StoryEditorOCM
Hajdukbomba s poljuda

Regija u šoku potezom ‘bijelih‘, Srbi se raspisali; ‘zemljotres u Splitu, legendarni Talijan preuzeo Hajduk‘

Piše Sport SD
13. lipnja 2024. - 07:58

Hajduk je sinoć s posebnim zadovoljstvom potvrdio kako će prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema, kada će biti i službeno predstavljen na Poljudu.

Naravno da je ova "bomba" odjeknula i van granica Hrvatske. Mediji u regiji raspisali su se o velikom treneru koji će uskoro preuzeti momčad Bijelih.

Točnije, dolazak Gattusa u Split, u Srbiji su prozvali kao "Bombu u komšiluku!".

- Gattuso je iznenađujuće potpisao dvogodišnji ugovor s Hajdukom s ciljem da na Poljud donese dugo čekani naslov prvaka Hrvatske - piše Kurir.

"Zemljotres u Splitu: Legendarni Talijan preuzeo Hajduk!" - još jedan srpski medij s oduševljenjem je dočekao vijest s Poljuda.

- Puno se imena vrtjelo oko novog trenera Hajduka, najbliži je bio dolazak Ivana Jurića, no iz Italije je stiglo još jedno ime. Puno veće, jer Gattuso je živuća legenda svjetskog nogometa s uspjesima iz reprezentacije i Milana. No, kao trener nije bio toliko uspješan. Svugdje se kratko zadržao. Možda zbog svog temperamenta. Zato će biti posebno zanimljivo kako će se snaći i kako će biti prihvaćen u Splitu - piše još jedan srpski medij, Sportal

"Senzacija u Splitu!" - tako su najavili dolazak legendarnog Talijana na Poljud iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te talijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo. 

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio našeg sportskog direktora Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:58