StoryEditorOCM
HajdukMr. Football

Nikoličius se pohvalio brutalnom statistikom, nećete vjerovati koliko je trofeja osvojio, a evo gdje je bio ‘najlošiji‘

Piše Sport SD
6. lipnja 2024. - 11:55

Mindaugas Nikoličius od nedavno više nije sportski direktor Hajduka. Od kluba s Poljuda oprostio se nakon tri godine. Hajduk je za vrijeme njegovog mandata odigrao 156 utakmica. Često se Nikoličius oglašava na društvenim mrežama, a sada je objavio statistiku svoje karijere. Bijeli su u tom razdoblju pobijedili 92 puta što je 58,9 posto ili u prosjeku 1,95 boda po utakmici. U objavi je i rubrika ‘trofeji‘, a Hajduk ih u suradnji s Nikom ima dva (oba u Kupu). Europskih utakmica bilo je osam.

image
Tom Dubravec/Cropix

Najuspješniji što se trofeja tiče litavski stručnjak bio je u Žalgirisu. S njima ih j eu 323 utakmice osvojio čak 15 odigravši pritom i 18 europskih utakmica. U škotskom Heartsu je ‘prošao lišo‘. Nije bilo trofeja, a tamo je upisao i najlošiji postotak pobjeda. Od 112 utakmica pobijedili su samo 45 što je 40,2 posto uspješnosti. Osvajali su samo 1,45 bodova u prosjeku.

EKSKLUZIVNO Mindaugas Nikoličius nam otvorio dušu, priznao na što nije ponosan u svom mandatu, što ga je fasciniralo...

Pogledajte emotivni video kojim se Hajduk oprostio od Nikoličiusa: ‘Uvijek će ostati u mom srcu...‘

image
Tom Dubravec/Cropix

Prije Hajduka u Gorici je proveo 107 utakmica (53 pobjede). Odlazak s Poljuda dobrom dijelu navijača teško je pao. Nikoličius je za mnoge ostavio dojam čovjeka koji je znao što radi. Puno je igrača za njegovog mandata stiglo na Poljud. Bilo je to pravih pojačanja, ali i nekih koji se nisu iskazali. Nakon minule neuspješne sezone Hajduka se rastao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem, trenerom Mislavom Karoglanom, a posljednji koji je otišao bio je Nikoličius. Na njegovo mjesto uskočio je dojučerašnji igrač Nikola Kalinić. Pred njim je, pak, težak zadatak. Trener moraju pronaći ‘jučer‘, a vrijeme je i za pojačanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 05:51