StoryEditorOCM
HajdukPUČE PETARDA

‘Bijeli‘ iskalili frustracije na najslabijoj momčadi lige... A di ste bili ‘kad je grmilo‘?

Piše Frane Vulas
28. travnja 2024. - 11:19

U prvoj službenoj utakmici pred očima novog predsjednika Ivana Bilića nogometaši Hajduka uvjerljivo su svladali fenjeraša i budućeg drugoligaša Rudeš 5:1.

Kao da su ‘bijeli‘ sve nagomilane frustracije (kojih ima poprilično) pokušavali ispucati na sastavu koji je cijele sezone upisao tek jednu ligašku pobjedu i skupio je ukupno tek mizernih sedam bodova. Spomenimo i to da je ovom pobjedom osigurao Hajduk treće mjesto, ali kao da će to navijačima nešto posebno značiti.

Dvostruki strijelac bio je Rokas Pukštas, kao i Filip Krovinović. Međutim, Amerikanac je jednu loptu ni kriv ni dužan poslao i u mrežu svoje momčadi. Nije dobro intervenirao mladi vratar Borna Buljan na jedan ubačaj. Loptu je izboksao u ruku Pukštasa, od koje se odbila u mrežu.

Međutim, napokon je to bila jedna utakmica tijekom koje se navijači Hajduka nisu morali previše živcirati. Makar je bila lišena bilo kakve rezultatske ili neke druge važnosti, odradili su je ‘bijeli‘ korektno unatoč ponovno nevjerojatnom broju izostanaka u momčadi. Gotovo da je u šali lakše bilo nabrojati tko je mogao, nego tko nije.

image

Petarda

/Slobodna Dalmacija

U otužnom ambijentu praznog Poljuda zbog posljednje druge utakmice kazne igranja domaćih susreta bez gledatelja Hajduk i Rudeš pružili su partiju u kojoj smo vidjeli mnogo pogodaka, a mogli smo još i više. Na obje strane, da ne bude zabune. Hajduk je mogao i uvjerljivije slaviti, a Pukštas umjesto dva ili tri pogotka, kako mu računate, zabiti dvostruko više. Mogao je i morao zabiti i Aleksandar Trajkovski... No, uz svo dužno poštovanje momcima trenera Davora Mladine, ovakav protivnik nije niti može biti mjerilo Hajduku.

Nakon što su sva tri gola na dotadašnjem dijelu susreta bila djelo Amerikanca i semafor je tada mogao slobodno pokazivati Pukštas - Pukštas 2:1, nadovezao se s dva gola i Krovinović. Jedino je u tom periodu kod rezultata 2:1 bilo nekakve potencijalne rezultatske dileme. Točku na i potom je stavio Nikola Kalinić.

Od pet pogodaka domaćina najljepši je bio četvrti kada su Josip Brekalo, koji je ordinirao na desnom krilu, i strijelac Krovinović odigrali dupli pas, a veznjak ‘bijelih‘ potom je loptu zakucao u rašlje. Makar ni prvi gol Krovinovića nije bio daleko, odnosno jest. Dalekometni projektil. Kao da je kapetanska traka oko ruke posebno inspirirala Krovinovića.

image

Rokas Pukštas

Tom Dubravec/Cropix

U drugih 45 minuta igrao je i Ivan Perišić. To mu je bila najveća minutaža od povratka nakon teške ozljede koljena. Ušao je hrvatski reprezentativac umjesto Ismaela Dialla i zauzeo njegovu poziciju na lijevom bočnom u zadnjoj liniji. Često na toj poziciji Perišić igra u reprezentaciji, nije mu to nipošto strano. Debitirao je u posljednjih 19 minuta susreta i Noa Skoko, sin Hajdukove legende Josipa.

Nije neka utjeha za ovakav rasplet sezone koja se baš tijekom proljeća potpuno raspala, ali ovakva korektna predstava je barem bila nekakva pozivnica navijačima za povratak na tribine Poljuda u idućem kolu, na susretu s Varaždinom na Poljudu u nedjelju petog petog, u pet sati poslijepodne.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

Filip Krovinović

Vojko Bašić/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

S lijeva: Mindaugas Nikoličius, Boro Primorac, Ivan Bilić

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:56