Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hajdukdrama

Nastavlja se muka na gostovanjima: u jedanaest gostovanja Hajduk se samo dvaput osladio, oba puta u Varaždinu

Piše Slaven Alfirević
16. veljače 2020. - 11:04
Željko Hajdinjak/Hanza media

Samo poraz Hajduka, u drami, jer u 86. Jairo-Jradi su upropastili kontru čistu za 1:2 (spasio Paracki), pa je Vučur nakon kornera pucajući nogom pogodio vratnicu, da bi u 88. Krstanović, opet taj Ivan Grozni dalekometnim udarcem matirao Posavca za 2:1.

Kakva drama u Koprivnici, svega je bilo, a Hajduk praznih džepova. Riskirao je s igračem manje i izgubio sve. Uzbuđenja napretek, VAR-penal, crveni karton, preokret, vratnica, rašlje. Tamo gdje je jesenas zapeo, zapeo je Hajduk opet. Nema lako kroz Koprivnicu, a nema ni Igor Tudor čarobni štapić.

Što se tiče novog VAR-penala za Hajduk, moramo reći: dosta je bilo čerupanja i sudačkih previda na račun Hajduka. Sad se svira druga pjesma. Manje je VAR-anja. Igor Pajač je u trenutku svirnuo kontrafaul, ali je pozvan od Ivana Vučkovića da pogleda bolje tu situaciju. I to je bio - penal, Božić na Jairu, odgovornost na Eduoku kad nema viroznog Caktaša i Nigerijac je zabio s bijele točke, veoma sigurno.

Četvrti VAR penal za Hajduk u tri kola, sva četiri na gostovanjima!

Bitno je da su odluke poštene, a Hajduk s VAR-om ima vjetar u leđa. Međutim, od toga nije bilo (bodovne) koristi.

Jer, obrani nevični prinudni libero Stanko Jurić napravio je dvije pimpinele, dva olako zarađena žuta kartona i isključenje.

Tako Hajduk nije mogao uživati u vodstvu uz brojčanu izjednačenost, a s igračem manje ipak se vaga utakmice prevalila u korist brojčano nadmoćnijeg, brod se nakrivio. Izlaskom Jurića libero je postao Stipe Vučur.

Ipak, Hajduk je bio taj koji je na nozi imao udarac za pobjedu, što nisu iskoristili Jairo i Jradi u kontri, pa je onda vratnica Vučura pokazale su zli usud ove utakmice.

I ni po muke da Krstanović nije potom ispalio dalekometni projektil, kao da puca iz svoje Herceg-Bosne izravno u Hajdukove rašlje. Kad će se više ostavit baluna, kukaju hajdukovci!

Trenutak slave dobio je i Stipe Bačelić Grgić iz Žaborića kod Šibenika, ako već nije mogao ponijeti Hajdukov dres kad je ono davno konkurirao u Poljudu, makar je upisao u spomenar da je Hajduku zabio. Gorko-slatka uspomena. Još jedan od onih tvojih, svojih, šta ti ga metnu.

I tako, Hajduk mrka kapa, samo poraz, opet muke po gostovanjima.

A da. A Kristian Dimitrov? Po nama vrlo solidan, vidi se da nije bezveznjak.

#HAJDUK

Izdvojeno