StoryEditorOCM
Hajdukrezultati ankete

Poljud ili Brodarica? Čitatelji su dali svoj glas i jasno poručili gdje žele gledati Hajduka

Piše Sport SD
11. prosinca 2023. - 09:16

Poljud ili Brodarica? Objavili smo anketu u kojoj smo vas pitali gdje bi radije gledali utakmice Hajduka, evo i rezultata. Za odgovor ‘Da Hajduk ostane na Poljudu koji će se obnoviti‘ glasao je 3331 čitatelj (63%) dok je za odgovor ‘Da se Hajduk preseli na novi stadion na Park mladeži, bez atletske staze i s 30-tak tisuća sjedalica‘ glasao 1961 čitatelj (37%).

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u lipnju je nakon sjednice Skupštine Hajduka najavio je početak obnove stadiona Poljud u drugom kvartalu 2024. godine, ali i gradnju novog stadiona na Brodarici.

Poljud bi dobio obnovljenu armirano-betonsku konstrukciju, popravio bi se krov, protupotresno ojačanje, planira se obnova prstena oko stadiona, pa atletske staze, teren bi bio multifunkcionalan, nova rasvjeta i ozvučenje, a sve bi koštalo 30-40 milijuna eura. Spomenuti su i dodatni sadržaji stadiona u Poljudu, parkiralište, prostori za Akademije, dodatni tereni, treći objekt ispod zapadne tribine...

Gradski projekt Brodarica sadržava novi stadion Hajduka, kongresni i poslovni centar, te gradske stanovi za dugoročni najam. Radovi bi počeli 2026. godine, a procjena je da će novi stadion na Brodarici imati kapacitet od 30 tisuća gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 15:21