StoryEditorOCM
Hajdukposljednji ispraćaj

Velika tuga, pamtit ćemo ga kao velikana Hajduka, ali i hrvatskog branitelja od prvog dana

Piše Slaven Alfirević
5. siječnja 2024. - 19:00

Ispraćen je Mario Boljat na posljednji počinak na splitskom groblju Lovrinac, a na srcu nam je ostalo da još jedan detalj dostojanstvenog sprovoda posebno napomenemo. Boljat jest bio velikan Hajduka, ali isto tako i hrvatski branitelj s osobitim tragom u Domovinskom ratu.

Zbog toga se biranim riječima i posebnim govorom od Boljata oprostio bojnik Ivica Bubić, predsjednik Udruge veterana 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske.

U počasnoj straži Boljatu su osim suigrača iz Hajduka bili i suborci, članovi pripadajućih postrojbi.

Boljat se, naime, od prvog dana priključio borbi protiv velikosrpske agresije, a ta okosnica obrane grada Splita iznikla je iz - škverskog bataljuna, imala svoj ogranak i u Hajduku.

Inače i Hajduk ima svoj i te kakav obol u Domovinskom ratu. Trenutak je da se i toga spomenemo, Hajduk ima 25 nositelja spomenice Domovinskog rata, a predsjednik Hajdukove podružnice branitelja je Velimir Strinić, o čemu se sve podrobno navodi u knjizi "100 godina Hajduka". U rečenih 25 "spomeničara" su igrači, treneri, funkcioneri, članovi Radne zajednice "bijelih".

Boljat branitelj ispraćen je sa svim vojnim počastima na vječni počinak, pa i taj dio treba naglasiti, uz činjenicu da ga je hajdučka obitelj dostojanstveno ispratila, okupivši se u golemom broju, na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem i veteranima.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 23:07