stdClass Object ( [id] => 1259175 [title] => Budućnost Bijelih je svijetla: Dominik Prpić otvorio je vrata mladima, ovo su talenti Hajduka čije vrijeme tek dolazi [alias] => buducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dominik Prpić je otvorio vrata mladima na najbolji mogući način, 18-godišnji stoper Hajduka odigrao je protiv Šibenika tako da je bio kao predskazanje da će „bijeli” konačno značajno otvoriti vrata mladima. A ima mladih još i bome nadiru... Svijetla je budućnost „bijelih”.

O Prpiću su komentirali:

- Pa gdje je bio dosad, kako ga treneri nisu stavljali, zar ga nisu vidjeli?! – bio je jedan od komentara navijača po društvenim mrežama.

Pa bio je premlad, rekli bismo, napredovao je sustavno, korak po korak, da stasa. Možda su ga mogli gurnuti i prije kao što se sada događa s Lukom Vuškovićem koji nema ni nepunih 16, ali Vušković je po svemu iznimka, a Prpić stiže taman na vrijeme... Napokon, Leki trebaju trojica stopera u igri, ranije su igrala dvojica...

Spočitavali su u Poljudu ranijem treneru Valdasu Dambrauskasu da ne haje mnogo za mlade, pa je  to bio jedan od razloga otkaza litavskom stručnjaku. Najprije je Mislav Karoglan počeo ispravljati pogreške prethodnika. Počeo je provoditi klupsku politiku u djelo, promovirao je Rokasa Pukštasa, te u kupu stavio i Dominika Prpića, a tu je bio i Ivan Krolo koji je sad poslan na posudbu u Šibenik.

Ivan Leko bi sad trebao sve to još čvršće odraditi i postupno, polako, ali sigurno otvoriti vrata mladima.

Doduše, s jedne strane Leki trebaju pojačanja da mu korpus momčadi bude posložen i odabir širi, a s druge strane tu su mladi i juniori koje je vodio na pripreme u Istru i koji su pokazali da lakše od pojedinih senatora prihvaćaju njegov postulat agresije, da igraju brže, više, jače, pa je i to bilo zadovoljstvo vidjeti.

Prpić i Pukštas su sasvim pripojeni prvoj momčadi, tu je i Ivan Ćubelić koji je trenutno ozlijeđen i on je morao s istarskih priprema odmah natrag, a ostatak su juniori na koje itekako računa i njihov trener Marijan Budimir, jer juniorsku momčad očekuju njene obaveze i Liga mladih UEFA.

No, nekolicina juniora ostala je s Lekom u treninzima, a na klupi protiv Šibenika sjedili su uz Rokasa Pukštasa još i Roko Brajković, Marko Capan i Mate Antunović, dok je Prpić bio u prvih 11...

Bez obzira koliko novih igrača donese sportski direktor Mindaugas Nikoličius ostaje činjenica da je bogat korpus darovitih mladića koji je trenutno na raspolaganju i Ivanu Leki.

Borna Buljan je četvrti vratar i on je u juniorima, a na vratima prve momčadi su lijevi bočni Šimun Hrgović, stoperi Dominik Prpić i Luka Vušković, vezni Rokas Pukštas, Marko Capan, Roko Brajković, Ivan Ćubelić, te napadači Mate Antunović i Jere Vrcić. Gotovo cijela momčad.

O Prpiću, Vuškoviću, Pukštasu i Antunoviću već smo detaljnije pisali, uz napomenu da Luka Vušković ne smije nastupiti za prvu momčad prije 16. rođendana, 24. veljače, mjesec dana da se strpimo. A da vidimo kako stojimo s ostalima.

---

image

Mate Antunović

Duje Klarić/Cropix
---

Šimun Hrgović – Rođen je 20. ožujka 2004. u Vukovaru, počeo je u Cibaliji gdje je proveo šest godina, kao 12-godišnjak već potpisao je stipendijski ugovor u Vinkovcima, a 2019. je preselio u Hajduk. Zanimljivo je da je živio u Spinutu i da je tata Ivica u početku, inače hrvatski branitelj s legendarne Trpinjske ceste, živio sa sinom Šimunom da mu bude lakša prilagodba. Sad se tata vratio u Vukovar, kad je Šimun stasao i može živjeti sam u Splitu. Otac Ivica je u ratu preživio ranjavanje na Trpinjskoj cesti, ima starije sestre Saru i Ivanu, majku Tatjanu...

Lijevi bočni, koji može igrati i u napadu, može biti alternativa na lijevom boku gdje su Emir Sahiti ili Dario Melnjak prvi izbor.

Počeo je kao sedmogodišnjak u Radničkom iz Vukovara. Da bi zarana otišao u Cibaliju nakon što im je zabio dva pogotka, ostalo je 3:3 i onda je prešao u Hajduk...

Najprije veznjak, fini tehničar, tako je i skrenuo pozornost na sebe, pa ga je Karoglan u mlađim uzrastima preselio na poziciju lijevog beka/krila, gdje ga koristi i trener juniora Budimir.  

Marko Capan – Kao „desetka” Lokomotive došao je u Hajduk 2020. godine. Zanimljivo je to, iz Lokomotive najprije Prpić, pa onda i Capan. Hajduk je prigodu iskoristio kad je Capanu isticao ugovor. Rođen je 24. veljače 2004. u Bjelovaru, 2018. je došao u Lokomotivu, a dvije godine kasnije je prihvatio poziv Hajduka premda se spominjalo da ga zovu i Dinamo i Osijek i da ga prate skauti Juventusa.

Lijeva noga i „desetka” među „lokosima”, visok 179 cm, u Hajduku je zapravo vezni igrač, ono što treneri zovu „osmica”. U Istri je ugodno iznenadio hajdučku javnost igrama u pripremama, dovoljno je bilo osluhnuti eho s društvenih mreža. Napokon, kad ga je Leko stavio na klupu protiv Šibenčana, bilo je jasno da mu može zatrebati, jer nema prevelik izbor, uđe s klupe Fossati, uđe Pukštas i treći je već po odabiru Capan.

Već je s četiri godine počeo trenirati u Ivanskoj, mjestu pokraj Bjelovara, prošao je poznatu školu Mladosti iz Ždralova, da bi preko Bjelovara došao u Lokomotivu izraženih osobina razigravača. Podsjećamo, prešao je u Hajduk, premda ga je Dinamo debelo podcrtao u svojim bilješkama. 

Roko Brajković – Počeo je u Solina, ali je već s osam prešao u Hajduk, rođen 3. srpnja 2005. u Splitu u Hajduk je stigao 2013. Zapravo je sasvim mlad, niti 18... Jedan od onih u čiji se talent u Poljudu zaklinju, brzo je poguran skalinu više, i jedan od onih za koje se kaže da ne mogu faliti. Standardan je reprezentativac i strijelac u sastavu „do 19”. Vezni po lijevoj strani, ofenzivnih sklonosti.

Hajduk je u travnju prošle godine produljio ugovor s njim i nekolicinom juniora, pisali smo kako su u Hajduku preduhitrili europske skaute i zavezali najdarovitije uz sebe. Među njima i Roka.

---

image
---

Redovit je strijelac za reprezentaciju „do 19”, na primjer hat-trick protiv Farskih otoka, nedavno u studenome... 

U Istri ga je Leko stavio na lijevog beka, probao je to, znao je da nema Sahitija u susretu protiv Šibenika i onda je probao protiv Slovackog (1:1) da vidi kako bi se mladi Brajković snašao.

Nakon Slovackog je rekao:

- Nama je svima drago što smo tu, što učimo od iskusnijih igrača. Svaku priliku koju dobijemo, pokušavamo iskoristiti maksimalno, pogotovo sada kada je došao novi trener, tako da mu se dokažemo i da, ako Bog da, netko od nas ostane tu sa seniorima – dodao je Brajković.

Jasna je ambicija...

Ivan Ćubelić – Malo je stariji od družine utoliko što će 2. lipnja proslaviti 20. rođendan, rođen u Splitu. No, što je to, mlad je sa svojih 19 na leđima. Stigao je u Hajduk iz Adriatica u kolovozu 2013. godine, a iza njega su već i dvije posudbe, u Dugopolju i Varaždinu i na pripremama je već bio s Hajdukom otprije. Imao je pegulu da se ozlijedio na početku priprema u Istri, a zapravo je talent kojeg odavna s nestrpljenjem iščekujemo. Centralni vezni, izrazito napadačkih sklonosti, ono što bi rekli „attacking midfield”.

---

image

Ivan Ćubelić

Tom Dubravec/Cropix
---

Sa 17 godina bio je u čuvenom izboru engleskog Guardiana, među 60 najvećih talenata na svijetu u svome godištu.

Opisivalo ga se da je kompletni veznjak i jedan od temelja „do 17” reprezentacije još od svog debija s 15 godina... Odluka mu je da brzo donosi odluke s balunom, dobro se snalazi pod presingom, tehnički izvrstan.

U Varaždinu nije igrao mnogo, ali talent ostaje. S Hajdukom se vezao sve do 2026. godine kad je potpisao ugovor u proljeće 2021. godine.

Rekao je tada:

- Ovo je jedan od najvažnijih događaja u mom životu! 

Jere Vrcić – S jedne strane Vrcić, s druge Antunović, blago trenerima kad imaju na raspolaganju takav napadački tandem. U Istri su se obojica upisala u strijelce, Antunović protiv Radomlja, Vrcić protiv Celja. Bio je to Vrciću drugi seniorski pogodak u prijateljskim utakmicama. Rođen je 30. rujna 2004. u Splitu, s 18 na leđima prošao je prve seniorske pripreme.

---

image

Jere Vrcić

Ronald Goršić/Cropix
---

Vezan je za Hajduk do 31. siječnja 2025. godine, tako je potpisao ugovor lanjskog ožujka.

Golgeter s Ravnih njiva, već smo ga upoznali, visok 180 centimetara i pisalo se da sliči na Alvara Moratu, španjolskog reprezentativca i da ima njegov mot davanja golova.

I Jere kipti od uzbuđenja da se priključi seniorima, premda će još trebati golove davati i u juniorskom uzrastu.

- Drago mi je da nam trener ukazao lijepu priliku, svima nama mlađima je čast biti ovdje i mislim da smo tu šansu iskoristili, odnosno koristimo koliko god možemo. Spremamo se za seniorski nogomet. Nadamo se da ćemo se što prije priključiti prvoj momčadi – nada se.

Tandem napadača iz juniora koji devastira protivnike, rade, trče i zabijaju, pred njima je svijetla budućnost pisali smo za Jeru i Matu sad iz Istre i stvarno bi to mogao postati sjajan tandem „bijelih.”

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nema straha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => nema straha 2 0 8733 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-24 14:34:24 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-24 17:13:21 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2023-01-24 15:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 225 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Budućnost Bijelih je svijetla: Dominik Prpić otvorio je vrata mladima, ovo su talenti Hajduka čije vrijeme tek dolazi [metakey] => HAJDUK, borna buljan, Šimun Hrgović, luka vušković, dominik prpić, Marko Capan, Roko Brajković, Rokas Pukstas, ivan čubelić, Jere Vrcić, Mate Antunović [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/24\/24193290.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/24\/24004348.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/24\/24091314.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/24\/24125910.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Robert Mati\u0107\/hajduk.hr","Duje Klari\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Gornji red: Mate Antunovi\u0107, Luka Vu\u0161kovi\u0107, Dominik Prpi\u0107, Jere Vrci\u0107, Rokas Puk\u0161tas<\/p>\n\n

Donji red: Marko Capan, Roko Brajkovi\u0107, Borna Buljan, \u0160imun Hrgovi\u0107<\/p>","

Mate Antunovi\u0107<\/p>","

Ivan \u0106ubeli\u0107<\/p>","

Jere Vrci\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24193290_1920.jpg":"1920x1080","k_24193290_1280.jpg":"1280x1280","k_24193290_1024.jpg":"1024x1024","k_24193290_640.jpg":"640x640","k_24193290_480.jpg":"480x480","k_24193290_340.jpg":"340x340","k_24193290_220.jpg":"220x220","o_24193290_1280.jpg":"1280x853","o_24193290_1024.jpg":"1024x682","o_24193290_640.jpg":"640x426","o_24193290_480.jpg":"480x320","o_24193290_340.jpg":"340x226","o_24193290_220.jpg":"220x146","h_24193290_1280.jpg":"1280x854","h_24193290_1024.jpg":"1024x683","h_24193290_640.jpg":"640x427","h_24193290_480.jpg":"480x320","h_24193290_340.jpg":"340x227","h_24193290_220.jpg":"220x147","pp_24193290_1280.jpg":"1280x1628","pp_24193290_1024.jpg":"1024x1303","pp_24193290_640.jpg":"640x814","pp_24193290_480.jpg":"480x611","pp_24193290_340.jpg":"340x432","pp_24193290_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1313","hd_24004348_1920.jpg":"1920x1080","k_24004348_1280.jpg":"1280x1280","k_24004348_1024.jpg":"1024x1024","k_24004348_640.jpg":"640x640","k_24004348_480.jpg":"480x480","k_24004348_340.jpg":"340x340","k_24004348_220.jpg":"220x220","o_24004348_1280.jpg":"1280x875","o_24004348_1024.jpg":"1024x700","o_24004348_640.jpg":"640x437","o_24004348_480.jpg":"480x328","o_24004348_340.jpg":"340x232","o_24004348_220.jpg":"220x150","h_24004348_1280.jpg":"1280x854","h_24004348_1024.jpg":"1024x683","h_24004348_640.jpg":"640x427","h_24004348_480.jpg":"480x320","h_24004348_340.jpg":"340x227","h_24004348_220.jpg":"220x147","pp_24004348_1280.jpg":"1280x1628","pp_24004348_1024.jpg":"1024x1303","pp_24004348_640.jpg":"640x814","pp_24004348_480.jpg":"480x611","pp_24004348_340.jpg":"340x432","pp_24004348_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1334","hd_24091314_1920.jpg":"1920x1080","k_24091314_1280.jpg":"1280x1280","k_24091314_1024.jpg":"1024x1024","k_24091314_640.jpg":"640x640","k_24091314_480.jpg":"480x480","k_24091314_340.jpg":"340x340","k_24091314_220.jpg":"220x220","o_24091314_1280.jpg":"1280x889","o_24091314_1024.jpg":"1024x711","o_24091314_640.jpg":"640x444","o_24091314_480.jpg":"480x333","o_24091314_340.jpg":"340x236","o_24091314_220.jpg":"220x152","h_24091314_1280.jpg":"1280x854","h_24091314_1024.jpg":"1024x683","h_24091314_640.jpg":"640x427","h_24091314_480.jpg":"480x320","h_24091314_340.jpg":"340x227","h_24091314_220.jpg":"220x147","pp_24091314_1280.jpg":"1280x1628","pp_24091314_1024.jpg":"1024x1303","pp_24091314_640.jpg":"640x814","pp_24091314_480.jpg":"480x611","pp_24091314_340.jpg":"340x432","pp_24091314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1767x1349","hd_24125910_1920.jpg":"1920x1080","k_24125910_1280.jpg":"1280x1280","k_24125910_1024.jpg":"1024x1024","k_24125910_640.jpg":"640x640","k_24125910_480.jpg":"480x480","k_24125910_340.jpg":"340x340","k_24125910_220.jpg":"220x220","o_24125910_1280.jpg":"1280x977","o_24125910_1024.jpg":"1024x781","o_24125910_640.jpg":"640x488","o_24125910_480.jpg":"480x366","o_24125910_340.jpg":"340x259","o_24125910_220.jpg":"220x167","h_24125910_1280.jpg":"1280x854","h_24125910_1024.jpg":"1024x683","h_24125910_640.jpg":"640x427","h_24125910_480.jpg":"480x320","h_24125910_340.jpg":"340x227","h_24125910_220.jpg":"220x147","pp_24125910_1280.jpg":"1280x1628","pp_24125910_1024.jpg":"1024x1303","pp_24125910_640.jpg":"640x814","pp_24125910_480.jpg":"480x611","pp_24125910_340.jpg":"340x432","pp_24125910_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38702896 Threads: 5 Questions: 7118480264 Slow queries: 3307417 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608888888 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /sport/hajduk/buducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi-1259175 [printLink] => /sport/hajduk/buducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi-1259175?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 696621 [name] => borna buljan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-09 21:45:03 [main_article_id] => 0 [alias] => borna-buljan [link] => /tag/borna-buljan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 651314 [name] => Šimun Hrgović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-30 23:16:43 [main_article_id] => 0 [alias] => simun-hrgovic [link] => /tag/simun-hrgovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 657075 [name] => luka vušković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-21 14:22:41 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-vuskovic [link] => /tag/luka-vuskovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 679890 [name] => dominik prpić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-03 13:57:30 [main_article_id] => 0 [alias] => dominik-prpic [link] => /tag/dominik-prpic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 610672 [name] => Marko Capan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-17 13:27:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-capan [link] => /tag/marko-capan ) [6] => stdClass Object ( [id] => 674456 [name] => Roko Brajković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-17 07:04:26 [main_article_id] => 0 [alias] => roko-brajkovic [link] => /tag/roko-brajkovic ) [7] => stdClass Object ( [id] => 618827 [name] => Rokas Pukstas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-26 20:02:32 [main_article_id] => 0 [alias] => rokas-pukstas [link] => /tag/rokas-pukstas ) [8] => stdClass Object ( [id] => 607965 [name] => ivan čubelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-10 16:30:33 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-cubelic [link] => /tag/ivan-cubelic ) [9] => stdClass Object ( [id] => 624022 [name] => Jere Vrcić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-26 15:53:12 [main_article_id] => 0 [alias] => jere-vrcic [link] => /tag/jere-vrcic ) [10] => stdClass Object ( [id] => 674457 [name] => Mate Antunović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-17 07:04:26 [main_article_id] => 0 [alias] => mate-antunovic [link] => /tag/mate-antunovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nema straha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Budućnost Bijelih je svijetla: Dominik Prpić otvorio je vrata mladima, ovo su talenti Hajduka čije vrijeme tek dolazi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/24/24193290.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Robert Matić/hajduk.hr [mainImageDesc] =>

Gornji red: Mate Antunović, Luka Vušković, Dominik Prpić, Jere Vrcić, Rokas Pukštas

Donji red: Marko Capan, Roko Brajković, Borna Buljan, Šimun Hrgović

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/24/24193290.jpg [title] =>

Gornji red: Mate Antunović, Luka Vušković, Dominik Prpić, Jere Vrcić, Rokas Pukštas

Donji red: Marko Capan, Roko Brajković, Borna Buljan, Šimun Hrgović

Robert Matić/hajduk.hr ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/24/24004348.jpg [title] =>

Mate Antunović

Duje Klarić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/24/24091314.jpg [title] =>

Ivan Ćubelić

Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/24/24125910.jpg [title] =>

Jere Vrcić

Ronald Goršić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dominik Prpić je otvorio vrata mladima na najbolji mogući način, 18-godišnji stoper Hajduka odigrao je protiv Šibenika tako da je bio kao predskazanje da će „bijeli” konačno značajno otvoriti vrata mladima. A ima mladih još i bome nadiru... Svijetla je budućnost „bijelih”.

O Prpiću su komentirali:

- Pa gdje je bio dosad, kako ga treneri nisu stavljali, zar ga nisu vidjeli?! – bio je jedan od komentara navijača po društvenim mrežama.

Pa bio je premlad, rekli bismo, napredovao je sustavno, korak po korak, da stasa. Možda su ga mogli gurnuti i prije kao što se sada događa s Lukom Vuškovićem koji nema ni nepunih 16, ali Vušković je po svemu iznimka, a Prpić stiže taman na vrijeme... Napokon, Leki trebaju trojica stopera u igri, ranije su igrala dvojica...

Spočitavali su u Poljudu ranijem treneru Valdasu Dambrauskasu da ne haje mnogo za mlade, pa je  to bio jedan od razloga otkaza litavskom stručnjaku. Najprije je Mislav Karoglan počeo ispravljati pogreške prethodnika. Počeo je provoditi klupsku politiku u djelo, promovirao je Rokasa Pukštasa, te u kupu stavio i Dominika Prpića, a tu je bio i Ivan Krolo koji je sad poslan na posudbu u Šibenik.

Ivan Leko bi sad trebao sve to još čvršće odraditi i postupno, polako, ali sigurno otvoriti vrata mladima.

Doduše, s jedne strane Leki trebaju pojačanja da mu korpus momčadi bude posložen i odabir širi, a s druge strane tu su mladi i juniori koje je vodio na pripreme u Istru i koji su pokazali da lakše od pojedinih senatora prihvaćaju njegov postulat agresije, da igraju brže, više, jače, pa je i to bilo zadovoljstvo vidjeti.

Prpić i Pukštas su sasvim pripojeni prvoj momčadi, tu je i Ivan Ćubelić koji je trenutno ozlijeđen i on je morao s istarskih priprema odmah natrag, a ostatak su juniori na koje itekako računa i njihov trener Marijan Budimir, jer juniorsku momčad očekuju njene obaveze i Liga mladih UEFA.

No, nekolicina juniora ostala je s Lekom u treninzima, a na klupi protiv Šibenika sjedili su uz Rokasa Pukštasa još i Roko Brajković, Marko Capan i Mate Antunović, dok je Prpić bio u prvih 11...

Bez obzira koliko novih igrača donese sportski direktor Mindaugas Nikoličius ostaje činjenica da je bogat korpus darovitih mladića koji je trenutno na raspolaganju i Ivanu Leki.

Borna Buljan je četvrti vratar i on je u juniorima, a na vratima prve momčadi su lijevi bočni Šimun Hrgović, stoperi Dominik Prpić i Luka Vušković, vezni Rokas Pukštas, Marko Capan, Roko Brajković, Ivan Ćubelić, te napadači Mate Antunović i Jere Vrcić. Gotovo cijela momčad.

O Prpiću, Vuškoviću, Pukštasu i Antunoviću već smo detaljnije pisali, uz napomenu da Luka Vušković ne smije nastupiti za prvu momčad prije 16. rođendana, 24. veljače, mjesec dana da se strpimo. A da vidimo kako stojimo s ostalima.

---

image

Mate Antunović

Duje Klarić/Cropix
---

Šimun Hrgović – Rođen je 20. ožujka 2004. u Vukovaru, počeo je u Cibaliji gdje je proveo šest godina, kao 12-godišnjak već potpisao je stipendijski ugovor u Vinkovcima, a 2019. je preselio u Hajduk. Zanimljivo je da je živio u Spinutu i da je tata Ivica u početku, inače hrvatski branitelj s legendarne Trpinjske ceste, živio sa sinom Šimunom da mu bude lakša prilagodba. Sad se tata vratio u Vukovar, kad je Šimun stasao i može živjeti sam u Splitu. Otac Ivica je u ratu preživio ranjavanje na Trpinjskoj cesti, ima starije sestre Saru i Ivanu, majku Tatjanu...

Lijevi bočni, koji može igrati i u napadu, može biti alternativa na lijevom boku gdje su Emir Sahiti ili Dario Melnjak prvi izbor.

Počeo je kao sedmogodišnjak u Radničkom iz Vukovara. Da bi zarana otišao u Cibaliju nakon što im je zabio dva pogotka, ostalo je 3:3 i onda je prešao u Hajduk...

Najprije veznjak, fini tehničar, tako je i skrenuo pozornost na sebe, pa ga je Karoglan u mlađim uzrastima preselio na poziciju lijevog beka/krila, gdje ga koristi i trener juniora Budimir.  

Marko Capan – Kao „desetka” Lokomotive došao je u Hajduk 2020. godine. Zanimljivo je to, iz Lokomotive najprije Prpić, pa onda i Capan. Hajduk je prigodu iskoristio kad je Capanu isticao ugovor. Rođen je 24. veljače 2004. u Bjelovaru, 2018. je došao u Lokomotivu, a dvije godine kasnije je prihvatio poziv Hajduka premda se spominjalo da ga zovu i Dinamo i Osijek i da ga prate skauti Juventusa.

Lijeva noga i „desetka” među „lokosima”, visok 179 cm, u Hajduku je zapravo vezni igrač, ono što treneri zovu „osmica”. U Istri je ugodno iznenadio hajdučku javnost igrama u pripremama, dovoljno je bilo osluhnuti eho s društvenih mreža. Napokon, kad ga je Leko stavio na klupu protiv Šibenčana, bilo je jasno da mu može zatrebati, jer nema prevelik izbor, uđe s klupe Fossati, uđe Pukštas i treći je već po odabiru Capan.

Već je s četiri godine počeo trenirati u Ivanskoj, mjestu pokraj Bjelovara, prošao je poznatu školu Mladosti iz Ždralova, da bi preko Bjelovara došao u Lokomotivu izraženih osobina razigravača. Podsjećamo, prešao je u Hajduk, premda ga je Dinamo debelo podcrtao u svojim bilješkama. 

Roko Brajković – Počeo je u Solina, ali je već s osam prešao u Hajduk, rođen 3. srpnja 2005. u Splitu u Hajduk je stigao 2013. Zapravo je sasvim mlad, niti 18... Jedan od onih u čiji se talent u Poljudu zaklinju, brzo je poguran skalinu više, i jedan od onih za koje se kaže da ne mogu faliti. Standardan je reprezentativac i strijelac u sastavu „do 19”. Vezni po lijevoj strani, ofenzivnih sklonosti.

Hajduk je u travnju prošle godine produljio ugovor s njim i nekolicinom juniora, pisali smo kako su u Hajduku preduhitrili europske skaute i zavezali najdarovitije uz sebe. Među njima i Roka.

---

image
---

Redovit je strijelac za reprezentaciju „do 19”, na primjer hat-trick protiv Farskih otoka, nedavno u studenome... 

U Istri ga je Leko stavio na lijevog beka, probao je to, znao je da nema Sahitija u susretu protiv Šibenika i onda je probao protiv Slovackog (1:1) da vidi kako bi se mladi Brajković snašao.

Nakon Slovackog je rekao:

- Nama je svima drago što smo tu, što učimo od iskusnijih igrača. Svaku priliku koju dobijemo, pokušavamo iskoristiti maksimalno, pogotovo sada kada je došao novi trener, tako da mu se dokažemo i da, ako Bog da, netko od nas ostane tu sa seniorima – dodao je Brajković.

Jasna je ambicija...

Ivan Ćubelić – Malo je stariji od družine utoliko što će 2. lipnja proslaviti 20. rođendan, rođen u Splitu. No, što je to, mlad je sa svojih 19 na leđima. Stigao je u Hajduk iz Adriatica u kolovozu 2013. godine, a iza njega su već i dvije posudbe, u Dugopolju i Varaždinu i na pripremama je već bio s Hajdukom otprije. Imao je pegulu da se ozlijedio na početku priprema u Istri, a zapravo je talent kojeg odavna s nestrpljenjem iščekujemo. Centralni vezni, izrazito napadačkih sklonosti, ono što bi rekli „attacking midfield”.

---

image

Ivan Ćubelić

Tom Dubravec/Cropix
---

Sa 17 godina bio je u čuvenom izboru engleskog Guardiana, među 60 najvećih talenata na svijetu u svome godištu.

Opisivalo ga se da je kompletni veznjak i jedan od temelja „do 17” reprezentacije još od svog debija s 15 godina... Odluka mu je da brzo donosi odluke s balunom, dobro se snalazi pod presingom, tehnički izvrstan.

U Varaždinu nije igrao mnogo, ali talent ostaje. S Hajdukom se vezao sve do 2026. godine kad je potpisao ugovor u proljeće 2021. godine.

Rekao je tada:

- Ovo je jedan od najvažnijih događaja u mom životu! 

Jere Vrcić – S jedne strane Vrcić, s druge Antunović, blago trenerima kad imaju na raspolaganju takav napadački tandem. U Istri su se obojica upisala u strijelce, Antunović protiv Radomlja, Vrcić protiv Celja. Bio je to Vrciću drugi seniorski pogodak u prijateljskim utakmicama. Rođen je 30. rujna 2004. u Splitu, s 18 na leđima prošao je prve seniorske pripreme.

---

image

Jere Vrcić

Ronald Goršić/Cropix
---

Vezan je za Hajduk do 31. siječnja 2025. godine, tako je potpisao ugovor lanjskog ožujka.

Golgeter s Ravnih njiva, već smo ga upoznali, visok 180 centimetara i pisalo se da sliči na Alvara Moratu, španjolskog reprezentativca i da ima njegov mot davanja golova.

I Jere kipti od uzbuđenja da se priključi seniorima, premda će još trebati golove davati i u juniorskom uzrastu.

- Drago mi je da nam trener ukazao lijepu priliku, svima nama mlađima je čast biti ovdje i mislim da smo tu šansu iskoristili, odnosno koristimo koliko god možemo. Spremamo se za seniorski nogomet. Nadamo se da ćemo se što prije priključiti prvoj momčadi – nada se.

Tandem napadača iz juniora koji devastira protivnike, rade, trče i zabijaju, pred njima je svijetla budućnost pisali smo za Jeru i Matu sad iz Istre i stvarno bi to mogao postati sjajan tandem „bijelih.”

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Robert Matić/hajduk.hr Duje Klarić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Ronald Goršić/Cropix
Robert Matić/hajduk.hr

Gornji red: Mate Antunović, Luka Vušković, Dominik Prpić, Jere Vrcić, Rokas Pukštas

Donji red: Marko Capan, Roko Brajković, Borna Buljan, Šimun Hrgović

Duje Klarić/Cropix

Mate Antunović

Tom Dubravec/Cropix

Ivan Ćubelić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/buducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi-1259175 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dbde0b53862e640b0d63d6fc49240f281c6cbd32 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Budu%C4%87nost+Bijelih+je+svijetla%3A+Dominik+Prpi%C4%87+otvorio+je+vrata+mladima%2C+ovo+su+talenti+Hajduka+%C4%8Dije+vrijeme+tek+dolazi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbuducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi-1259175 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbuducnost-bijelih-je-svijetla-dominik-prpic-otvorio-je-vrata-mladima-ovo-su-talenti-hajduka-cije-vrijeme-tek-dolazi-1259175 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nema straha [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajduknema straha

Budućnost Bijelih je svijetla: Dominik Prpić otvorio je vrata mladima, ovo su talenti Hajduka čije vrijeme tek dolazi

24. siječnja 2023. - 16:30
Gornji red: Mate Antunović, Luka Vušković, Dominik Prpić, Jere Vrcić, Rokas Pukštas Donji red: Marko Capan, Roko Brajković, Borna Buljan, Šimun HrgovićRobert Matić/hajduk.hr

Dominik Prpić je otvorio vrata mladima na najbolji mogući način, 18-godišnji stoper Hajduka odigrao je protiv Šibenika tako da je bio kao predskazanje da će „bijeli” konačno značajno otvoriti vrata mladima. A ima mladih još i bome nadiru... Svijetla je budućnost „bijelih”.

O Prpiću su komentirali:

- Pa gdje je bio dosad, kako ga treneri nisu stavljali, zar ga nisu vidjeli?! – bio je jedan od komentara navijača po društvenim mrežama.

Pa bio je premlad, rekli bismo, napredovao je sustavno, korak po korak, da stasa. Možda su ga mogli gurnuti i prije kao što se sada događa s Lukom Vuškovićem koji nema ni nepunih 16, ali Vušković je po svemu iznimka, a Prpić stiže taman na vrijeme... Napokon, Leki trebaju trojica stopera u igri, ranije su igrala dvojica...

Spočit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 12:20