StoryEditorOCM
Hajduknije zadovoljan

Sudački ekspert ‘Slobodne‘ pun kritika: ‘Greške suca su usmjerile utakmicu i pobjednika‘

Piše S. A.
17. kolovoza 2023. - 22:24

Naš stručni suradnik za sudačka pitanja Goran Tenžera nije zadovoljan suđenjem Sasche Stegemanna, nanizao je mnoge primjedbe u kritici suđenja Nijemca, uostalom evo kakvo je štivo Tenžera sastavio u komentaru suđenja u Solunu, gdje je Hajduk sa 0:3 poražen od domaćeg PAOK-a:

Suđenje suca Stegemanna bilo je nedostojno europskog klupskog natjecanja. Bile su tu brojne greške i nedosljednost što su u konačnici, bez obzira na visok rezultat na kraju, usmjerili ovu utakmicu i pobjednika. Najprije, olako je dosuđen kazneni udarac za domaćina u 12. minuti, Odjidja je želeći ispraviti grešku pratio s leđa protivničkog igrača. Kada je napadač zastao u pokušaju driblinga igrača ispred sebe, došlo je do kontakta prsima o leđa, uslijed čega je napadač pao. Po meni, glede svih okolnosti, nedovoljno je to bilo za kazneni udarac, a usmjerilo je cijelu utakmicu.

U drugom poluvremenu imali smo znatno čišću situaciju na Mlakaru za kazneni udarac za Hajduk, Mlakar je sapleten u kaznenom prostoru s leđa kada je išao sam prema vratima i nema nikakvog razloga da simulira. Sudac se nije oglasio.

Tenžera navodi još neke sporne minute:

U 21. minuti igrač domaćih rukom drži Moufija koji ne može reagirati na centaršut nakon čega domaći umalo postižu pogodak, pogodili su stativu. U 34. minuti je Šarlija kod centaršuta oboren hvatanjem rukama u kaznenom prostoru PAOK-a,  u 51. minuti sudac umjesto da je pustio prednost, dosudio je prekršaj za Hajduk što je izazvalo reakciju i opomenu Šarliji, a opomena domaćem igraču je zakašnjela više kao kompenzacija. Mogao bih navesti i brojne druge, za suca kompromitirajuće situacije, ali i ovo je dovoljno - razočaran je Tenžera suđenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:15