StoryEditorOCM
Hajdukdalmacija u mom oku

Šibenčanin oduševljen onim što je Gattuso napravio Livaji, Hajduk je favorit, a jedan detalj vidi kao šansu za Carevića

Piše Davor Trutin/SN
6. listopada 2024. - 14:06

Uoči svakog novog dalmatinskog derbija mediji okrenu telefonski broj Nikice Cukrova. Legenda Šibenika i Hajduka nikada ne bježi od uloge komentatora i najave susreta, pa tako nije ni uoči ovog susjedskog obračuna, pišu Sportske novosti.

- Hajduk je u uzlaznoj putanji, Šibenik polako stagnira. Dakle, Splićani su izraziti favoriti. Ali nemojmo zaboraviti da je to nogomet, da se nikad ne zna. Utakmicu može presuditi neki detalj, sreća, pristup... Bio je i Osijek favorit na Opus Areni pa ga je Šibenik dobio, Lokomotiva isto...

image

Rakitić i Livaja

Damir Krajac/Cropix

Cukrov nadalje pohvalno govori o Hajdukovoj filozofiji pod vodstvom Gennara Gattusa.

- Čim izađe na teren vidi se da Hajduk zna što hoće. Možda to ne izgleda uvijek atraktivno ili popularno, ali Talijan je pronašao stil igre koji odgovara kvaliteti i profilu aktualnog kadra. Nadalje, Livaju je profesionalizirao, Rakitić se tu uklopio sjajno, s njim je Hajduk dobio stabilnost ekipe, i da samo stoji na terenu bio bi bolji od mnogih drugih. Njegov način razmišljanja, vizija igre, sve je to donijelo Splićanima dodatnu dimenziju. I mlađi igrači bi trebali u njemu imati uzora, čovjeka koji je prošao i osvojio toliko toga u karijeri, u velikim klubovima, reprezentaciji.

image

Nikica Cukrov

/Slobodna Dalmacija

Ali na drugoj strani i Mario Carević radi čuda na šibenskoj klupi?

- Mariju svaka čast, kapa do poda na svemu što radi i što je napravio sa Šibenikom. Stigli su iz druge lige, nisu doveli puno iskusnih igrača, ali 11 bodova koje imaju su za sav respekt, posebice kada se zna da ipak imaju tanak kadar.

Šanse Šibenika na Poljudu?

- Čim igrate imate i šanse! Da se već sada zna da će Hajduk pobijediti, ne bi nogomet bio toliko zanimljiv. Engleski trećeligaši u Kupu redovito izbacuju etablirane velikane, i to je draž toga sporta. Šibenik malo zabija? Ma ne samo Šibenik, nego i većina drugih ekipa u ligi. I to zato što nema fantazista, profil igrača je takav kakav je. Mnogi treneri se zato odlučuju na kontre i polukontre, i tom im nekad donese rezultat - zaključio je Cukrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 14:07