StoryEditor
Hajdukzačin u igri

Sudar ‘desetki‘ mogao bi presuditi derbi: oko Livaje i Oršića baš sve se vrti u igri Hajduka, odnosno Dinama

10. ožujka 2022. - 22:24

Nismo mi Marka našeg zaboravili niti ga stavljamo u zapećak zato jer se pojavio Nikola Kalinić. Ni slučajno, taman posla. Ako je Nikola „devetka”, zna se tko je i što je i koliko „piza” i znači „desetka”. Dovoljno je pogledati na listu strijelaca i ugledati „kvaku 22”, toliko je Livaja zabio za Hajduk dosad i vukao je „bijele” od prvog kola.

S druge strane Mislav Oršić, više kao lijevo krilo nego polušpic, najproduktivniji je nogometaš Dinama. Nije slučajno što su u Maksimiru spriječili njegovu prodaju, znaju da bi im bez Mislava šanse za obranu naslova prvaka bile minimalne. Svaka čast Petkoviću, ali Oršić je prva violina.

Ako su Kalinić i Petković centralne osovine napada, oko Livaje i Oršića baš sve se vrti u igri Hajduka, odnosno Dinama.

Taj dvoboj na daleko također donosi svu slast velike utakmice, njihovi potezi su često djelo nogometnih čarobnjaka, potezi i pogoci.

Zato se već dva dana do utakmice unaprijed veselimo što derbi nudi takav raskoš potencijala i kvalitete, pa nije čudo da je HNL ove sezone gledanija i od Lige prvaka. Vrhunske velemajstore može se gledat i u vlastitom prvenstvu! A to nije mala stvar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 10:59