StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

LIVEPred Hajdukom je težak ispit, Gattuso otkriva plan za gostovanje protiv Slavena

Piše SPORT SD
18. listopada 2024. - 12:22

Odigrano je devet kola prvenstva, reprezentativna pauza je također iza nas, vrijeme je stiglo za drugi krug HNL-a. "Bijeli brod" je na čelu flote domaćeg prvenstva, Hajduk "plovi" ispred ostalih, a "kapetan" Gattuso ima podršku svog tima, ali i hajdučkog puka.

Osim lijepe zalihe bodova veseli i dobra igra, u zadnja dva domaća ispita zabili su bijeli osam golova. Ali, nema ništa od preranog slavlja, treba nastaviti u dobrom tonu, a slijedi u nedjelju Hajduku nova teška provjera. U Koprivnici od 16 sati gostuju protiv Slaven Belupa.

Nisu Slavenu strane pobjede protiv velikih, bez punog plijena ostali su na Kušek-Apašu Dinamo i Rijeka. Susret na konferenciji za medije najavljuje trener Hajduka Gennaro Gattuso od 12:30 sati, a možete ju pratiti uživo na portalu Slobodne Dalmacije.

UŽIVO:

Svaka utakmica je podjednako važna, ali Slaven je dobio Dinamo, otkinuo dva boda Rijeci. Kakvu utakmicu očekujete?

- Definitivno nas ne očekuje lagana utakmica. Slaven brzo napada s četiri i pet igrača kada dobiju posjed. Nije čudo što se velike momčadi muče u Koprivnici. Otkad je došao Mario, imam sve pohvale za momčad. Znaju točno što žele. Neće biti lagano, treba nam jak Hajduk, jakog mentaliteta. Ako prihvatimo utakmicu kao da je šetnja, bolje da ostanemo u Splitu. Ako se budemo tamo šetali, lako moguće da dobijemo po nosu.

Jesu li Pukštas i Biuk dalje od prve momčadi?

- Nitko nije daleko od prvih 11. Težak je posao napraviti odabir kao treneru, svi se trude i daju svoj maksimum. Igraju oni koji mi trebaju, moderan nogomet se promijenio, imate pet izmjena, možete promijeniti pola momčadi. Kod mene nema glavnih igrača, svi su u rosteru, svi igraju. Duga je sezona. 

Prpić, Durdov, Hrgović, gurnuli ste ih u elitu, a Hajduk može zaraditi velike novce? Tko će umjesto Prpića u nedjelju?

- Imamo na raspolaganju tri igrača, Zvone, Elez, Marino Skelin. Oni mogu biti ljuti, nezadovoljni što ne igraju, ali daju svoj maksimum i dobit će svoju priliku. Po pitanju obrane sam miran. Tko god uđe, odradit će dobar posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 12:40