StoryEditorOCM
HajdukSudački ekspert

Goran Tenžera prokomentirao suđenje na Rujevici: ‘Opravdao je ukazano povjerenje, ovo su jedine primjedbe...‘

8. listopada 2023. - 08:01

Suadčki ekspert Goran Tenžera prokomentirao je suđenje na Jadranskom derbiju...

Patrik Kolarić iz Čakovca je vrlo dobro je sudio ovaj derbi Rijeke i Hajduka i opravdao ukazano mu povjerenje. Ne možemo mu uputiti ozbiljnu primjedbu, a mogli smo vidjeti i bitnu razliku od suđenja u proteklom derbiju u Splitu.

Držao se Kolarić svog ujednačenog kriterija od početka do kraja utakmice, nije nasjedao na olako padanje igrača u duelima, ostao je čvrst u svim fazama igre i pokazao da ne može past pod nikakve utjecaje bilo igrača, klupa ili publike. Nije štitio svoj autoritet nepotrebnim opomenama tako da je utakmicu odsudio sa samo jednom opomenom i to u 80. minuti kad je Odjidja namjerno zaustavio kontranapad Rijeke.

image
Ante Čizmić/Cropixx

Kazneni udarac nije mogao dobro vidjeti, ali je nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke donio ispravnu odluku i dosudio kazneni udarac za Rijeku. Krovinović je nesmotreno išao prema lopti pri čemu ga je pogodila u otvorenu desnu ruku.

Jedine primjedbe bi bile što nije pokazao Sahitiju žuti karton u 55. minuti kada je zaustavio protivnika u izglednoj situaciji i što nije dosudio prekršaj na Žaperu u 90. + 3. minuti na centru igrališta.

Sveukupno gledano možemo samo poželjeti ovakvo suđenje u nastavku prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:14