StoryEditorOCM
HajdukIMAJU FAVORITA

Doznajemo, NO sinoć održao hitnu sjednicu, u 15 sati izvanredna press konferencija, novi predsjednik Hajduka stiže brzo

Piše Marko Bilić
8. travnja 2024. - 11:50
Članovi Nadzornog odbora: Roberto Bitunjac, Lukas Oliver Pavić, Aljoša Pavelin, Dražen Zec i Goran Jujnović LučićJakov Prkić/Cropix

Bomba je eksplodirala, od većine hajdukovaca omiljeni Lukša Jakobušić više nije predsjednik Uprave Hajduka, smijenjen je prije isteka svoga mandata. I dok se hajdučka javnost od sinoć uglavnom bavi trenerskom sudbinom Mislava Karoglana, gotovo nitko nije predmnijevao da je Jakobušić taj.

Ok, pričalo se i nagađalo hoće li Jakobušić dobiti novi mandat nakon što mu u ovaj istekne u listopadu, međutim, da će biti smijenjen pet mjeseci ranije, e to je svima iznenađenje. Za svih, osim za one dobro upućene u stanje u klubu.

Nadzorni odbor Hajduka održao je sinoć, nakon poraza prve momčadi na Rujevici, izvanredni sastanak i odlučio to što je već procurilo u javnost, te će se tijekom poslijepodneva istoj obratiti na izvanrednoj press konferenciji nakon razgovora sa zaposlenicima kluba.

Ključno pitanje koje sada muči hajdučku javnost jest – tko će biti novi predsjednik Uprave? Odnosno, koliko će se vremena "izgubiti" do imenovanja novoga? Hoće li, a ne bi to bilo prvi put, nova sezona još jednom "kasniti" zbog izbora? Jer, Marinka Akrap je samo privremeno rješenje do dolaska novog čovjeka na čelo kluba.

A taj novi doći će vrlo brzo, vrijeme neće biti ni potrošeno ni izgubljeno. Upravo u kontekstu nove sezone Nadzorni odbor se odlučio na ovaj potez jer nisu htjeli čekati listopad da Lukši Jakobušiću istekne mandat.

Kako bi novom predsjedniku dali dovoljno vremena da pripremi prijelazni rok i sve što treba za novu sezonu NO sigurno već ima svoga favorita, njegovo će ime javnost saznati već u prvim danima svibnja.

A kakva je sudbina trenera Karoglana i sportskog direktora Nikoličiusa nije u domeni Nadzornog odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:31