StoryEditorOCM
Hajduksudački ekspert

‘Čulina je Hajduku oduzeo izglednu priliku za gol, a u jednom trenutku je trebao zaustaviti igru. Ipak, sve u svemu...‘

Piše Slaven Alfirević
8. studenog 2023. - 20:01

Goran Tenžera, naš sudački ekspert zadovoljan je suđenjem u Osijeku. Evo kako je procijenio suđenje Ante Čuline iz Zagreba na utakmici Osijek - Hajduk (0:1). Tenžera nam piše:

Možemo biti zadovoljni suđenjem Čuline u derbiju koji je posebno u drugom poluvremenu zahtijevao potpunu koncentraciju i angažiranost. Bilo je dosta sudara i duela koje je Čulina dobro prosuđivao, s ujednačenim kriterijem. Zadržao je punu kontrolu do kraja utakmice uz samo jednu opomenu i to Sahitiju, u 41. minuti. Sahiti je, rekao bih, zbog prethodnih nekoliko neuspješnih akcija malo izgubio samokontrolu.

Nije sve bilo idealno, pa Tenžera nastavlja:

- Držim pogreškom što je u 27. minuti dosudio prekršaj Sigura koji je po mome sudu ispravnim klizećim startom oduzeo loptu, nakon čega je Hajduk imao izglednu priliku za pogodak. U 49. minuti je igrač Osijeka Bralić ostao ležati u vratarevu prostoru Hajduka. Trebalo je odmah zaustaviti igru, jer takva situacija utječe na mogućnost intervencije vratara. Sretna je okolnost što udarac nogometaša Osijeka nije bio u pravcu vrata, tj. gola...

Međutim, sve u svemu Tenžera je zadovoljan, pa ističe:

- Ali, da ponovim i naglasim: sveukupno gledavši, podižem palac gore Anti Čulini za prezentaciju na ovoj utakmici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:09