StoryEditorOCM
Hajduksvima na znanje

Gattuso nakon visoke pobjede hvalio Durdova, ali i poslao upozorenje, evo i što sprema za Rijeku u idućem kolu

Piše Krešimir Milić
21. rujna 2024. - 23:17

Hajduk je ostvario visoku pobjedu od 4:1 protiv Gorice u 7. kolu HNL-a. Veliko zadovoljstvo nije skrivao Gennaro Gattuso koji je nastavio niz bez poraza u prvenstvu na klupi Hajduka i trenutno drži prvo mjesto. 

Ovo što ste napravili s Durdovom rijetko bi koji trener. Hoćete li nastaviti davati priliku mladima?

- Nisam nikakav heroj, nogometaši su za mene heroji. Mi dosta radimo, ali i griješimo. Zato me nemojte smatrati nikakvim herojem. Durdov jednostavno zaslužuje igrati, kao i svi ostali mladi igrači. Kao trener nikome ništa ne poklanjam. Iza svega stoji žrtva i težak rad, a to sam naučio kroz svoju karijeru. Meni godine ne znače apsolutno ništa, uvijek igra onaj tko zaslužuje, a onaj tko ne trenira ili nije discipliniran neće u mojoj eri zagaziti na teren. Tu su Durdov, Prpić, Hrgović i još njih nekoliko koji zaslužuju biti tu. Možemo danas slobodno reći da je Durdov postao veliko ime u svijetu nogometa. Ali mora ostati ozbiljan i discipliniran, a u nas se kaže da se željezo kuje dok je vruće. Ako on pomisli da je sad postao veliki igrač tu sam ja da ga poklopim s leđa kad najmanje očekuje i pokažem da je pred njim još dug put. Treba mu još stotine utakmice da bi postao veliki igrač.

image


 

Ranko Šuvar/Cropix

Možete li postati prvaci?

- Teško je sad govoriti o prvenstvu. Trebamo se oporaviti i pripremiti za Rijeku. Važno je igrati utakmicu po utakmicu. Vidjeli ste danas da smo primili gol nakon pet minuta, ali smo se vratili. Ne mogu vam ništa obećati, to sam vam rekao i na prvim konferencijama. Mi ovaj stadion moramo zapaliti, ali ne bakljama ili raketama, nego entuzijazmom. Hvala navijačima, bili su nam vjetar u leđa.

Dialla ste nakon greške poljubili u glavu. Kako komentirate njegovu izvedbu?

- To su spontane stvari. Iskren sam trener. Kada vidim da nešto pogriješi, ja sam uz njega. Ne volim arogantnost. Poštujem svakog igrača koji se trudi, a Diallo to je. 

Kako komentirate poraz Dinama od Slaven Belupa?

- To je nogomet, ništa me ne iznenađuje. Nogomet se danas potpuno promijenio pa i male momčadi mogu dobiti svakoga uz sve instrumente koji su im dostupni. Mi moramo imati dobar rezultat pa i kad nas ne ide. Zašto? Kad patimo i kad nas ne ide trebamo pobijediti jer to je način kako se gradi pobjednički mentalitet, a to je ono što ovoj momčadi nedostaje. 

Kako ćete igrati protiv Rijeke?

- Znam da nas očekuje teška utakmica. Mi ćemo se do utorka oporaviti i onda se krenuti pripremati za tu utakmicu. Oni su fizički jaka momčad, to će biti teška utakmica za nas, ali mi moramo biti veliki Hajduk i ostvariti pobjedu na Rujevici za tjedan dana. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Koliko ste zadovoljni s ritmom i energijom na utakmici protiv Gorice?

- Čestitam svim igračima koji su ušli s klupe. Svatko je dao svježinu. Pohvale i drugim igračima Stipe Biuk je odigrao odličnu utakmicu. Anthony Kalik, nitko ne zna koliko je on važan za momčad... Kada sam vidio prošlu utakmice Gorice, kada su izgubili od Rijeke, bio sam zabrinut jer sam vidio da je to momčad koja te može dovesti do neugodnosti. Proteklih tjedan sam radio na glavama igrača da pravilno pristupe utakmici. 

Rekli ste već da nema lakih utakmica, je li tome i pokazatelj današnja utakmica?

- Sve utakmice su teške. Na 0:1 nismo paničarili, brzo smo se vratili u igru. Rezultat prvog poluvremena nije bio realan. Livaja je imao nekoliko prilika koje on sa svojom klasom inače zabija. To se rijetko događa. Za grešku Uremovića na početku moja je odgovornost. To tražim od igrača. Raduje me hrabrost kojom smo krenuli naprijed. Gorica se u početku branila s petoricom, potom su promijenili svoju strategiju i tu smo ih kaznili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 23:35