StoryEditorOCM
Hajdukpod povećalom

Koga su točno Bilić i Kalinić ‘lovili‘ u Poljskoj? Doušnici nam se kunu da je ‘meta‘ bio Hugo Cajuda, evo tko je on

Piše Slaven Alfirević
30. svibnja 2024. - 21:35

To što se Paulo Sousa ne odaziva na poruke, kakav je to signal? Poštovani gospodine, piše se da vas traži Hajduk... To je klub gdje je trener bio vaš pomoćnik iz doba Videotona Joan Carrillo, a i dobro znate tko je bio Tomislav Ivić, osobito vezan za Portugal. Naravno, da ne spominjemo Nikolu Kalinića...

Ma ništa, danima nema odgovora, pa sad vi kažite kakav je to znak. Jesu li i njemu kazali kao Paolu Tramezzanjiju, izađe li tvoje slovo u medijima, otkazat ćemo dogovor i dapače demantirati da smo ikad tebe kontaktirali?!

To su bile metode ranije uprave, Tramezzani se slijepo držao dogovora, a sad hoće li se tome prikloniti i novi šef parade Ivan Bilić s Nikolom Kalinićem u glavnoj ulozi sportskog arhitekta, tek ćemo vidjeti.

Ima ih koji se kunu da su u Poljsku poletjeli i zbog toga da se sastanu s agentom Paula Souse, a to bi trebao biti Hugo Cajuda...

Fran Tudor

U Poljskoj su i Marek Papszun i David Szwarga, treneri koje se veže za uspon Rakowa posljednjih sezona, kluba koji se profilirao u sam vrh poljskog nogometa i tamo Fran Tudor igra...

No, oni se obojica i dalje vežu za ambicije Rakowa u idućoj sezoni.

Prave informacije glede izbora novog trenera Hajduka  - nema, to je jedina trenutačna istina, pa je sve ovo samo pokušaj da vam približimo kako u Hajduku rade ozbiljno, Sportski odbor je prionuo poslu, a da je odabir trenera sužen na zbroj od tri do pet imena, kako smo već jednom pisali, nije novost.

Možda tek dodatna naznaka da u tom điru favoriti nipošto nisu domaća prezimena, pa sve ono kad se spominju treneri s pet slova, tipa Zekić, Sopić, Dudić, Jurić i još najmanje jedan takav koji je rekao molim vas, ne spominjite me, pa ga eto ni ne spominjemo, zapravo su pucanj u prazno. Po svemu, oni nisu. Niti će biti.

Poznati Nizozemac

Na vidjelo izlazi i (ranija) kombinacija u kojoj Patrick Kluivert, osobito poznati Nizozemac, nekoć Ajaxov kopljanik koji je i u Poljudu nastupio, figurira na listi želja. Međutim, osim što bi Patrick bio "PR" bomba, njegovo trenersko iskustvo ne čini (nam) se dovoljno dobrim za Hajduk. Nije ga dostatno nakupio da preuzme Hajduk koji je zahtjevan zadatak.

image
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Druga je stvar funkcija Nikole Kalinića gdje iskustvo ne mora biti bitno koliko veze koje ima i stekao ih je tijekom karijere nogometaša. Ne smeta što je preko noći iz kopački uletio u kabinu, biro gdje se konstruira momčad.

Sportski odbor u Poljudu nesumnjivo je ozbiljno shvatio svoj zadatak u analizi i pripremi odabira trenera, a sad sigurno i Nikola Kalinić ima što za dodat/oduzet.

U međuvremenu, Paulo Sousa nam se još uvijek nije odazvao. Tko zna kakav je to znak... Najbolje da kaže, da, pregovarali smo... Budimo ozbiljni, to bi zbilja bio presedan. Neka šuti i dalje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 14:46