StoryEditorOCM
Hajdukstručni komentator

Tenžera nije zadovoljan Pajačem: ‘Kada će Hajduk i ambijent Poljuda zaslužiti pravedan i ujednačen kriterij suđenja?‘

Piše S. A.
2. listopada 2023. - 08:03

Goran Tenžera, naš stručni komentator nije zadovoljan suđenjem Igora Pajača. Evo kako je secirao suđenje arbitra iz Svetog Ivana Zeline:

- Ne možemo bit zadovoljni suđenjem Igora Pajača u derbiju i postavlja se pitanje kada će Hajduk i ambijent Poljuda i njegove publike zaslužiti pravedan i ujednačeni kriterij suđenja. Na većini dosadašnjih utakmica smo imali po nekoliko primjedbi na suđenje, ali na derbiju su bile brojne situacije kada se za Hajduk nisu dosudili prekršaji kakvi su se dosudili za momčad Dinama.

- Krenimo redom, u osmoj minuti zbog potezanja za dres, te u 33. minuti zbog saplitanja nisu dosuđeni prekršaji na Moufiju. U 34. minuti Livaja je odgurnut s leđa. U 55. minuti Pajač daje opravdano žuti karton Mišiću, ali nakon završetka akcije; umjesto udarca iz kuta za Hajduk, vraća prekršaj blizu centra.

image
Paun Paunović/Cropix

- Ajmo dalje, u 73. minuti dosuđuje nepostojeći prekršaj Žapera ispred kaznenog prostora, a nakon reakcije isprovociranog igrača Hajduka odmah istog kažnjava opomenom. U 84. minuti dosudio je prekršaj Šarlije na Kulenoviću za ispravan, čvrsti duel s Kulenovićem. U 90 plus 3. minuti umjesto da vrati prekršaj na Livaji koji je potezan s leđa i obrambenom igraču Dinama pokaže žuti karton, dosuđuje prekršaj Melnjaka.

- Banalno tzv. gaženje uz aut liniju Šarlije na Baturini odmah kažnjava opomenom, pa ako to i možemo donekle opravdati tumačenjima pravila nogometne igre, sve ono prije navedeno ne možemo nikako opravdati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:08