StoryEditorOCM
Hajdukslavi se naveliko

Slovaci likuju nakon izbacivanja Hajduka, otkrili svoju tajnu: ‘Prošli smo zbog igre koja se zove footgolf‘

Piše SPORT SD
16. kolovoza 2024. - 11:56

Kraj je za Hajduk u Europi, pohitali su slaviti nakon zadnjeg zvižduka Slovaci, napravili su pravu senzaciju na Poljudu. Slovačka momčad ne igra pretjerano atraktivan nogomet, oslanja se na napade iz tranzicije i prekide.

Uglavnom golove zabijaju nakon kornera, tako su pobijedili i Hajduk. Pišu danas slovački mediji, likuju zbog pobjede, pa i napominju da je za pobjedu zaslužan footgolf, novi sport. Kakav sada footgolf? Naime, pet golova u europskim kvalifikacijama Ružomberok je zabio iz kornera, a četiri od tih pet, uključujući i onaj poljudski, izveo je Samuel Lavrinčik, 23-godišnji veznjak.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Vježbamo prekide. Ovo ljeto sam često igrao footgolf pa vjerojatno zbog toga šaljem lopte iz kornera kamo želim", rekao je Lavrinčik.

Analize susreta vrte se cijelo jutro po slovačkim medijima, a Sportnet.sme.sk se bavio pobjedničkim golom, pa su spomenuli i novi sport.

Inače, footgolf je hibridni sport u kojem igrači šutiraju nogometnu loptu u kup u što manje udaraca. Ime je kombinacija riječi football i golf.

Igra se slično golfu, s tim da igrači koriste nogometnu loptu umjesto golfske loptice, a lopta se udara, a ne udara palicom.

image

Footgolf

Mehmet Emin Menguarslan/Anadolu Via Afp
image

Footgolf

Mohd Rasfan/Afp

"Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube nad ambicioznom momčadi iz Slovačke", nastavlja analizu Sportnet.sme.sk.

"U drugom poluvremenu gostujući vratar imao je nešto manje posla. Nogometaši splitskog Hajduka bili su nemoćni u posljednjoj trećini igrališta. Ostvario se san glavnog direktora Ružomberoka:

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

"‘U Europskom kupu moja osobna želja je igrati play-off za prolazak u skupinu‘, izjavio je početkom srpnja", prenosi Sportnet, pa spominje i veliku nagradu prolaska protiv Hajduka:

"Napredovanjem kroz Split slovački klub osigurao je financijsku injekciju UEFA-e tešku 1,45 milijuna eura."

Pa dok neki mediji pričaju o footgolfu, Šport.sk je izašao s naslovom: Senzacija Ružomberoka u Hrvatskoj! Opet nisu zabili, svejedno su prošli dalje". 

"Hrvatska momčad kiksala je u Ružomberoku unatoč tome što je prema portalu Transfermarkt vrijednost kadra gotovo deset puta veća od protivnika", piše Šport.sk pa nastavlja: 

"Liptovčani u prethodna četiri dvoboja nisu uspjeli zabiti u europskim susretima, ali su ofenzivnu bijedu prekinuli u sedmoj minuti na travnjaku poljudskog stadiona. Ružomberočani su još jednom potvrdili da mogu zaprijetiti iz standardnih situacija, nakon ubačaja iz kuta zbunjen je bio domaći branič Šarlija čiji je udarac završio iza leđa vratara Lučiča."

image
Ante Čizmić/Cropix

Nabrajao je potom slovački medij zicere Bijelih od kojih nijedan nije završio iza leđa raspoloženog Fruhwalda:

"Iako je Sanyang uputio centaršut točno ispred gola, gdje je čekao Pukštas, on je naknadni udarac refleksnom intervencijom izgurao izvan okvira gola. Uslijedila je serija velikih prilika za domaće. Blizu izjednačenju bio je Livaja u 32. minuti, kojemu je Rakitić namjestio loptu, a Frühwald je samo ispratio njegov pokušaj leteći pored gola. Kapetan Hajduka našao se u dobroj prilici dvije minute kasnije, kada je htio izbaciti vratara iza leđa obrane, no opet je propala egzekucija."

image
Ante Čizmić/Cropix

"Domaća momčad nastavila je dominirati igrom, Ružomberčani se ponovno nisu obazirali na prodorno dodavanje, a pokušaj ofsajd zamke im nije uspio. Goste je spasilo što Trajkovski nije prebacio pogodak. No, slovački predstavnik nastavio se igrati sa sudbinom te je u 40. minuti vratar Frühwald nakon nabačaja Livaja i Melnjaka spasio "Ružu", zaključio je Šport.sk, impresioniran jučerašnjom utakmicom.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 16:44