StoryEditorOCM
Hajdukizjave igrača

Novi ljubimac Poljuda: ‘Puno mi znači pogodak, ovo je za mene novi početak‘, Čuić: ‘Ostvario sam svoj san‘

Piše SPORT SD
11. veljače 2024. - 18:39

Hajduk je slavio protiv Slaven Belupa, velika je to bila pobjeda, a prvi gol u bijelom dresu zabio je i novi miljenik publike Josip Brekalo.

- Bila je odlična utakmica s naše strane. Kontrolirali smo je od prve do zadnje minute. Odlično smo ušli, nismo im dopustili niti jednu polupriliku. Bili smo jako agresivni u fazi re-posjeda, osvajali druge lopte. Bilo je pitanje vremena kada ćemo ih otvoriti prvim golom. Zabili smo u najbolje vrijeme, pred kraj prvog poluvremena. Znali smo da moramo tako nastaviti, da ćemo zabiti još dva-tri gola. Odlična utakmica, svaka pobjeda je važna. Sretan sam što sam pomogao s pogotkom i nadam se da ćemo tako nastaviti.

- Spustio sam Kaliniću loptu, a on je fenomenalno ispratio i pogodio, kako samo on zna, odličan gol - prokomentirao je prvi gol Brekalo, a onda se osvrnuo i na svoj pogodak.

- Sahiti je navukao je zadnjeg igrača na sebe, to je napravio fenomenalno, ja sam odradio lakši dio. Jako mi znači što sam zabio. To je za mene novi početak, novi klub, nova prilika, novo dokazivanje. Svaki gol je kruna rada i truda. Nadam se da ću tako nastaviti. Rudeš? Mislim da sam u Kranjčevićevoj odigrao drugu utakmicu u HNL-u, protiv Zagreba. Poznajem to okruženje. Idemo po nova tri boda. Danas smo pokazali puno dobrih stvari - zaključio je Brekalo.

I mladi Filip Čuić je postigao prvijenac u dresu Hajduka. Mladi napadač je zabio za konačnih 4:0.

- Hvala Bogu došao je prvi gol. Nadam se da će ih biti još. Pobijedili smo, to je najbitnije. Prvo poluvrijeme je bilo nezgodno zabiti. Kale je pokazao da je klasa, u drugom dijelu se otvorilo i mirno smo priveli utakmicu kraju. Gol ne bih nikome općenito posvetio, svim navijačima Hajduka. 

- Gol mi je dao dodatno samopouzdanje, moje je da radim i dokazujem se kroz svaki trening. Na treneru je sve, on odlučuje - rekao je Čuić pa otkrio kako je trenirati s igračima poput Kalinića i Livaje.

- Itekako je lijepo trenirati s takvim veličinama. Jedva čekam da dođe i Perišić, da vidim kako je s njim. Uvijek sam uz njih, daju mi savjete kako da budem bolji. Daju mi savjete, drago mi je da su tu.

Pobjeda je Hajduk barem na trenutak vratila na vrh HNL-a.

- Ovo je maraton. Ima još dosta utakmica do kraja. Idemo svaku na pobjedu. Možda zvuči kao klišej, ali stvarno sam ovim golom osvario svoj san. Od kad znam za sebe navijam za Hajduk. Drago mi je što sam zabio na Poljudu - zaključio je Čuić.

Svoj osvrt na susret je dao i Emir Sahiti, nije zabio danas, ali je zato namjestio tri gola:

- Zaslužena pobjeda, ušli smo sa posebnim motivom. Igrali smo dobru utakmicu, postigli četiri pogotka, svi smo dali maksimum. Tri asistencije su mi još dodatna motivacija, nikada nisam u karijeri imao takav učinak. Mučili smo se do pogotka Kalinića, iskusan je igrač, svaka mu čast. Na poluvremenu je trener rekao da moramo biti agresivniji, iskoristiti šanse. Dobio sam žuti karton, to je odluka suca - rekao je Emir Sahiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:24