StoryEditorOCM
HajdukZov inozemstva

Dok Hajduk finišira Džeku i Rakitića, na jugu se novinari ‘raspojasali‘: Bijeli ostaju bez Livaje?

Piše Frane Vulas
1. srpnja 2024. - 15:32

Grčki mediji opet spominju kako bi najbolji strijelac Hajduka Marko Livaja karijeru mogao nastaviti u redovima PAOK-a.

Dok se navijači Hajduka posljednjih dana nadaju dolascima zvijezda kao što su Edin Džeko i Ivan Rakitić, ponovno je krenula priča o tome kako bi se napadač Hajduka mogao vratiti u Grčku. Livaja je ranije u karijeri nosio dres AEK-a iz Atene iz čijih je redova u veljači 2021. godine i stigao na Poljud.

Već se prije mjesec i pol dana spominjao interes PAOK-a za Livaju, ali tada se ništa nije konkretiziralo. Sada su Grci ponovno oživjeli tu priču. Realno je ta priča zaista malo na dugom štapu, napadač je s „bijelima” otputovao na pripreme u Sloveniju pod paskom novog trenera Gennara Gattusa. Međutim, status Livaje kao gotovo pa nedodirljivog u splitskom klubu malo je u zadnje vrijeme ipak uzdrman nakon što je na vidjelo izašlo kako je Hajduk generalno imao dosta problema s disciplinom. Krajem idućeg mjeseca Livaja će napuniti 31 godinu. Pod ugovorom s Hajdukom je do ljeta 2027. godine, ali u ugovorima su često i izlazne klauzule.

PAOK nije poznat kao klub koji je dosad isplaćivao velike odštete za igrače. Najveća odšteta koju su dosad isplatili za nekog igrača iznosila je četiri milijuna eura. Međutim, Hajdukov i Dinamov prošlosezonski europski krvnik je kao prvak Grčke izborio plasman u Ligu prvaka, točnije kreće u kvalifikacije u 2. pretkolu. Uđe li PAOK u grupnu fazu Lige prvaka, bit će i nešto novca za pojačanja.

image

Marko Livaja u utakmici protiv PAOK-a u Solunu

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 16:07