StoryEditorOCM
HajdukAko se po jutru...

Dinamo već gubi 2:0, a ‘pravi‘ derbi još nije niti počeo. Na Poljudu uvertira pripala Bijelima, slavlje Hajdučica

Piše Frane Vulas
29. ožujka 2024. - 15:24

U derbiju Prve HNLŽ nogometašice Hajduka svladale su Dinamo na Poljudu 2:1. U uzdudljivom susretu odigranom na pomoćnom poljudskom igralištu igračice trenerice Tamare Benković dominirale su u većem dijelu susreta i zasluženo su stigle do pobjede.

‘Bijele‘ je u vodstvo dovela Branka Bagarić u 39. minuti. Iskoristila je odlično dodavanje, ali i izlazak u prazno vratarke gostiju te pospremila loptu u mrežu. Na 2:0 povisila je Andrea Grebenar, inače najbolji strijelac Hajduka ove sezone. U 58. minuti zabila je svoj 18. prvenstveni pogodak. Ipak, gošće su uspjele sve zakomplicirati u završnici susreta. U 90. minuti uspavanost obrane Hajduka iskoristila je Ana Grdiša i smanjila na 2:1. Ipak, u konačnici je to bio i završni rezultat susreta.

Na tablici vodi Osijek s 33 osvojena boda, Hajduk ih je prikupio 28, ali je odigrao susret više. Slijedi Split sa 24 boda, pa zatim Dinamo sa 18 (susret više).

Ovo je bilo drugo od pet gostovanja Dinama u Splitu u razmaku od tjedan dana, a ‘modrima‘ i drugi poraz. U četvrtak navečer je malonogometna momčad Torcide na Gripama svladala Futsal Dinamo 3:2 u drugom susretu četvrtfinala domaćeg prvenstva, odvela je seriju u majstoricu. Slijedi derbi SušerSport HNL-a Hajduka i Dinama u subotu (19.30 sati), potom košarkaši Dinama u utorak igraju na Gripama u domaćoj Favbet Premijer ligi, gosti su Splita (20.30 sati). Peti ogled bit će polufinale kupa Hajduka i Dinama na Poljudu u srijedu (19 sati).

image

Boro Primorac
 

Ante Čizmić/Cropix
image

Branka Bagarić
 

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image

Predsjednica Hajduka Matea Bešlić
 

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:52