StoryEditorOCM
Hajdukide jako

Kalinić je zakotrljao ambicioznu priču, trener i dva nova imena u eteru pokazuju to, ali jedan će teško na Poljud

Piše Sport SD
13. lipnja 2024. - 20:05

Nakon što je s Poljuda odjeknula vijest imenovanjem Gennara Gattusa za novog trenera, nije dugo trebalo da se zakotrlja priča i šire. Već neko vrijeme u eteru se vrte imena igrača koja bi Nikola Kalinić kao sportski direktor mogao dovesti, a među njima je najčešće ono Edina Džeke s kojim je već uspostavljen kontakt.

Napadačka ikona Bosne i Hercegovine dugi je niz godina u dobrim odnosima s Kalinićem, bili su i suigrači, a davno je javno izrazio želju da jednog dana zaigra za ‘bijele‘. Priča oko 38-godišnjeg napadača Fenerbahčea se zakotrljala u smjeru realizacije, a nekoliko je prepreka koje se trebaju na tom putu preskočiti.

image
Giuseppe Cottini/Nurphoto Via Afp

Prva je vezana za ugovor koji Džeko ima s Fenerom do ljeta 2025. godine i teško je očekivat da će ga Turci pustiti bez odštete. Jedna od prepreka je i novo lice na klupi Fenera, a to je Jose Mourinho o čijem blagoslovu će isto ovisiti puno toga. Prijeđu li se te prepreke, nesumnjivo je da će Džeko biti veliko ime za HNL pa i u godinama koje nosi. 

Osim Džeke, u eteru se dugo vrti i ime Ivana Rakitića, srebrnog hrvatskog reprezentativca iz Rusije. Poznato je da Rakitića za Split veže i kumstvo, a i odmori koje je rado provodio u gradu pod Marjanom. Prošle zime jedan od najboljih veznjaka koje Hrvatska imala preselio je iz Seville u Saudijsku Arabiju gdje ima ugovor kakav mu malo klubova u Europi može ponuditi. Rakitić je u Al Shababu najplaćeniji igrač kluba s godišnjom plaćom od 15 milijuna eura i kako sad stoje stvari taj ugovor neće raskidati. 

image
Fayez Nureldine/Afp

Povratak u Europu, pogotovo u Split koji mu je godinama bio jedna od omiljenih destinacija, zasigurno ga je dijelom zainteresirala, ali teško je očekivati da će se odreći trenutnih primanja koja su mu ugovorom zagarantirana do ljeta 2025. godine. Gattusov dolazak na klupu pokazatelj je ambicija s kojima je Kalinić ušao u novi posao, kao i šuškanja o potencijalnim transferima, a nije ludo pomisliti da time i gradi priču kojom bi duže zadržao i prijatelja Ivana Perišića na Poljudu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 20:13