stdClass Object ( [id] => 1363757 [title] => Za Hajduka je živio, navijao i pjevao, napisao je i jedan od najpoznatijih refrena: ‘Imamo nešto fantastično‘ [alias] => za-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Davne su to godine bile, tko će se više sjetit‘, ali zato se događaja vezanih za Hajduka itekako dobro sjećam. Nismo mi postali Hajdukovci otkad smo se skupili kao Trubaduri, svi mi smo oduvijek bili Hajdukovci, od djetinjstva, sve smo pratili, živjeli za Hajduka i ispratili kroz život tolike generacije strašnih igrača... - priča nam Luciano Lući Capurso, Dubrovački trubadur, prekaljeni glazbenik, vlasnik kultne betule Libertina unutar gradske jezgre u Zlatarskoj ulici i – strastveni Hajdukovac.

Svi znamo onu Hajdukovu ‘Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina...‘, a mnogi ne znaju da je refren, najsnažniji dio te omiljene pjesme napisao upravo Lući davnih godina prošlog stoljeća. U danima posvećenima zaljubljenima i ljubavi, definitivno je vrijeme za romantiku s Hajdukom i prisjećanje u Lućijevoj betuli.

Monopol na Bijele noći

-Tko zna koja je godina to bila, znat će oni u Hajduku... Kako je nastala pjesma - tako da smo mi bili kao hajdukovci često na stadionu i pjevali tu himnu. Uživali smo u toj publici, takvu publiku rijetko smo doživljavali, ali najvažnije što se događalo je što smo mi Trubaduri stalno i svugdje pjevali te Bijele noći, ali svugdje! Čak je išao s nama i Vukas, mene je jako volio, ni dan danas ne znam zašto. Jednom smo autobusom išli u Berlin i tamo bila Bijela noć, bili su Vukas i Tito Kirigin koji je tad bio predsjednik, svi smo bili skupa u busu, bio je s nama i Miljenko Smoje i to je bilo genijalno društvo. Oni su svi bili malo stariji od nas. I sad došli smo u Berlin, tamo je bio koncert i Bijela noć. Nijemci su sve mikrofone stavljali i na zvučnike i pojačala, i po stolovima, poludio sam bio, nismo se dogovorili za nikakvo snimanje, pa sam ja te mikrofone dizao, a ovi tehničari ih opet stavljali nazad. Bilo je predivno, sala je bila puna puncata, pjevali su naše pjesme, pa onda hajdučke, pa splitske...” - priča Lući s gotovo dječjim osmijehom na licu koji mu se javi tek kad priča o bliskim ljudima i o Hajduku.

Tada su Trubaduri bili strašno popularni, i jasno da su ih zvali gdje god su mogli, a oni su, pogotovo na ovakve koncerte, rado išli. Priča i kako nije svima bilo drago što su Trubaduri na neki način imali monopol na Bijele noći. Neki su se bili i pobunili, ali sve se sretno riješilo, a Trubaduri su i dalje svirali Bijele noći.

- Ma bilo je svega! Često su se znali buniti – pa dobro što je vama, zašto uvijek Dubrovčani pjevaju Bijele noći, pa su onda našli još jedan bend i onda smo se mijenjali tijekom koncerta. Tako je bilo i u hotelu Lav - prisjeća se ovaj trubadur i još nekih hrvatskih glazbenih velikana.

Nedovršena pjesma

- Često smo ti svirali i u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Šibeniku, ma nema gdje nas nisu zvali. U jednom momentu išli smo busom u Osijek, a tamo je pjevao Vice Vukov. Svi smo se, kad bi dolazio u Grad, vazda čudili kako on to tako baš ‘hrvatski‘, znaš što mislim, pjeva. Bio je strašan pjevač, naš veliki domoljub. Ali u Osijeku netko mu je senjo da je vrijeme da se pokupi. Mislim na lijepi način, ali situacija je bila takva, ljudi su htjeli i štogod drugo čuti.” - priča nam.

I dalje su svirali Bijele noći, a Lućija je stalno mučilo to što himna Hajduka ima te dvije kitice, pa bi tko god je pjevao, bilo bendovi, bilo publika ili igrači, izmislio nešto svoje, a njemu je to i dalje bilo nekako nedorečeno.

-Tito Kirigin znao nam je reć‘ – a malo ste nam skupi Trubaduri, a nismo bili, nismo nikad vele tražili, ali to je više bio govor onako, kao neki folklor. I sad išli smo u Zagreb i netko je pjevao ‘bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina. I prije nego smo došli u Zagreb, govorim ja pokojnom Marku Breškoviću, ma kako ova himna ima kiticu i gotovo, tad nismo ni znali da je napisao evo sad pokoj mu duši Mijo Medak, i mislim se ma moram nešto napisati. Nakon toga je išlo ‘bila i plava skladna je boja, to je simbol majstora s mora‘. I onda sam nešto tuda petljao...” - dodaje Lući. To je bilo vrijeme Mediteranskih igara u Splitu, a još jedna zanimljivost je da je upravo Lući napisao himnu za Mediteranske igre u Splitu, ali je nikad nije predao. Sad mu je, kaže, malo i žao.

---

image

‘Neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...‘

Tonći Plazibat/Cropix
---

A što gledaš ako ne gledaš Hajduka?!

- Napisao sam jednu himnu za igre i ne znam zašto, nisam je htio dati. A šteta, danas znam da bi uspjela, valjala bi. Ali dobro, nije ni bitno. Ali onda sam nakon svog tog petljanja napisao ostatak hajdučke himne, onaj dio ‘ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ I onda su oni to svi stalno svirali i pjevali ali trebalo je da netko to snimi snažno, moćno, da bude prava hajdučka himna. Pred nas je došao velikim žiri, sjeli su, mi smo otpjevali, a oni, prava hrvatska posla, govore, pa ajde kao nije ni toliko loše, ajde može! Marko Brešković i ja pošli smo tad u Jugoton i snimili je, Marko je strašno puno pomogao kao kompozitor, ali onda se dogodilo da je krenulo još nadopisivanja ovih iz uprave Hajduka. I svi smo se nekako dogovorili, tko god je nešto napisao, nadodao, da će se svi odreći honorara, to je ta valjda zajedničlka ljubav, za mene je to isto bio jedan momenat velike sreće jer sam nešto poklonio svome Hajduku.”

Za to smo živjeli cijeli život, za utakmice, za igrače, za tu zajedničku ljubav prema našemu klubu, a kasnije za nastupe za njih, za himnu. Jednom kad se birala najbolja Hajdukova himna, a u konkurenciji je bio i Vinko Coce, ipak je ‘Bili su bili‘ izabrana kao najbolja.

Od ovog prekaljenog muzičara, čovjeka s čudesno živim duhom nikad nećete čuti detalje koji bi danas svima bili sočni, o tome može govoriti tek onaj šeretski smiješak, a takvih trenutaka pamti Lući bilo je srećom jako puno.

Šansa za popravak

Poznato je da su u njegovu betulu oduvijek dolazili ama baš svi, od poznatih do nepoznatih, od slavnih do notornih, od akademika i predsjednika do ribara i svatko dobija isti tretman. Ako je raspoložen, gost će dobiti piće, ne bez opaske ‘nisi zadnjih put okrenuo turu, sad te je red‘ ili ako baš nije od volje - ‘ne znaš što ćeš pit? Pa najbolje ti je ništa‘.

- Kako smo bili dobri s Hajdukom, bili smo i jako popularni, igrači su često dolazili u Grad. Jednom su dvojica igrača, nećemo rijet koji su, došli u mene doma sa suprugama, onako na objed, a kako sam ja tek uselio, nije bilo bome toliko postelja, ali oni su od gusta spavali u mene na podu na madracima. Ma to su bila vremena...”

---

image

Još uvijek ponosno drži ulaznicu za utakmicu Hajduka na kojoj je nekad pisala himna i njezini autoru, u vitrini u svojoj betuli Libertina

Tonći Plazibat/Cropix
---

Torcida danas, priča ovaj Trubadur, nešto je najljepše što može zamisliti kao obožavatelj, a čini mu se da i igračima to znači jako puno. Utakmice prati, voli kad igra Hajduk i kad gube i kad tuku.

-Torcida je fenomenalna stvar, nešto fantastično što imamo. Ima naravno iznimaka, ovih što prave kazine, ali uglavnom to je nešto lijepo što imamo, ej, pa preko 100 tisuća članova imamo, ogromna je to stvar.”

- Jesi li član?

- Još čekam od Hajduka da mi pošalju člansku iskaznicu.

- Miritaš neku počasnu.

- Pa eto, bilo kakvu, neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...”

---

Krivi refreni

Slobodna Dalmacija i Radio Dalmacija pomogli su ne samo oko izbora najbolje himne Hajduka, već i oko jedne od možda najljepših pjesama uopće, one Đela Jusića ‘La musica di notte‘. Lući je sav od preciznosti, ne voli ni kad se hajdukova himna pjeva krivo. Znamo da mnogi krivo pjevaju refren ove pjesme, što je Lućija oduvijek grozno uzrujavalo, pa nije propustio nijednu priliku ukazati na to.

-Jedna me gospođa zove, s Radija Dalmacije, pravili su neku anketu zvali me, pitali me kako ide La musica di notte, i dolazi onaj refren koji svi krivo pjevaju, ‘otvori draga prozor, otvori tata prozor‘... Ja sam poludio i rekao da je to ‘otvori tada prozor.‘ Gospođi iz ankete sam se zahvalio, a i oni meni što sam im razjasnio. Nakon toga sam kasnije slušao, neko je dijete pjevalo pjesmu, kad sam čuo da je otpjevao alavija, ‘otvori tada prozor...‘ ma srce mi je bilo ovoliko!”

Žao mu je, dodaje, što se ta pjesma ne izvodi na Stradunu na dočeku nove godine, a mnogi će se Dubrovčani, pa i njihovi gosti, složiti s time.

-Ovo što se organizira doček nove godine na Stradunu, ta noć bi trebala biti jedan vrhunac, a pretvori se u ništa. Zašto svaki orkestar koji dođe ne svira i ne pjeva tu prekrasnu Đelovu pjesmu? Zašto se pri ulasku u Novu godinu više ne bala? To je jedan minut, a znam da je svima to drago, a toliko je lijepo...”

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ruke ćemo skupa...‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => ‘ruke ćemo skupa...‘ 2 0 7108 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-11 11:40:46 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Lorita Vierda [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-13 20:36:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-13 20:36:01 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Za Hajduka je živio, navijao i pjevao, napisao je i jedan od najpoznatijih refrena: 'Imamo nešto fantastično' page_title=Za Hajduka je živio, navijao i pjevao, napisao je i jedan od najpoznatijih refrena: 'Imamo nešto fantastično' [metakey] => HAJDUK, 113. rođendan Hajduka, trubaduri, Luciano Lući Capurso [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541380.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541381.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541376.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541374.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541371.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/11\/26541369.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix","Ton\u0107i Plazibat\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Ruke \u0107emo skupa za bile di\u0107i, k\u2018o jedno srce za Hajduk \u0107emo biti!\u2018 refren je Hajdukove himne koju je Lu\u0107i napisao davnih godina u Zagrebu<\/p>","","","

\u2018Ne\u0107u odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih po\u0161ao. Sad vi\u0161e ne mo\u017ee\u0161 ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih po\u0107i. \u0160to god Hajduk igra, do\u0107 \u0107u ja...\u2018<\/p>","","

Jo\u0161 uvijek ponosno dr\u017ei ulaznicu za utakmicu Hajduka na kojoj je nekad pisala himna i njezini autoru, u vitrini u svojoj betuli Libertina<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26541380_1920.jpg":"1920x1080","k_26541380_1280.jpg":"1280x1280","k_26541380_1024.jpg":"1024x1024","k_26541380_640.jpg":"640x640","k_26541380_480.jpg":"480x480","k_26541380_340.jpg":"340x340","k_26541380_220.jpg":"220x220","o_26541380_1280.jpg":"1280x853","o_26541380_1024.jpg":"1024x682","o_26541380_640.jpg":"640x426","o_26541380_480.jpg":"480x320","o_26541380_340.jpg":"340x226","o_26541380_220.jpg":"220x146","h_26541380_1280.jpg":"1280x854","h_26541380_1024.jpg":"1024x683","h_26541380_640.jpg":"640x427","h_26541380_480.jpg":"480x320","h_26541380_340.jpg":"340x227","h_26541380_220.jpg":"220x147","pp_26541380_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541380_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541380_640.jpg":"640x814","pp_26541380_480.jpg":"480x611","pp_26541380_340.jpg":"340x432","pp_26541380_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26541381_1920.jpg":"1920x1080","k_26541381_1280.jpg":"1280x1280","k_26541381_1024.jpg":"1024x1024","k_26541381_640.jpg":"640x640","k_26541381_480.jpg":"480x480","k_26541381_340.jpg":"340x340","k_26541381_220.jpg":"220x220","o_26541381_1280.jpg":"1280x853","o_26541381_1024.jpg":"1024x682","o_26541381_640.jpg":"640x426","o_26541381_480.jpg":"480x320","o_26541381_340.jpg":"340x226","o_26541381_220.jpg":"220x146","h_26541381_1280.jpg":"1280x854","h_26541381_1024.jpg":"1024x683","h_26541381_640.jpg":"640x427","h_26541381_480.jpg":"480x320","h_26541381_340.jpg":"340x227","h_26541381_220.jpg":"220x147","pp_26541381_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541381_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541381_640.jpg":"640x814","pp_26541381_480.jpg":"480x611","pp_26541381_340.jpg":"340x432","pp_26541381_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26541376_1920.jpg":"1920x1080","k_26541376_1280.jpg":"1280x1280","k_26541376_1024.jpg":"1024x1024","k_26541376_640.jpg":"640x640","k_26541376_480.jpg":"480x480","k_26541376_340.jpg":"340x340","k_26541376_220.jpg":"220x220","o_26541376_1280.jpg":"1280x853","o_26541376_1024.jpg":"1024x682","o_26541376_640.jpg":"640x426","o_26541376_480.jpg":"480x320","o_26541376_340.jpg":"340x226","o_26541376_220.jpg":"220x146","h_26541376_1280.jpg":"1280x854","h_26541376_1024.jpg":"1024x683","h_26541376_640.jpg":"640x427","h_26541376_480.jpg":"480x320","h_26541376_340.jpg":"340x227","h_26541376_220.jpg":"220x147","pp_26541376_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541376_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541376_640.jpg":"640x814","pp_26541376_480.jpg":"480x611","pp_26541376_340.jpg":"340x432","pp_26541376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26541374_1920.jpg":"1920x1080","k_26541374_1280.jpg":"1280x1280","k_26541374_1024.jpg":"1024x1024","k_26541374_640.jpg":"640x640","k_26541374_480.jpg":"480x480","k_26541374_340.jpg":"340x340","k_26541374_220.jpg":"220x220","o_26541374_1280.jpg":"1280x853","o_26541374_1024.jpg":"1024x682","o_26541374_640.jpg":"640x426","o_26541374_480.jpg":"480x320","o_26541374_340.jpg":"340x226","o_26541374_220.jpg":"220x146","h_26541374_1280.jpg":"1280x854","h_26541374_1024.jpg":"1024x683","h_26541374_640.jpg":"640x427","h_26541374_480.jpg":"480x320","h_26541374_340.jpg":"340x227","h_26541374_220.jpg":"220x147","pp_26541374_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541374_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541374_640.jpg":"640x814","pp_26541374_480.jpg":"480x611","pp_26541374_340.jpg":"340x432","pp_26541374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26541371_1920.jpg":"1920x1080","k_26541371_1280.jpg":"1280x1280","k_26541371_1024.jpg":"1024x1024","k_26541371_640.jpg":"640x640","k_26541371_480.jpg":"480x480","k_26541371_340.jpg":"340x340","k_26541371_220.jpg":"220x220","o_26541371_1280.jpg":"1280x853","o_26541371_1024.jpg":"1024x682","o_26541371_640.jpg":"640x426","o_26541371_480.jpg":"480x320","o_26541371_340.jpg":"340x226","o_26541371_220.jpg":"220x146","h_26541371_1280.jpg":"1280x854","h_26541371_1024.jpg":"1024x683","h_26541371_640.jpg":"640x427","h_26541371_480.jpg":"480x320","h_26541371_340.jpg":"340x227","h_26541371_220.jpg":"220x147","pp_26541371_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541371_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541371_640.jpg":"640x814","pp_26541371_480.jpg":"480x611","pp_26541371_340.jpg":"340x432","pp_26541371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26541369_1920.jpg":"1920x1080","k_26541369_1280.jpg":"1280x1280","k_26541369_1024.jpg":"1024x1024","k_26541369_640.jpg":"640x640","k_26541369_480.jpg":"480x480","k_26541369_340.jpg":"340x340","k_26541369_220.jpg":"220x220","o_26541369_1280.jpg":"1280x853","o_26541369_1024.jpg":"1024x682","o_26541369_640.jpg":"640x426","o_26541369_480.jpg":"480x320","o_26541369_340.jpg":"340x226","o_26541369_220.jpg":"220x146","h_26541369_1280.jpg":"1280x854","h_26541369_1024.jpg":"1024x683","h_26541369_640.jpg":"640x427","h_26541369_480.jpg":"480x320","h_26541369_340.jpg":"340x227","h_26541369_220.jpg":"220x147","pp_26541369_1280.jpg":"1280x1628","pp_26541369_1024.jpg":"1024x1303","pp_26541369_640.jpg":"640x814","pp_26541369_480.jpg":"480x611","pp_26541369_340.jpg":"340x432","pp_26541369_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7665277 Threads: 3 Questions: 1555223829 Slow queries: 4740729 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111332135 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [2] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/za-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno-1363757 [printLink] => /sport/hajduk/za-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno-1363757?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 747691 [name] => 113. rođendan Hajduka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-12 11:30:13 [main_article_id] => 0 [alias] => 113-rodendan-hajduka [link] => /tag/113-rodendan-hajduka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 747924 [name] => trubaduri [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-13 16:31:45 [main_article_id] => 0 [alias] => trubaduri [link] => /tag/trubaduri ) [3] => stdClass Object ( [id] => 678678 [name] => Luciano Lući Capurso [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-25 16:52:48 [main_article_id] => 0 [alias] => luciano-luci-capurso [link] => /tag/luciano-luci-capurso ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ruke ćemo skupa...‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Za Hajduka je živio, navijao i pjevao, napisao je i jedan od najpoznatijih refrena: ‘Imamo nešto fantastično‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-00-30-11-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541380.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tonći Plazibat/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ refren je Hajdukove himne koju je Lući napisao davnih godina u Zagrebu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541380.jpg [title] =>

‘Ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ refren je Hajdukove himne koju je Lući napisao davnih godina u Zagrebu

Tonći Plazibat/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541381.jpg [title] => Tonći Plazibat/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541376.jpg [title] => Tonći Plazibat/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541374.jpg [title] =>

‘Neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...‘

Tonći Plazibat/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541371.jpg [title] => Tonći Plazibat/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/11/26541369.jpg [title] =>

Još uvijek ponosno drži ulaznicu za utakmicu Hajduka na kojoj je nekad pisala himna i njezini autoru, u vitrini u svojoj betuli Libertina

Tonći Plazibat/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Davne su to godine bile, tko će se više sjetit‘, ali zato se događaja vezanih za Hajduka itekako dobro sjećam. Nismo mi postali Hajdukovci otkad smo se skupili kao Trubaduri, svi mi smo oduvijek bili Hajdukovci, od djetinjstva, sve smo pratili, živjeli za Hajduka i ispratili kroz život tolike generacije strašnih igrača... - priča nam Luciano Lući Capurso, Dubrovački trubadur, prekaljeni glazbenik, vlasnik kultne betule Libertina unutar gradske jezgre u Zlatarskoj ulici i – strastveni Hajdukovac.

Svi znamo onu Hajdukovu ‘Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina...‘, a mnogi ne znaju da je refren, najsnažniji dio te omiljene pjesme napisao upravo Lući davnih godina prošlog stoljeća. U danima posvećenima zaljubljenima i ljubavi, definitivno je vrijeme za romantiku s Hajdukom i prisjećanje u Lućijevoj betuli.

Monopol na Bijele noći

-Tko zna koja je godina to bila, znat će oni u Hajduku... Kako je nastala pjesma - tako da smo mi bili kao hajdukovci često na stadionu i pjevali tu himnu. Uživali smo u toj publici, takvu publiku rijetko smo doživljavali, ali najvažnije što se događalo je što smo mi Trubaduri stalno i svugdje pjevali te Bijele noći, ali svugdje! Čak je išao s nama i Vukas, mene je jako volio, ni dan danas ne znam zašto. Jednom smo autobusom išli u Berlin i tamo bila Bijela noć, bili su Vukas i Tito Kirigin koji je tad bio predsjednik, svi smo bili skupa u busu, bio je s nama i Miljenko Smoje i to je bilo genijalno društvo. Oni su svi bili malo stariji od nas. I sad došli smo u Berlin, tamo je bio koncert i Bijela noć. Nijemci su sve mikrofone stavljali i na zvučnike i pojačala, i po stolovima, poludio sam bio, nismo se dogovorili za nikakvo snimanje, pa sam ja te mikrofone dizao, a ovi tehničari ih opet stavljali nazad. Bilo je predivno, sala je bila puna puncata, pjevali su naše pjesme, pa onda hajdučke, pa splitske...” - priča Lući s gotovo dječjim osmijehom na licu koji mu se javi tek kad priča o bliskim ljudima i o Hajduku.

Tada su Trubaduri bili strašno popularni, i jasno da su ih zvali gdje god su mogli, a oni su, pogotovo na ovakve koncerte, rado išli. Priča i kako nije svima bilo drago što su Trubaduri na neki način imali monopol na Bijele noći. Neki su se bili i pobunili, ali sve se sretno riješilo, a Trubaduri su i dalje svirali Bijele noći.

- Ma bilo je svega! Često su se znali buniti – pa dobro što je vama, zašto uvijek Dubrovčani pjevaju Bijele noći, pa su onda našli još jedan bend i onda smo se mijenjali tijekom koncerta. Tako je bilo i u hotelu Lav - prisjeća se ovaj trubadur i još nekih hrvatskih glazbenih velikana.

Nedovršena pjesma

- Često smo ti svirali i u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Šibeniku, ma nema gdje nas nisu zvali. U jednom momentu išli smo busom u Osijek, a tamo je pjevao Vice Vukov. Svi smo se, kad bi dolazio u Grad, vazda čudili kako on to tako baš ‘hrvatski‘, znaš što mislim, pjeva. Bio je strašan pjevač, naš veliki domoljub. Ali u Osijeku netko mu je senjo da je vrijeme da se pokupi. Mislim na lijepi način, ali situacija je bila takva, ljudi su htjeli i štogod drugo čuti.” - priča nam.

I dalje su svirali Bijele noći, a Lućija je stalno mučilo to što himna Hajduka ima te dvije kitice, pa bi tko god je pjevao, bilo bendovi, bilo publika ili igrači, izmislio nešto svoje, a njemu je to i dalje bilo nekako nedorečeno.

-Tito Kirigin znao nam je reć‘ – a malo ste nam skupi Trubaduri, a nismo bili, nismo nikad vele tražili, ali to je više bio govor onako, kao neki folklor. I sad išli smo u Zagreb i netko je pjevao ‘bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina. I prije nego smo došli u Zagreb, govorim ja pokojnom Marku Breškoviću, ma kako ova himna ima kiticu i gotovo, tad nismo ni znali da je napisao evo sad pokoj mu duši Mijo Medak, i mislim se ma moram nešto napisati. Nakon toga je išlo ‘bila i plava skladna je boja, to je simbol majstora s mora‘. I onda sam nešto tuda petljao...” - dodaje Lući. To je bilo vrijeme Mediteranskih igara u Splitu, a još jedna zanimljivost je da je upravo Lući napisao himnu za Mediteranske igre u Splitu, ali je nikad nije predao. Sad mu je, kaže, malo i žao.

---

image

‘Neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...‘

Tonći Plazibat/Cropix
---

A što gledaš ako ne gledaš Hajduka?!

- Napisao sam jednu himnu za igre i ne znam zašto, nisam je htio dati. A šteta, danas znam da bi uspjela, valjala bi. Ali dobro, nije ni bitno. Ali onda sam nakon svog tog petljanja napisao ostatak hajdučke himne, onaj dio ‘ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ I onda su oni to svi stalno svirali i pjevali ali trebalo je da netko to snimi snažno, moćno, da bude prava hajdučka himna. Pred nas je došao velikim žiri, sjeli su, mi smo otpjevali, a oni, prava hrvatska posla, govore, pa ajde kao nije ni toliko loše, ajde može! Marko Brešković i ja pošli smo tad u Jugoton i snimili je, Marko je strašno puno pomogao kao kompozitor, ali onda se dogodilo da je krenulo još nadopisivanja ovih iz uprave Hajduka. I svi smo se nekako dogovorili, tko god je nešto napisao, nadodao, da će se svi odreći honorara, to je ta valjda zajedničlka ljubav, za mene je to isto bio jedan momenat velike sreće jer sam nešto poklonio svome Hajduku.”

Za to smo živjeli cijeli život, za utakmice, za igrače, za tu zajedničku ljubav prema našemu klubu, a kasnije za nastupe za njih, za himnu. Jednom kad se birala najbolja Hajdukova himna, a u konkurenciji je bio i Vinko Coce, ipak je ‘Bili su bili‘ izabrana kao najbolja.

Od ovog prekaljenog muzičara, čovjeka s čudesno živim duhom nikad nećete čuti detalje koji bi danas svima bili sočni, o tome može govoriti tek onaj šeretski smiješak, a takvih trenutaka pamti Lući bilo je srećom jako puno.

Šansa za popravak

Poznato je da su u njegovu betulu oduvijek dolazili ama baš svi, od poznatih do nepoznatih, od slavnih do notornih, od akademika i predsjednika do ribara i svatko dobija isti tretman. Ako je raspoložen, gost će dobiti piće, ne bez opaske ‘nisi zadnjih put okrenuo turu, sad te je red‘ ili ako baš nije od volje - ‘ne znaš što ćeš pit? Pa najbolje ti je ništa‘.

- Kako smo bili dobri s Hajdukom, bili smo i jako popularni, igrači su često dolazili u Grad. Jednom su dvojica igrača, nećemo rijet koji su, došli u mene doma sa suprugama, onako na objed, a kako sam ja tek uselio, nije bilo bome toliko postelja, ali oni su od gusta spavali u mene na podu na madracima. Ma to su bila vremena...”

---

image

Još uvijek ponosno drži ulaznicu za utakmicu Hajduka na kojoj je nekad pisala himna i njezini autoru, u vitrini u svojoj betuli Libertina

Tonći Plazibat/Cropix
---

Torcida danas, priča ovaj Trubadur, nešto je najljepše što može zamisliti kao obožavatelj, a čini mu se da i igračima to znači jako puno. Utakmice prati, voli kad igra Hajduk i kad gube i kad tuku.

-Torcida je fenomenalna stvar, nešto fantastično što imamo. Ima naravno iznimaka, ovih što prave kazine, ali uglavnom to je nešto lijepo što imamo, ej, pa preko 100 tisuća članova imamo, ogromna je to stvar.”

- Jesi li član?

- Još čekam od Hajduka da mi pošalju člansku iskaznicu.

- Miritaš neku počasnu.

- Pa eto, bilo kakvu, neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...”

---

Krivi refreni

Slobodna Dalmacija i Radio Dalmacija pomogli su ne samo oko izbora najbolje himne Hajduka, već i oko jedne od možda najljepših pjesama uopće, one Đela Jusića ‘La musica di notte‘. Lući je sav od preciznosti, ne voli ni kad se hajdukova himna pjeva krivo. Znamo da mnogi krivo pjevaju refren ove pjesme, što je Lućija oduvijek grozno uzrujavalo, pa nije propustio nijednu priliku ukazati na to.

-Jedna me gospođa zove, s Radija Dalmacije, pravili su neku anketu zvali me, pitali me kako ide La musica di notte, i dolazi onaj refren koji svi krivo pjevaju, ‘otvori draga prozor, otvori tata prozor‘... Ja sam poludio i rekao da je to ‘otvori tada prozor.‘ Gospođi iz ankete sam se zahvalio, a i oni meni što sam im razjasnio. Nakon toga sam kasnije slušao, neko je dijete pjevalo pjesmu, kad sam čuo da je otpjevao alavija, ‘otvori tada prozor...‘ ma srce mi je bilo ovoliko!”

Žao mu je, dodaje, što se ta pjesma ne izvodi na Stradunu na dočeku nove godine, a mnogi će se Dubrovčani, pa i njihovi gosti, složiti s time.

-Ovo što se organizira doček nove godine na Stradunu, ta noć bi trebala biti jedan vrhunac, a pretvori se u ništa. Zašto svaki orkestar koji dođe ne svira i ne pjeva tu prekrasnu Đelovu pjesmu? Zašto se pri ulasku u Novu godinu više ne bala? To je jedan minut, a znam da je svima to drago, a toliko je lijepo...”

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix Tonći Plazibat/Cropix
Tonći Plazibat/Cropix

‘Ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ refren je Hajdukove himne koju je Lući napisao davnih godina u Zagrebu

Tonći Plazibat/Cropix

‘Neću odbiti ni karte kad Hajduk igra, rado bih pošao. Sad više ne možeš ni kartu kupiti samo tako, ali volio bih poći. Što god Hajduk igra, doć ću ja...‘

Tonći Plazibat/Cropix

Još uvijek ponosno drži ulaznicu za utakmicu Hajduka na kojoj je nekad pisala himna i njezini autoru, u vitrini u svojoj betuli Libertina

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/za-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno-1363757 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4e83a2fb205f829509db8af892bfa098186c0060 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Za+Hajduka+je+%C5%BEivio%2C+navijao+i+pjevao%2C+napisao+je+i+jedan+od+najpoznatijih+refrena%3A+%E2%80%98Imamo+ne%C5%A1to+fantasti%C4%8Dno%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fza-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno-1363757 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fza-hajduka-je-zivio-navijao-i-pjevao-napisao-je-i-jedan-od-najpoznatijih-refrena-imamo-nesto-fantasticno-1363757 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘ruke ćemo skupa...‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Hajduk‘ruke ćemo skupa...‘

Za Hajduka je živio, navijao i pjevao, napisao je i jedan od najpoznatijih refrena: ‘Imamo nešto fantastično‘

Piše Lorita Vierda
13. veljače 2024. - 21:36
‘Ruke ćemo skupa za bile dići, k‘o jedno srce za Hajduk ćemo biti!‘ refren je Hajdukove himne koju je Lući napisao davnih godina u ZagrebuTonći Plazibat/Cropix

Davne su to godine bile, tko će se više sjetit‘, ali zato se događaja vezanih za Hajduka itekako dobro sjećam. Nismo mi postali Hajdukovci otkad smo se skupili kao Trubaduri, svi mi smo oduvijek bili Hajdukovci, od djetinjstva, sve smo pratili, živjeli za Hajduka i ispratili kroz život tolike generacije strašnih igrača... - priča nam Luciano Lući Capurso, Dubrovački trubadur, prekaljeni glazbenik, vlasnik kultne betule Libertina unutar gradske jezgre u Zlatarskoj ulici i – strastveni Hajdukovac.

Svi znamo onu Hajdukovu ‘Bili su bili vrhovi planina, bila je košulja hajdučkoga sina...‘, a mnogi ne znaju da je refren, najsnažniji dio te omiljene pjesme napisao upravo Lući davnih godina prošlog stoljeća. U danima posvećenima zaljubljenima i ljubavi, definitivno je vrijeme za r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 02:30