StoryEditor
Hajdukoko sokolovo

Marijo Strahonja: Nije bio penal za Hajduk, ni Livaja se nije bunio

Piše D.Pe.
6. prosinca 2021. - 20:54

U večerašnjoj emisiji HTV-a Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja osvrnuo se na jučerašnji derbi Dinamo - Hajduk:

- Zdenko Lovrić iz Đakova je vrlo dobro odsudio derbi, imao je kontrolu i visoki stupanj prihvatljivih prekršaja, sudio je samo one nužne i pustio da se igra razvija, dobro se kretao, i imao diskretnu komunikaciju sa var sobom - pohvalio je Strahonja suca.

- U tihoj VAR provjeri ispravno je presudio situacije u 25. i 35. minuti kad nije bilo faula nad Biukom, ni igranja rukom Eleza - istaknuo je Strahonja.

Na kraju je komentirao i situaciju iz 41. minute kad Moharramijevo potezanje i saplitanje Livaje u trku prema golu nije suđeno ko penal (a kakvo je guranje Lovrencsicsa par dana prije suđeno kao penal protiv Hajduka):

- Ovo je zanimljiva situacija, vidite ruke na Livaji, ali to je bilo lagano potezanje, napadač Hajduka je prelako pao, odnosno iskusno je išao na iznuđivanje penala čim je osjetio ruke Dinamovog braniča na ramenima - kazao je Strahonja i dodao:

- Da ovo nije penal, vidi se i po tome što se Livaja nije bunio - zaključio je Strahonja.

Inače, Strahonja se osvrnuo samo na držanje Livaje u trku prema golu, ali nije komentirao i prethodno zapinjanje noge Livaji koje se jasno vidi na snimci, a dogodilo se pola sekunde prije incidenta sa povlačenjem.

Sve u svemu, izgleda da će se igrači Hajduka ubuduće morati buniti kad im se ne svira penal, tako da još zarade i žuti karton... 

item - id = 1149091
related id = 0 -> 1159248
related id = 1 -> 1159136
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. siječanj 2022 06:58