StoryEditorOCM
Hajdukoko sokolovo

Marijo Strahonja prokomentirao sporne situacije: ‘Livajin penal je trebao biti ponovljen!‘

Piše SPORT SD
14. kolovoza 2023. - 22:09

Hajduk je na Poljudu u četvrtom kolu HNL-a slavio protiv Slaven Belupa s 3:0. Marko Livaja je zabio dva gola, a konačni rezultat je postavio Leon Dajaku.

U emisiji Stadion Marijo Strahonja je prokomentirao sporne situacije s utakmice, poništen gol Livaje te jedanaesterac, obje iz prvog poluvremena.

"Penal koji je dosuđen Hajduku je opravdan, Livajin gol je opravdano poništen, ali penal je trebao ponoviti", istaknuo je Strahonja.

Marko Livaja je mrežu zatresao u 15. minuti, gol je isprve potvrđen, ali je sudac Zdenko Lovrić pregledao VAR snimku i ipak dosudio prekršaj u napadu.

"Jasno je da se dogodilo povlačenje za dres, nije sporno, sudac je bio zaklonjen obrambenim, ali VAR soba je dobro reagirala i dala mogućnost Lovriću da popravi odluku."

u 38. minuti Livaja je izveo penal koji mu je Marković obranio, ali Strahonja tvrdi da je trebao biti ponovljen:

"Penal je trebao biti ponovljen zbog ulaska igrača Slavena u kazneni prostor, zagazio je u prostor dok penal nije izveden i u tom slučaju udarac se trebao ponoviti. Teško je reći je li Marković napustio liniju, jedna noga mora biti na liniji ili u zraku iznad nje. VAR soba nije imala jasan dokaz, pomogla bi nam još jedna kamera iza gola."

No, Strahonja je bio zadovoljan sveukupnom izvedbom Zdenka Lovrića:

"Možemo biti zadovoljni izvedbom Lovrića, nije bila jednostavna utakmica", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:58