StoryEditorOCM
Hajdukteško, jako teško

Navijači Hajduka porukama zasuli ‘zid‘ bivšeg trenera: Vrati se i spasi nas!; No, postoji veliki problem

Piše Sport SD
10. travnja 2024. - 10:29

Dok Hajdukov Nadzorni odbor svečano ne predstavi svoje veliko otkriće, nasljednika Lukše Jakobušića na čelu upravnog odbora, pitanje trenera je apsurdno. Možda je u tim okolnostima i Jure Ivanković, ‘Erasmus trener‘, i najbolje rješenje. Iz pogona, a bez velikih pretenzija.

No, navijači splitskog kluba su nestrpljivi  traže, kopaju, zovu... Zatrpali su tako i Instagram profil bivšeg trenera ‘bijeli‘ kojega mnogi nisu nikad prežalili.

- Ajde Valdase, vrati se - jedna je od mnogih poruka na ‘zidu‘ Valdasa Dambrauskasa.

Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio kako Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka. Podsjetimo, u posljednjem kolu Hajduk je remizirao na Šubićevcu, a gol je postigao njegov igrač  na posudbi u Šibeniku U 97. minuti.

- Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas - objavio je Hajduk 12. rujna 2022. godine.

Poraz od Šibenika nije bio razlog, već samo povod za njego u smjenu, zamjeralo mu se da nije razvio igru, da ovisi o Marku Livaji, da ne daje šansu mladima... Svoju je prvu šansu tada dobio Mislav Karoglan.

Dambrauskas je vodio OFI Kretu do prosinca 2023., a prije mjesec je dana sjeo na klupu Omonije! Litavac će klupu ciparskog velikana preuzeti od početka sljedeće sezone, a s novim poslodavcem potpisao je ugovor do kraja sezone 25./26.

image

Valdas Dambrauskas

Niksa Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:33