StoryEditorOCM
HajdukJuniorski rasplet

Među navijačima Hajduka vlada miks ponosa i ljutnje: ‘Sami smo krivi, zašto u Osijeku nisu igrali Vušković i Sigur?‘

Piše F. V.
3. lipnja 2023. - 20:14

Povijesnu, fantastičnu sezonu juniori Hajduka ipak nisu uspjeli okruniti novim naslovom prvaka Hrvatske. Viceprvaci Europe su u posljednjem kolu svladali Inker u Zaprešiću 2:0, ali nisu dočekali kiks Dinama. ‘Modri‘ su u Maksimiru s uvjerljivih 4:1 svladali Osijek koji je pet dana ranije na svom terenu svladao Hajduk 2:1 i izbacio ga s prvog mjesta. Na koncu je Dinamo vratio titulu u Maksimir s osvojena dva boda više od ‘bijelih‘.

Unatoč tome što njihovi ljubimci nisu uspjeli izboriti i treći naslov prvaka u nizu i novu priliku da se okušaju u Ligi prvaka gdje su u ovoj sezoni dogurali sve do finala, navijači Hajduka na društvenim mrežama iskazali su svoj ponos prema momčadi trenera Marijana Budimira, svemu napravljenom ove sezone. Međutim, mnogi su iskazali i nezadovoljstvo time što u nekim ključnim utakmicama nisu nastupali pojedini igrači koji su priključeni seniorima. Dojma su da je bilo drugačije, da je sve što se domaćeg prvenstva tiče moglo i rezultatski završiti bolje.

- Bravo, ali trebali smo uzeti i ovo prvenstvo. Sami smo krivi što nismo prvaci - napisao je Darko.

Mnogi su hvalili rad trenera Budimira.

- Naklon do poda meštre. Nadam se da ćeš ostat s nama u budućnosti i sačekat svoju priliku na klupi prve momčadi – Matin je komentar.

No, bilo je uz klub i kritika na račun trenera.

- Skupo nas je koštala nadmenost trenera Budimira uoči susreta s Osijekom..., plus izostanak Sigura i Vuškovića za presudni meč u prvenstvu – bocnuo je Ivica.

Razloge za ostanak bez naslova prvaka navijači su ipak najviše tražili u tome što juniori nisu igrali u nominalno najjačem sastavu.

- Danak je uzela sezona Lige prvaka i seniori koji su imali previše ozljeda i na kraju poraz prije svega od Rudeša poslije finala Lige prvaka. Ovo u Osijeku se nije smjelo dogoditi, isto tako ni čuvanje Vuškovića. Nemoguće da za vikend igra poluvrijeme seniora i od tad ga nema, a zna se da su sa stoperima tanki tako da je struka ovdje zakazala, ne dečki. Oni su zadnja tri kola odigrali u sastavu koji nije igrao prvih 27 kola – napisao je Balki.

- Vi ste naši prvaci – poručila je Anka.

- Svejedno sam ponosan na vas i na cijelu Akademiju. Hvala za sve emocije koje ste mi pružili. A najviše zahvalnosti treneru Budimiru za devet juniora koji su zaigrali u prvoj momčadi i za sve buduće prvotimce. Vi ste naša budućnost – napisao je Radomir.

Na sličnom tragu je i Slaviša.

- Šteta, velika šteta, ne zbog prvenstva, već zbog Europe. Bilo ih je milina pratiti ove sezone u Ligi prvaka, nažalost, iduće sezone smo ostali bez toga. Gore iz ureda neko treba preuzeti odgovornost! Sve je bilo u našim rukama, prosuli smo sami sve, redom Rudeš, pa Dinamo doma, na kraju Osijek. Još jesenas kiks sa Šibenikom.

- Neki igrači su grijali klupu u seniorskoj postavi, a mogli su i u juniorima dat puno toga – uvjeren je Augustin.

No, komentarom je sve ‘ubio‘ Antonio koji je napisao:

- Što kaže Renata?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:37