StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Tenžera nije zadovoljan Čulinom: ‘Njegovo suđenje bilo je problematično, a penal za Hajduk je čist‘

Piše Slaven Alfirević
26. studenog 2023. - 18:06

Naš stručni suradnik za suđenje Goran Tenžera komentirao je suđenje Ante Čuline na utakmici Istra 1961 - Hajduk (0:2) i može se reći da nije zadovoljan. Evo što je rekao:

- Sudac Ante Čulina je još jednom pokazao da je njegovo suđenje baš kao i primjene pravila i duha nogometne igre u najmanju ruku problematično. Teško je razumjeti ponašanje bivšeg Hajdukova igrača Ante Ercega i to još "hajdučkog srca", a još je teže razumjeti toleriranje suca na Ercegove brojne prekršaje i nesportsko ponašanje u prvom poluvremenu. Već od prve minute imamo nekažnjeno povlačenje Uremovića, u trećoj minuti tek na intervenciju pomoćnog suca Čulina dosuđuje očigledan prekršaj kada Erceg gura Dialla koji se sudara sa Šarlijom. U 24. minuti "iz čista mira" Erceg ulazi u Lučića koji je već ispucao loptu i tu je morao Erceg biti opomenut čime bi sudac spriječio naknadno nesportsko ponašanje čega je kasnije Livaja bio žrtva i još je Livaja na kraju opomenut.

- Naime, u 28. minuti nakon nasrćanja Devetka na Sahitija, Sigur smiruje Sahitija, a Erceg nasrće na Sigura bez ikakva razloga. Livaja naravno kapetanski to više ne može tolerirati i daje na znanje Ercegu da se urazumi kada to već sudac nije u stanju. Nakon toga Erceg do kraja prvog poluvremena radi još tri prekršaja e da bi u međuvremenu tek u 39. minuti dobio opomenu. U 33. minuti sudac nije pustio obećavajuću prednost Haduku jer je dosuđen prekršaj na Krovinoviću.

- Bilo je još pogrešnih odluka prekršaja i udaraca iz kuta koje su ipak ostale u sjeni prethodno navedenoga. U 50. minuti lopta je nakon centaršuta pogodila igrača Istre u ruku koja je bila uz tijelo tako da nema dovoljno elemenata za kazneni udarac. U 87. minuti pak nije bilo dvojbi da se radi o kaznenom udarcu, jer je lopta pogodila otvorenu ruku igrača Istre. VAR je pregledavao potencijalno zaleđe Livaje u začetku akcije što u konačnici nije bilo sporno.

I da zaključimo, Tenžera navodi:

- Nakon traumatičnog suđenja u Koprivnici prošle godine kada je dosudio dva nepostojeća i bizarna kaznena udarca protiv Hajduka (od kojih je drugog poništio VAR zbog zaleđa), ovo je bilo još jedno loše suđenje Ante Čuline na utakmicama Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:17