StoryEditorOCM
HajdukOPREZA NIKAD DOSTA

Hajduk sinoć dobio novo upozorenje, sad znamo i tko to prijeti Bijelima! I to ozbiljno...

Piše Marko Bilić
24. lipnja 2024. - 10:12

Bio je to veliki derbi Farskih Otoka, vodeći HB Tórshavn dočekao je Klaksvik i deklasirao ga s 3:0. Sudar je to jedinih prvaka ove države u zadnjih šest godina, Klaksvik je četiri puta osvajao prvenstvo, zadnje tri godine za redom, a HB Tórshavn dva puta.

K tome je i Klaksvik bio europski hit prošle sezone, pisao sam već u više navrata o uspjesima nogometaša uglavnom amatera koji su nokautirali Ferencvaros (3:0 u Budimpešti!), švedskog prvaka Hacken, ljubljansku Olimpiju, a s moćnim francuskim Lilleom odigrali neriješeno...

I eto, veliki derbi bio je jednosmjerna ulica, HB Tórshavn je razbio Klaksvik, te i dalje s Vikingurom dijeli vodeću poziciju u prvenstvu s 13 pobjeda i samo jednim porazom. Dvojac je Klaksviku pobjegao na velikih devet bodova (39:30).

I ova utakmica pokazala je koliko na Poljudu moraju biti oprezni, HB nije momčad za potcjenjivanje. Hajduk, naime, u drugom pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige igra protiv kluba iz glavnog grada Farskih Otoka, prva utakmica je u Splitu 25. srpnja, dakle, za ravno mjesec dana, uzvrat je tjedan poslije.

Zanimljivo, sva tri pogotka sinoć postigao je mladi, 20-godišnji Aki Samuelsen, najbolji strijelac kluba  (9 golova) koji igra u fantastičnoj formi: na zadnje tri utakmice u posljednjih devet dana zabio je čak sedam golova, od toga dva hat-tricka. Eto odakle Bijelima prijeti najveća opasnost.

I da, protivnik je u top natjecateljskoj formi, odigrao je 14 kola prvenstva, dok će Hajduku utakmica u Splitu 25. srpnja biti prva službena.

Opreza nikad dosta. Nisu Real ni City, ali nisu ni za potcijeniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 10:37