StoryEditorOCM
Hajdukstrpljen, spašen

Kako danas smiješno zvuče riječi Nikole Kalinića; izjava je to koja bi ga mogla dugo proganjati

Piše P. S.
22. rujna 2024. - 06:02

Hajduk prvi - 17 bodova, Dinamo treći - 13 bodova. U toj je razlici i međusobna utakmica ‘bijelih‘ i ‘modrih‘, i to u Maksimiru. Nakon sedam kola Hajduk je na plus četiri.

Realno, malo bi se tko usudio predvidjeti takav rasplet, pogotovo nakon europske blamaže Hajduka, ispadanja od Ružomberoka, a s druge strane Dinamovog plasmana u skupinu Lige prvaka. Dinamo je ušao u probrano društvo od 36 europskih momčadi i s obzirom na debakl splitskog kluba u Konferencijskoj ligi te mršavi prijelazni rok, logična je bila i analiza gotovo svakog komentatora kako nas čeka još jedna šetnja Dinama do naslova prvaka Hrvatske.

No, već nakon sedam kola imamo obrat. Rano je još za bilo kakve prognoze, ima je Hajduk i u prošloj sezoni čistu situaciju pa je sve prosuo i uslijedio je otkaz predsjedniku uprave Lukši Jakobušiću. Ima se tu još štošta odigrati, čekaju nas o još tri velika derbija. 

image
Jako Prkic/Cropix

I dok je komentatorima raznih medija ‘dopušteno‘ analizirati tako da prije mjesec dana ustanove kako je Dinamo jači od Hajduka, pa pogriješili ii ne, stvar je procjene, to nikako ne bi smjelo biti dopušteno ljudima iz kluba. 

Kako sad zvuči izjava bivšeg sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića:

- Nema smisla obećavati naslov, Dinamo je jači - uzviknuo je Kalinić, a naslov je prštao diljem Hrvatske.

Nije baš to ni ‘eksplodiralo‘ u momentu jer su se mnogi i slagali s Kalinićem, uzimajući u obzir stanje momčadi i europski put. No, s mjesta sportskog direktora Kalinić nikako to nije smio izustiti. U svemu što (ni)je napravio to je možda i najmanji gaf, ali oslikava njegovo neiskustvo na mjestu na koje je bio izabran.

Možda se na koncu i pokaže da je Dinamo jači. Da je ovo bila tek mini kriza. Dinamo ipak jest u Ligi prvaka i ima niz kvalitetnih igrača, možda ih novi trener posloži. Ali sportski direktor mora ‘pumpati‘ svoju momčad, a ne izaći s bijelom zastavom i prije nego bitka počne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 06:02