on, nije bilo puno snimki u to vrime, tako da ne mogu to znat. A da ga sad uspoređujen sa sobon, teško je. Ipak je on još dječak, nije razvijen. Ali mi je i jasno mi je da ljudi to pričaju. Kako smo do prije dvi godine živili vani i stalno minjali sredine tako smo i više trenirali skupa nego da smo cilo vrime bili tu u Splitu. Luka ima svoje trenere u klubu, a nas dva pričamo o košarci, gledamo, to nam je tema. Maltretiramo ženu i ćer.

Ćer Sara trenira plivanje u Jadrana. Ali, vratimo se mi na Luku.

- Neću ništa prognozirat. Za sad ide dobro. Dite je dobro, ali... to je još toliko rano. Bilo je milijun situacija dominantne dice u svim sportovima, koje su išle u raznim smjerovima. Ipak je to dite od 13 godina prid kojin je dugački put.

Super ideja

Jedan mi je napunio glavu, ali mora se priznat da je super ideja: Roko izlazi s terena, a Luka ulazi...

- Mislin da nije realno. Ne vidin se da igran još tri godine, a njemu tribaju još minimalno tri. Možda i pet.

Stavit ćemo ga jednu utakmicu, samo za to.

- Sve je to lipo iz novinarske perspektive, jedna lipa priča. A opet, moraš se zapitat šta je u tome dobro, a šta nije. Ditetu stavljat teret na leđa nije najpametnije, triba on ić svojim putem, nevezano za mene. Od mene uvik može dobit neki savjet, Ali san i svjestan da Luka ne može pobić od usporedbi i spominjanja. Tako je to, s jedne strane će imat benefite, a s druge će mu, možda, ić na živce. Ni prvi ni zadnji kojemu se otac bavija sporton i koji je to proša. Neka uzme najbolje od toga, a sve drugo triba ignorirat.

Sad je red na tebi da uzmeš titulu. Zadnja i jedina je otprije ravno 20 godina. I opet taj Zadar. Prije dvije godine, ono kad si se vratio na Gripe nakon 16 godina, igrali ste dva finala kontra Zadrana, kup i prvenstvo, oba izgubili.

- To finale prije dvi godine je prošlo ispod radara zbog korone i to mi je žaj. Bila bi ludnica, pune dvorane kod nas i u Zadru. Prva godina kad san se vratija, moga san dat više i fizički i igrački. Ali, Zadar je te godine bija bolji, imali su bolje strance, skuplju ekipu. To šta smo došli na jedan balun u finalu kupa i na jednu utakmicu u finalu prvenstva je bija naš maksimum. Teško je izgubit finale, ali ne žalin posebno za tim koliko, recimo, kako smo lani ispali od njih u polufinalu. To mi je puno više ža‘.

 

Preklani Zadar, lani Zadar, sad opet Zadar. Roko, vrime je.

- Znam da čekamo titulu 20 godina. Svi znamo da je ovo klub velike povijesti, ali isto tako i jako nestabilne, turbulentne recente prošlosti. Zadnjih 20-25 godina, otkad se prestala igrat Euroliga. Nikad se nije znalo koju će ligu klub igrat, oće li se borit za trofeje ili će bit deseti u državi. Zadnjih četiri-pet godina klub se ustabilija i na valu toga igramo drugo finale prvenstva u zadnje tri godine. Ali i tek treće u zadnjih 20 godina. Klub u tom periodu nije bija miljenik politike i sponzora, budžet je bija slabiji nego ostalima. Sad se to minja i došli su rezultati.

Druga priča

Prije dvije godine, tri finalne utakmice u Zadru izgubili te ste "200 razlike". Ove sezone druga je priča, imate 5:1 u međusobnim ogledima.

- Glupo je klubu, koji nije ništa osvojia 20 godina, stavljat teret favorita. Ali, u situaciji di imamo prednost domaćeg terena, 5:1 protiv njih u sezoni i u najmanju ruku izjednačenu ekipu, realno bi tribali bit favoriti. No, ne smijemo to gledat na taj način, nego se posvetit utakmicama. Imamo dovoljno iskustva, mladosti i talenta, sve to triba kanalizirat i pokušat osvojit.

Je li, evo ebete pitanja, prva najvažnija?

- Nije. To me iskustvo naučilo, svaka je jednako važna. Bitna je psihologija, koliko se ekipa diže ili pada u seriji.

Da ne ulazimo u duboke analize, koja je glavna prednost Splita, a koja najveća opasnost od strane Zadrana?

- Mi imamo širu ekipu, više igrača koji mogu donit prevagu. Oni imaju "odlična tijela", fizički mogu parirat bilo kome. Kompaktni su, konstantni, dobro vođeni, imaju od nas maksimalni respekt. S druge strane, svjesni smo svoje snage, virujemo u sebe.

Jel‘ i tebe zahvatilo "ludilo ulaznica", jel‘ te povlače, mole, žicaju?

- Tokon cile sezone san se distancira od toga, bliski prijatelji koji redovno idu na utakmice imaju pretplate tako da... Vidili smo koliki je red za ulaznice, to mi je očekivano. Znan šta je Split, tu san cili život, znan kad je nešto vruće. To je razlog zašto igraš košarku. To je ono šta san tija kad san se vratija prije dvi godine. Ovo san tija!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čuju se bubnjevi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => čuju se bubnjevi 2 0 8693 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-29 13:22:13 [created_by] => 3173 [created_by_alias] => Marko Bilić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-29 16:29:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-05-29 16:29:49 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 125 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jedinstvena priča obitelji Ukić, sin osvojio titulu, red je na tati koji nam otkriva hoće li jednom zaigrati zajedno [metakey] => KK Split, Roko Leni Ukić, Luka Leni Ukić, košarka [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24935560.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24995314.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/23725877.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/1376543.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Osobni Album\/","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Leni Roko Uki\u0107<\/p>","

Luka Leni Uki\u0107, Rokov sin, ve\u0107 je prvak Hrvatske u uzrastu do 13 godina<\/p>","","

Roko Leni Uki\u0107 u mla\u0111im danima<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["48:47","41:23","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1671","hd_24935560_1920.jpg":"1920x1080","k_24935560_1280.jpg":"1280x1280","k_24935560_1024.jpg":"1024x1024","k_24935560_640.jpg":"640x640","k_24935560_480.jpg":"480x480","k_24935560_340.jpg":"340x340","k_24935560_220.jpg":"220x220","o_24935560_1280.jpg":"1280x1114","o_24935560_1024.jpg":"1024x891","o_24935560_640.jpg":"640x557","o_24935560_480.jpg":"480x417","o_24935560_340.jpg":"340x295","o_24935560_220.jpg":"220x191","h_24935560_1280.jpg":"1280x854","h_24935560_1024.jpg":"1024x683","h_24935560_640.jpg":"640x427","h_24935560_480.jpg":"480x320","h_24935560_340.jpg":"340x227","h_24935560_220.jpg":"220x147","pp_24935560_1280.jpg":"1280x1628","pp_24935560_1024.jpg":"1024x1303","pp_24935560_640.jpg":"640x814","pp_24935560_480.jpg":"480x611","pp_24935560_340.jpg":"340x432","pp_24935560_220.jpg":"220x280"},{"size0":"498x948","hd_24995314_1920.jpg":"1920x1080","k_24995314_1280.jpg":"1280x1280","k_24995314_1024.jpg":"1024x1024","k_24995314_640.jpg":"640x640","k_24995314_480.jpg":"480x480","k_24995314_340.jpg":"340x340","k_24995314_220.jpg":"220x220","o_24995314_1280.jpg":"1280x2436","o_24995314_1024.jpg":"1024x1949","o_24995314_640.jpg":"640x1218","o_24995314_480.jpg":"480x913","o_24995314_340.jpg":"340x647","o_24995314_220.jpg":"220x418","h_24995314_1280.jpg":"1280x854","h_24995314_1024.jpg":"1024x683","h_24995314_640.jpg":"640x427","h_24995314_480.jpg":"480x320","h_24995314_340.jpg":"340x227","h_24995314_220.jpg":"220x147","pp_24995314_1280.jpg":"1280x1628","pp_24995314_1024.jpg":"1024x1303","pp_24995314_640.jpg":"640x814","pp_24995314_480.jpg":"480x611","pp_24995314_340.jpg":"340x432","pp_24995314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1283","hd_23725877_1920.jpg":"1920x1080","k_23725877_1280.jpg":"1280x1280","k_23725877_1024.jpg":"1024x1024","k_23725877_640.jpg":"640x640","k_23725877_480.jpg":"480x480","k_23725877_340.jpg":"340x340","k_23725877_220.jpg":"220x220","o_23725877_1280.jpg":"1280x855","o_23725877_1024.jpg":"1024x684","o_23725877_640.jpg":"640x427","o_23725877_480.jpg":"480x320","o_23725877_340.jpg":"340x227","o_23725877_220.jpg":"220x147","h_23725877_1280.jpg":"1280x854","h_23725877_1024.jpg":"1024x683","h_23725877_640.jpg":"640x427","h_23725877_480.jpg":"480x320","h_23725877_340.jpg":"340x227","h_23725877_220.jpg":"220x147","pp_23725877_1280.jpg":"1280x1628","pp_23725877_1024.jpg":"1024x1303","pp_23725877_640.jpg":"640x814","pp_23725877_480.jpg":"480x611","pp_23725877_340.jpg":"340x432","pp_23725877_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1326","hd_1376543_1920.jpg":"1920x1080","k_1376543_1280.jpg":"1280x1280","k_1376543_1024.jpg":"1024x1024","k_1376543_640.jpg":"640x640","k_1376543_480.jpg":"480x480","k_1376543_340.jpg":"340x340","k_1376543_220.jpg":"220x220","o_1376543_1280.jpg":"1280x884","o_1376543_1024.jpg":"1024x707","o_1376543_640.jpg":"640x442","o_1376543_480.jpg":"480x331","o_1376543_340.jpg":"340x234","o_1376543_220.jpg":"220x151","h_1376543_1280.jpg":"1280x854","h_1376543_1024.jpg":"1024x683","h_1376543_640.jpg":"640x427","h_1376543_480.jpg":"480x320","h_1376543_340.jpg":"340x227","h_1376543_220.jpg":"220x147","pp_1376543_1280.jpg":"1280x1628","pp_1376543_1024.jpg":"1024x1303","pp_1376543_640.jpg":"640x814","pp_1376543_480.jpg":"480x611","pp_1376543_340.jpg":"340x432","pp_1376543_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15127396 Threads: 3 Questions: 3163084334 Slow queries: 7075979 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235207020 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /sport/kosarka/jedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno-1294100 [printLink] => /sport/kosarka/jedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno-1294100?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 679263 [name] => KK Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kk-split [link] => /tag/kk-split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252296 [name] => Roko Leni Ukić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => roko-leni-ukic [link] => /tag/roko-leni-ukic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 717980 [name] => Luka Leni Ukić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-05-29 16:00:45 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-leni-ukic [link] => /tag/luka-leni-ukic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 380636 [name] => kosarka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kosarka [link] => /tag/kosarka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čuju se bubnjevi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jedinstvena priča obitelji Ukić, sin osvojio titulu, red je na tati koji nam otkriva hoće li jednom zaigrati zajedno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3173 [name] => Marko Bilić [username] => marko-bili [email] => marko-bili@sd.hr [password] => $2y$10$JVMyU6fm0NCz1pszxeY3xeMJuAjv1HW5uFeKaUqL7kL91Ey/72YwO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-bilic-3173 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1691 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/841fbc462357152795a05e3d92314526?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24935560.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Leni Roko Ukić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24935560.jpg [title] =>

Leni Roko Ukić

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24995314.jpg [title] =>

Luka Leni Ukić, Rokov sin, već je prvak Hrvatske u uzrastu do 13 godina

Osobni Album/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/23725877.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/1376543.jpg [title] =>

Roko Leni Ukić u mlađim danima

Paun Paunović/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Košarkaši Splita, predvođeni Ukićem, osvojili su titulu prvaka Hrvatske.

Ovu rečenicu navijači "žutih" sanjaju već - ravno 20 godina! Od 2003., kada je kapetan Srđan Subotić, današnji trener Splita, poveo svoju momčad do jedine titule.

Rečeni Ukić iz prve rečenice je Luka Leni, a rečeni Split je U-13 generacija "žutih" koja je u finalu nadigrala Cedevitu Junior i postala prvak.

Neće se navijači zbog toga buniti, Jukićevci, Maćuhice i Tvrda jezgra, a ni ostali koji nisu dio ovih "skupina". Neka dice, neka titula, ova generacija garantira lijepu budućnost košarkaških Gripa, no "ono pravo" kreće - u utorak. Finale Splita i Zadra, treće dalmatinsko otkako je samostalne hrvatske košarke. Oba dosadašnja (2008. i 2021.) dobili su - Zadrani. No, Splićani sada imaju pole position, startna jedinica daje im prednost domaćeg terena i razbuktava maštu navijača da će i drugi Ukić, još jedan Leni, povesti "žute" do titule.

---

image

Luka Leni Ukić, Rokov sin, već je prvak Hrvatske u uzrastu do 13 godina

Osobni Album/
---

Roko, dvostruka kruna u domu Ukićevih ove godine?

- Prvo ćemo skočit‘ pa onda reć hop ha, ha! Puno je još posla isprid nas. Ova, ajmo reć "starija titula" u našem domu, a nije veća nego starija, tek se triba osvojit. Bija san puno puta u situaciji di je sve izgledalo savršeno pa je ispalo krivo, tako da uopće ne pomišljam na tu izjavu. A ovo šta su dica osvojila je super, prava stvar prije svega za klub...

... pogotovo šta je prošlo puno godina otkad je osvojen neki trofej u bilo kojoj od mlađih kategorija.

- Nisan siguran koliko, mislin jedno osam godina.

Puno neugodnih

Uvijek neugodni Bosco...

- Ima puno "uvijek neugodnih" za nas ha, ha! Lani nismo imali niti jednu generaciju "među četiri", sad su ovi malci, predvođeni trenerom Jerom Mrduljašem, prvaci i to je top stvar. Škola košarke voditelja Ante Grgurevića triba pozitive da se može dodatno promovirat, da dica vide da to nije samo upisat se i dat članarinu nego da se može nešto i osvojit.

Cijeli život si u košarci, prošao si sve živo, ali da ti i sin u istoj godini budete prvaci sigurno bi bio posebni osjećaj.

- Lipo je to. Lipe su to priče. Zahvalan san šta uopće postoji mogućnost da se to dogodi. Ali, upravo iz razloga koji si reka, da san sportaš koji je sve proša, da iman skoro 40 godina i deset i više finala iza sebe, ne mogu uopće počet razmišljat u tom smjeru, uđeš u emocije i onda to više nije to. Moraš ostat profesionalan i razmišljat na čisti sportski način. O prvom sljedećem treningu, prvoj utakmici. Ić korak po korak, da se to stvarno dogodi, a ne da ostane potencijalna priča.

Nitko ti ne bi dao "skoro 40". Pari da možeš igrat još dosta. Jel‘ te nervira šta ti stalno broje godine? U svakom razgovoru, prijenosu, tekstu...

- Nije da me nervira. Ogroman je blagoslov igrat ovako dugo, ovo mi je 23. profesionalna sezona. Mora ti se sto stvari u životu poklopit za to... Ka prvo, zdravlje. Pa nenormalna ljubav prema košarci. Pa da igraš u klubovima u kojima se tvoje želje podudaraju s klupskima, da to sve skupa ima smisla. Sve loše u tome bilo, da mi neko kljuca koliko iman godina, ha, ha! A i draže mi je da mi se to govori radi broja, a ne radi moje igre.

‘Kad sam izgleda staro‘

Jedino onih prvih mjesec dana kada si se vraćao je bilo malo teže...

- Jedino san tada izgleda staro na terenu. Nisan šest miseci igra, triba mi je jedan proces da uđen u formu, da uvatin ritam. Bez lažne skromnosti, ne vidi se da iman deset godina više od svih igrača na terenu. Ali, možda je čak i bolje da se to nekad naglasi, pa iman mali alibi ako nešto ne krene kako triba ha, ha!

Jel‘ razmišljaš "di nakon igračke karijere"? Oćeš ostat‘ u košarci? Evo, sad te i ja kljucan:-))

- Jesan. Razmišljan stalno. Nenormalno je da dugoročno izađen iz košarke. Mogu se, eventualno, godinu-dvi odmorit. Previše volin košarku i previše san unutra da bi reka "zbogon, mene to ne interesira".

Di ćeš, šta ćeš?

- A čuj... Košarka je sad u jednoj nezavidnoj situaciji u državi, klubovi isto, tako da je to posebna tema. Definitivno ću ostat u košarci na neki način. Mali mi igra, pratin sve, unutra san skroz, triba vidit šta će u datom momentu bit najbolje i imat najviše smisla.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Za Luku svi govore da je isti ćaća. Isti mot, isti gen, sve isto. Jel vidiš sebe u njemu? Jel ga gledaš, savjetuješ, pokažeš mu neku fintu?

- Sebe nisan moga gledat kad san ima 13 godina ka on, nije bilo puno snimki u to vrime, tako da ne mogu to znat. A da ga sad uspoređujen sa sobon, teško je. Ipak je on još dječak, nije razvijen. Ali mi je i jasno mi je da ljudi to pričaju. Kako smo do prije dvi godine živili vani i stalno minjali sredine tako smo i više trenirali skupa nego da smo cilo vrime bili tu u Splitu. Luka ima svoje trenere u klubu, a nas dva pričamo o košarci, gledamo, to nam je tema. Maltretiramo ženu i ćer.

Ćer Sara trenira plivanje u Jadrana. Ali, vratimo se mi na Luku.

- Neću ništa prognozirat. Za sad ide dobro. Dite je dobro, ali... to je još toliko rano. Bilo je milijun situacija dominantne dice u svim sportovima, koje su išle u raznim smjerovima. Ipak je to dite od 13 godina prid kojin je dugački put.

Super ideja

Jedan mi je napunio glavu, ali mora se priznat da je super ideja: Roko izlazi s terena, a Luka ulazi...

- Mislin da nije realno. Ne vidin se da igran još tri godine, a njemu tribaju još minimalno tri. Možda i pet.

Stavit ćemo ga jednu utakmicu, samo za to.

- Sve je to lipo iz novinarske perspektive, jedna lipa priča. A opet, moraš se zapitat šta je u tome dobro, a šta nije. Ditetu stavljat teret na leđa nije najpametnije, triba on ić svojim putem, nevezano za mene. Od mene uvik može dobit neki savjet, Ali san i svjestan da Luka ne može pobić od usporedbi i spominjanja. Tako je to, s jedne strane će imat benefite, a s druge će mu, možda, ić na živce. Ni prvi ni zadnji kojemu se otac bavija sporton i koji je to proša. Neka uzme najbolje od toga, a sve drugo triba ignorirat.

Sad je red na tebi da uzmeš titulu. Zadnja i jedina je otprije ravno 20 godina. I opet taj Zadar. Prije dvije godine, ono kad si se vratio na Gripe nakon 16 godina, igrali ste dva finala kontra Zadrana, kup i prvenstvo, oba izgubili.

- To finale prije dvi godine je prošlo ispod radara zbog korone i to mi je žaj. Bila bi ludnica, pune dvorane kod nas i u Zadru. Prva godina kad san se vratija, moga san dat više i fizički i igrački. Ali, Zadar je te godine bija bolji, imali su bolje strance, skuplju ekipu. To šta smo došli na jedan balun u finalu kupa i na jednu utakmicu u finalu prvenstva je bija naš maksimum. Teško je izgubit finale, ali ne žalin posebno za tim koliko, recimo, kako smo lani ispali od njih u polufinalu. To mi je puno više ža‘.

 

Preklani Zadar, lani Zadar, sad opet Zadar. Roko, vrime je.

- Znam da čekamo titulu 20 godina. Svi znamo da je ovo klub velike povijesti, ali isto tako i jako nestabilne, turbulentne recente prošlosti. Zadnjih 20-25 godina, otkad se prestala igrat Euroliga. Nikad se nije znalo koju će ligu klub igrat, oće li se borit za trofeje ili će bit deseti u državi. Zadnjih četiri-pet godina klub se ustabilija i na valu toga igramo drugo finale prvenstva u zadnje tri godine. Ali i tek treće u zadnjih 20 godina. Klub u tom periodu nije bija miljenik politike i sponzora, budžet je bija slabiji nego ostalima. Sad se to minja i došli su rezultati.

Druga priča

Prije dvije godine, tri finalne utakmice u Zadru izgubili te ste "200 razlike". Ove sezone druga je priča, imate 5:1 u međusobnim ogledima.

- Glupo je klubu, koji nije ništa osvojia 20 godina, stavljat teret favorita. Ali, u situaciji di imamo prednost domaćeg terena, 5:1 protiv njih u sezoni i u najmanju ruku izjednačenu ekipu, realno bi tribali bit favoriti. No, ne smijemo to gledat na taj način, nego se posvetit utakmicama. Imamo dovoljno iskustva, mladosti i talenta, sve to triba kanalizirat i pokušat osvojit.

Je li, evo ebete pitanja, prva najvažnija?

- Nije. To me iskustvo naučilo, svaka je jednako važna. Bitna je psihologija, koliko se ekipa diže ili pada u seriji.

Da ne ulazimo u duboke analize, koja je glavna prednost Splita, a koja najveća opasnost od strane Zadrana?

- Mi imamo širu ekipu, više igrača koji mogu donit prevagu. Oni imaju "odlična tijela", fizički mogu parirat bilo kome. Kompaktni su, konstantni, dobro vođeni, imaju od nas maksimalni respekt. S druge strane, svjesni smo svoje snage, virujemo u sebe.

Jel‘ i tebe zahvatilo "ludilo ulaznica", jel‘ te povlače, mole, žicaju?

- Tokon cile sezone san se distancira od toga, bliski prijatelji koji redovno idu na utakmice imaju pretplate tako da... Vidili smo koliki je red za ulaznice, to mi je očekivano. Znan šta je Split, tu san cili život, znan kad je nešto vruće. To je razlog zašto igraš košarku. To je ono šta san tija kad san se vratija prije dvi godine. Ovo san tija!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Osobni Album/ Vojko Bašić/Cropix Paun Paunović/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Leni Roko Ukić

Osobni Album/

Luka Leni Ukić, Rokov sin, već je prvak Hrvatske u uzrastu do 13 godina

Paun Paunović/Cropix

Roko Leni Ukić u mlađim danima

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/jedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno-1294100 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b62005817539fbc2d857f0fe6d2d775f7f7d9524 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jedinstvena+pri%C4%8Da+obitelji+Uki%C4%87%2C+sin+osvojio+titulu%2C+red+je+na+tati+koji+nam+otkriva+ho%C4%87e+li+jednom+zaigrati+zajedno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fjedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno-1294100 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fjedinstvena-prica-obitelji-ukic-sin-osvojio-titulu-red-je-na-tati-koji-nam-otkriva-hoce-li-jednom-zaigrati-zajedno-1294100 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => čuju se bubnjevi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Košarkačuju se bubnjevi

Jedinstvena priča obitelji Ukić, sin osvojio titulu, red je na tati koji nam otkriva hoće li jednom zaigrati zajedno

Piše Marko Bilić
29. svibnja 2023. - 18:29

Košarkaši Splita, predvođeni Ukićem, osvojili su titulu prvaka Hrvatske.

Ovu rečenicu navijači "žutih" sanjaju već - ravno 20 godina! Od 2003., kada je kapetan Srđan Subotić, današnji trener Splita, poveo svoju momčad do jedine titule.

Rečeni Ukić iz prve rečenice je Luka Leni, a rečeni Split je U-13 generacija "žutih" koja je u finalu nadigrala Cedevitu Junior i postala prvak.

Neće se navijači zbog toga buniti, Jukićevci, Maćuhice i Tvrda jezgra, a ni ostali koji nisu dio ovih "skupina". Neka dice, neka titula, ova generacija garantira lijepu budućnost košarkaških Gripa, no "ono pravo" kreće - u utorak. Finale Splita i Zadra, treće dalmatinsko otkako je samostalne hrvatske košarke. Oba dosadašnja (2008. i 2021.) dobili su - Zadrani. No, Splićani sada imaju pole position, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:14