StoryEditorOCM
Hajdukremi u slovačkoj

Gost komentator: ‘Opet se dogodilo, povuku se i brane. Na Poljudu nema mjesta za kalkulacije, ali jedan detalj raduje‘

Piše Toni Bilić
9. kolovoza 2024. - 11:42

Utakmica s Ružomberokom nije bila na osobitoj razini, no Hajduk nakon prvog dvoboja sa Slovacima ima aktivan rezultat. Kao i u dosadašnjim susretima, opet se dogodilo da „bijeli“ padaju u zadnjih 15-20 minuta, bez obzira tko bio protivnik povuku se i brane. Čini se da je trener Gattuso zadovoljan rezultatom, s obzirom da je iz igre izvadio Livaju, napadača, znači da se povlačio - prokomentirao je Nikica Cukrov remi Hajduka u Slovačkoj.

Mora se ipak priznati da se vidi neki napredak u igri, bar u prvom poluvremenu, jer Hajduk dolazi u završnicu s više igrača nego prije. Znamo kako Melnjak ima naviku odlaziti naprijed, Kalik je također bio blizu protivničkoga gola, tako da se povećao broj igrača u završnici. Na taj način se protivnika može kvalitetnije napasti, više je rješenja u napadu. Melnjak je malo zakasnio na Rakitićevu loptu, šteta.

image

Nikica Cukrov

Nikša Stipaničev/Cropix

Hajduk je svakako favorit za prolaz u play-off Konferencijske lige, ali za nešto više trebat će bolja igra. Mislim da će to sve ipak biti puno bolje kad se Rakitić i Perišić podignu fizički. Perišić se vraća nakon gotovo godinu dana od ozljede, to pogotovo u tim godinama mora ostaviti traga, a još uvijek je prisutan i psihički faktor, da u duele ulazi sa strahom. No, mislim da će to doći na svoje i da će Perišić biti pravi.

Uzvrat protiv Ružomberoka je na Veliku Gospu, Poljud će biti pun i nema se što kalkulirati. Treba pokazati tko je Hajduk i napasti od prve minute. Prije toga treba u Zagrebu pobijediti Lokomotivu, koja se traži, izgubili su dosta igrača i „bijeli“ ne bi smjeli kiksati već u drugom kolu prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 20:53