Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajduktoplo hladno

S Hajdukom opet isto, uzlet, krila euforije, pa bolno prizemljenje: evo kako je gostovanje u Koprivnici krenulo nizbrdo...

Piše Slaven Alfirević
17. veljače 2020. - 10:40
Željko Hajdinjak/HANZA MEDIA

Dva koraka naprijed, pa jedan nazad. 

Jedan veeeliki korak nazad. Najava gostovanja Hajduka kod Slavena bila je optimistična, ajmo, veselije, nutkao je Igor Tudor novinare za optimizam, bez obzira što su mu se kroz tjedan nakačile viroze (Caktaš, Nejašmić, Blagaić), na nedostatke u stoperskoj liniji (Radić je slomio nos, a Mujakić dobio crveni karton).

Međutim, od tog “allegria” pristupa, “veselo, veselo, ajmo optimizam” na kraju ništa dobra nije bilo.

Kako je utakmica tekla, išla je nizbrdo i na kraju je sam trener priznao kako je u nekim svojim eksperimentima, na koje je dijelom bio i prinuđen – promašio. Tako to ispadne.

S Hajdukom opet isto, uzlet, krila euforije, pa bolno prizemljenje. Ni Tudor nema čarobni štapić. Možda se u nekom svom kantunu bivši trener Damir Burić (slatko-gorko) nasmije na sve ovo, potajice. Kako god, ali na vidjelo izlazi da nije sad Hajduk odjednom izliječen od boljki samo zato što je Burića maknuo. Ima i Tudor problema. Sve više to uviđa.

Ali, pustimo Burića, ne valja se stalno vraćati ni na njega. Uz konstataciju da sve zajedno nakon Koprivnice ne izgleda naročito bolje, pa neka su naznake boljeg bile servirane. I mi smo požurili u ime optimizma.

Kad zbrojite, Hajduk dvije pobjede u gostima ima samo u Varaždinu, a u Koprivnici se vratio tamo gdje je i ujesen glavinjao.

Čime nas je Tudor (neugodno) iznenadio?

1. Jurić nije libero

Vjerojatno nikad više srčanog vezistu nećemo vidjeti u delikatnoj ulozi zapovjednika obrane. Nije bila dobra ideja, priznaje Tudor. Naprosto Jurić nije vičan tome, jer olako i često faulira, što je dobrodošlo u veznom redu i ta se karakteristika (ne fauliranja, nego oduzimanja lopti) svidjela Tudoru. Zato ga je stavio na zadnjeg, ne želeći davat novi kredit Stipi Vučuru.

Premda je Vučur (istječe mu ugovor na ljeto) odigrao tu poziciju i protiv Dynama iz Kijeva i u Varaždinu, po nama bez zamjerki. No, Tudor je tražio nova rješenja unutar kadra, ne želeći stavit Vučura u prvi tim. Kad je Jurić dobio zarana žuti, je li se moglo odmah reagirat? Iz aviona se vidjelo da je prvi idući oštriji start Jurića osuđen na isključenje. Tako je i bilo...

2. Zašto vadit Eduoka, a ne Tahiraja?

Multipraktik iz Aluminija, Tahiraj kao bivši junior Torina i Juventusa odličan je profesionalac, međutim šetaju ga s jedne na drugu poziciju, a nema te kapacitete. Napadač, pa lijevi bek, sad odjednom desni vezni u 3- 5-2. Ako je to u Koprivnici odigravao trkački korektno, koliko god bilo neopasno po protivnički gol, zar nije bilo logičnije u trenutku zamjene zbog isključenja Jurića, da se izvadi Tahiraj, a ne Eduok? Ovako je Tudor sebi otkinuo jedno krilo i momčad se s igračem manje sve i da neće povukla u dubinu prema vlastitom kaznenom prostoru.

3. Barry, kad će ugovor?

Hamza igra i tu nema primjedbi što se tiče prezentacije, ima i o svoje uspone i padove, međutim svaka nova utakmica a dok nije potpisao novi ugovor izgleda nam kao gubljenje vremena. Možda smo dosadni ponavljajući tu situaciju, međutim činjenica je da Barry uzima tu poziciju, a pitanje kako će se momčad gradit na ljeto. Da li stvarno bez njega? Nećemo sad opet o Jakolišu koji je lijevi bek standardno već treću utakmicu, a nije nas uvjerio da je to pravo rješenje, dok su Čolina i Dolček među onima koji su trenutačno “aut”.

4. Jradi tragičar 

“Basu” se opet dogodila negativna utakmica, u Varaždinu smo ga hvalili, sad je na red došla negativna predstava. Da ima kapacitet ponavljanja pravih predstava vjerojatno ne bi bio u Hajduku. Bio je u skoku kod Bačelić-Grgića kod izjednačenja, a morao je, naprosto je morao realizirati nesebično dodavanje inače vrlo dobrog Jaira i to bi bilo 2:1 za Hajduk. Pa Krstanović ne bi ni zabio i sve bi bilo drugačije. Danas bismo pisali kako je momčad jaka onoliko koliko pobjeđuje i kad ne igra dobro... Na žalost, sve naopako. I Jradi pokazuje svoje limite.

5. Posavec opet popio

Vratio se Veli Joža oporavljen, ali kao da nije: stare loše običaje nije zaboravio. Opet je gol iz velike daljine primio, s preko 20 metara. Kako je u Velikoj Gorici potopio dvaput Hajduka nakon golova Kristijana Lovrića, sad će upamtiti i Ivana Krstanovića. I Posavec je veliki krivac za poraz, pogodak iz daljine, da je remi ostao pisali bismo kako je bod u gostima uvijek dobar i da ima pravo šjor Biće Mladinić da je bod i u Solinu, s bilo kakva gostovanja – dobar. Nije za bacit. Ovako, nula bodova... E moj Joža...

Ovaj Hajduk iz Koprivnice, kao preslik je jesenskog. Na gostovanja mislimo. I nije ni do trenera, ni do impostacije. Kao repriza, “već viđeno”.

#HAJDUK

Izdvojeno