StoryEditorOCM
Hajduknije gotovo

Nisu samo prodaje, rade u Hajduku i na pojačanjima, vode se razgovori s igračem koji je bio u Bledu na pripremama

Piše Krešimir Milić
29. kolovoza 2024. - 13:12

Velika je neizvjesnost kad su izlazni transferi u pitanju s Poljuda. Puno toga ovisi o njima, a najviše zatvaranje financijske konstrukcije za ovu sezonu. Nije se prošlo u glavnu fazu Konferencijske lige što je bio primarni cilj i ukratko prodaja je sad jedan od načina kako srediti financije. 

Već se odavno zna tko su glavni eksponati, pisalo se i na izmaku prošle sezone da će to biti Rokas Pukštas i Emir Sahiti koji su vrlo vjerojatno u Puli odigrali posljednje minute za Hajduk. Prijelazni rok u većini europskih liga završava krajem kolovoza, točnije 30. kolovoza, a to je slučaj i u Italiji te Njemačkoj iz kojih dolaze ponude za ovaj dvojac. Prema dostupnim informacijama, za Pukštasa je najviše zainteresirana Parma s američkim vlasnikom, a u Sahitijevom slučaju se probudila stara ljubav s HSV-om. Već do kraja radnog tjedna, ako ne i ranije, mogli bi saznati gdje će ovaj dvojac nastaviti karijere. 

Dok je za ostvariti željene izlazne transfere ostalo još malo vremena, za one ulazne sportski direktor Nikola Kalinić još može reagirati do 5. rujna dokad traje ljetni prijelazni rok u Hrvatskoj. Nije nikakva tajna koje su pozicije krucijalne za momčad Gennara Gattusa i što je sam naglašavao više puta, ali nije ni tajna da igrači koje bi voljeli na Poljudu ne mogu baš uklopiti u okvire budžeta s kojim raspolažu. 

image
Damien Meyer/Afp
image

ka le

/Slobodna Dalmacija

Tražili su se tijekom ljeta napadač, krila i zadnji vezni, a čini se da bi do kraja prijelaznog roka Kalinić mogao izvući jednog asa iz rukava te pojačati napadačke opcije Gattusu. Jedan takav, koji se zasad ne uklapa u financijske gabarite, je već bio član ‘bijelih‘, a posjetio je stare znance i tijekom priprema na Bledu, u svojoj domovini.

Nije teško zaključiti o kome se radi, tj. da se razgovaralo o mogućem povratku s Janom Mlakarom. Slovenac je prošlog ljeta transferiran u Pisu za više od tri milijuna eura, ali u talijanskom drugoligašu trenutno nema željenu minutažu. Imao je slovenski napadač i ovog ljeta zapaženu rolu na Euru, a takvu bi htio i u klubu pa zato razmišlja o promjeni sredine, a želja je i s njegove strane da to bude povratak u Hajduk. Posudba do kraja sezone bila bi opcija za Hajduk i Mlakara, no u Pisi žele unovčiti investiciju u slovenskog napadača i tako trenutno koče realizaciju ovog potencijalnog povratka. 

Mlakar svakako nije jedina opcija s kojom bi ‘bijeli‘ mogli zaključiti prijelazni rok, ima još imena na popisu s kojima se razgovara i koja bi mogla biti potencijalna pojačanja u bijelom dresu, ovisno dijelom i o raspletu prijelaznog roka u državama gdje završava krajem kolovoza. No, sve na kraju ovisi o jednom, a to je koliko se svi uklapaju u zadane okvire i mogu li se imalo više širiti. 

image
Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 02:30