StoryEditorOCM
Hajdukumirovljenje

Hajdukov igrač kojeg su svi gledali ‘preko oka‘ konačno prelomio, odlazi u mirovinu i reklamira – padel

31. svibnja 2024. - 18:43

Kad je netko O dida, jasno je da mu se penzija bliži... Didi je vrime za mirovinu. O dida je nadimak, slikovita igra riječi s dosadašnjim nogometašem Hajduka, Vadis Odjidja Ofoe lani je došao u Hajduk da odigra posljednju sezonu u karijeri.

Quo vadis, Odjidja?

U penziju, dosta je bilo!

Došao je, doveden je da bude pojačanje šampionskih ambicija "bijelih", dočekan je od trenera Ivana Leke raširenih ruku, kao "bingo". Premda imaju posebne odnose i dugogodišnje poznanstvo i međusobno uvažavanje/poštovanje iz Belgije, Leko je rekao "ne mogu vjerovati da je prihvatio naš poziv", ali je O dida brzo okopnio sa svojim fizičkim slabostima, godine su učinile svoje. Nakon susreta u Solunu gdje je Hajduk gadno potonuo (0:3, premda ukupno igra i nije bila toliko loša), a Odjidja bio krivac za akciju iz koje je PAOK ispalio prvi torpedo Hajdukova europskog potonuća, Odjidja više nije ni postojao.

image
Ante Čizmić/Cropix

No, sjetimo se na trenutak: u prvom kolu prvenstva, dakle, tjedan dana nakon Superkupa, a prije "grčke tragedije" u preokretu Hajduka na Maksimiru od 0:1 protiv Dinama, pa uz promašen penal Petkovića (obrana Lučića), sve do pobjede "tirkiznih" 2:1 usred Zagreba - Odjidja je načas bio glavna fora gostiju iz Splita.

Ušao je na teren, razgrnuo sve oko sebe, iz kornera u zadnjim sekundama naciljao je na glavu Pukštasa za pobjedu Hajduka 2:1. Odjidja je bio velika vijest i tko će znati da je to bio ujedno i labuđi pjev nekoć moćnog, velikog nogometaša. Prava šteta da u Hajduk nije došao ranije da zagospodari sredinom terena.

Dogodilo se tada da od prvog kola Dinamo teško pati u zaostatku, 32, duga i mučna 32 kola trebala su "modrima" da zasjednu na vrh ljestvice, sve dok Hajduk, baš kao potom i Rijeka, definitivno nije pao. A nakon što je cijelog proljeća posrtao...

Odjidja dakle, istječe mu ugovor s Hajdukom i odlazi u - mirovinu. Još lani je govorio da će prestat s nogometom, kad mu Gent nije ponudio produžetak ugovora. U tom času uskočio je Hajduk...

image
Vojko Bašić/Cropix

Rekosmo, brzo se ugasio. Na zimu doduše, na pripremama u Umagu, "bijeli" su se nadali reinkarnaciji osobito dobrog igrača, da će mu pripreme goditi i osvježiti mu ostarjele mišiće. Govorilo se Odjidja i Kleinheisler, to su naši ferrari i lamborghini u garaži, vidjet ćete kad se razlete "po stazi".

Kako su igrali i oni i Hajduk, iz garaže kao da nisu ni izašli, bili su pravi "oldtimeri".

Odjidja danas odlazi s Hajdukom u povijest, uz priču "imali smo velikana, ali samo kao veterana"! Sad se Odjidja može posvetiti do kraju - padelu, tu sportsku novotariju je odavna prigrlio i doma u Belgiji je može upražnjavati do mile volje i upotpunjavati svoje slobodno vrijeme.

Padel je posebno popularan i među "bijelima",  zluradi bi rekli da je mnogima veći gušt bio zaigrati na padel, nego trenirati u Poljudu, što naravno nije istina, a za reć pravo padel je obožavao i sportski, danas već bivši direktor Mindaugas Nikoličius koji ga je volio zaigrati i sa svojim pulenima.

Nema to sad izravne veze s Odjidjom i završetkom ugovora s Hajdukom, samo što nas je tijek misli skrenuo sa strane, uz naznaku da je eto Odjidja taj među prvima koji odlazi s broda neostvarenih šampionskih ambicija. Kad je dolazio bio je "Livaja veznog reda", kako mu se tepalo, a sad kad ide malo koga je briga. Među prvima koji odlaze i samo možemo dodati, sljedeći molim!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 16:00