StoryEditorOCM
Hajdukgoran tenžera

Sudački stručnjak smatra da je Pajač na Rujevici dobro odradio posao: ‘Penal za Rijeku nije bio, a Fossati nije trebao dobiti žuti karton‘

2. listopada 2022. - 21:35

Goran Tenžera, naš stručni komentator suđenja, oko sokolovo, ovako je vidio suđenje u jadranskom derbiju:

- Sudac Pajač je dobro odsudio ovu utakmicu koji je imala određenu težinu, ipak se tu radilo o Jadranskom derbiju, a bodovi su posebno važni objema momčadima. Domaći igrači su krenuli žustro, pomalo i nervozno, ali su igrači Hajduka odgovorili istom mjerom, posebno se to odnosilo na Kalika.

- Sudac je to dobro kontrolirao s ujednačenim i rekao bih očekivanim kriterijem. Iako je pokazao čak devet žutih kartona, ne može mu se naći većih zamjerki za to. Po meni jedino Fossati nije trebao dobiti žuti karton, ma kako to dramatično izgledalo kad mu se suparnik srušio iza njegovih leđa. Naime, ogradio se lijevom rukom na koju je igrač Rijeke nakon toga jednostavno naletio, neoprezno, glavom.

- Olako dosuđivanje prekršaja i dodjele opomena kod kontakta ruku i glave protivnika stimulira igrače da često bez razloga ostaju ležati tražeći prekršaje i disciplinske mjere.

- U drugoj minuti nije se radilo o kaznenom udarcu za Rijeku, jer je lopta iz zraka pala na ruku Mikanovića koji je ruku držao u normalnom položaju.

- Uvijek ostaje upitnim je li na Livaji trebalo dosuditi koji prekršaj više, ali Livajin način igre s kontaktom je takav da je tu često teško procijeniti tko koga tu prvi drži i poteže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2022 17:03