StoryEditorOCM
HajdukO ‘slučaju Perišić‘

Apel bivšeg kapetana i trenera Bijelih: ‘Zaštitimo Hajduk, ne ‘palimo‘ dalje! Bitan je sad samo Ružomberok‘

Piše Slaven Alfirević
15. kolovoza 2024. - 16:45

Rasprave oko sukoba Gennara Gattusa i Ivana Perišića s posljedicom odlaska Perišića iz Hajduka imaju svoj odjek i dalje, ne može se bura stišati u kratkom roku, premda će vrijeme neumitno donijeti smirivanje i arhiviranje cijele nevesele priče.

Jedan od onih koji pati s Hajdukom, jer klub je u epicentru potresa i baš je emotivno vezan za „bijele” jest Zoran Vulić, legendarni nogometaš, igrač, kapetan i trener Hajduka u više navrata. Njegove riječi trebaju djelovati umirujuće, a mudra procjena i logična želja kao zaključak. Evo što nam Vulić kaže:

- Hajduk nije smio dopustiti da ova priča iziđe vani, to se tako ne radi... Trebalo se sve to riješiti prije, a ne da eskalira do odluke da Perišić ne ide na putovanje s momčadi u Zagreb.

U tom trenutku,dodajemo, duh je izašao iz boce. Prije, puno prije, sve je trebalo uskladiti. Pa Vulić poentira:

- Možda su krivci za sve ovo u ranijoj vladi, trebalo bi pitati Jakobušića i Nikoličiusa što su sve potpisivali s Perišićem u trenutku dolaska. Mi to ne znamo. Možda baš tu negdje leži suština sukoba. Evo ja prvi ne znam sve detalje, kako bih uopće znao i onda mi ka dica u plićaku bucamo i prskamo i svašta možemo komentirati, dajemo sebi za pravo na kojekakve komentare, a da ne znamo što je po srijedi. Ne valja bucat i izvlačit zaključke, a da ne znamo u čemu je stvar.

Vulić zapravo moli, poziva na mudrost hajdučki puk, koliko god vam to možda zvučalo patetično.

- Samo je jedno bitno, a to je da jednostavno treba ić na Ružomberok i sve drugo ostaviti sa strane. Meni je silno žao Ivana, znam ga još kao trener, godinama, žao mi je zbog ove trakavice što se dogodila i najbolje je da se cijela priča što prije zaustavi.

Vulić ima i eksplicitnu poruku:

- Zaštitimo Hajduk i ne potpaljujmo dalje priču, ne „palimo” ljude! - iskren je sa svojim emocijama veliki hajdukovac Vulić.

image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 09:00