StoryEditorOCM

Željko Sopić: ‘Igračima dajem slobodno do srijede‘

Piše krešimir milić
7. travnja 2024. - 22:43

Željko Sopić nakon pobjede protiv Hajduka izašao je pred novinare na Rujevici. Trener Rijeke dao je svoj komentar nakon Jadranskog derbija, a na početku je u svom stilu prokomentirao veći broj novinara na Rujevici nego inače.

- Moram pazit što pričat ima vas jako puno. Zahtjevna utakmica protiv jakog Hajduka. Znam da smo podcjenjivačka nacija i mislili su neki da će hajduk doći tu nakon poraza i skinuti gaće. Naša pobjeda je zaslužena, ali ne smijemo umanjivati šansu Trajkovskog. Jako mi je drago zbog Perišića koji će uskoro biti na raspolaganju Daliću ako sve bude dobro.

Derbije ne krasi ljepota igre...

- Gledao sam obje utakmice Hajduka i Dinama. Znam da su svi Hajduk razapeli nakon poraza, ali nisam vidio da je Dinamo tu bio bolji. Bilo je situacija u kojima su mogli izjednačiti ili otići drugačije. Nije jednostavno. Ja kao trener preferiram puno udaraca na gol, plus 20, a danas smo ostali na 14. Nešto se i pita Hajduka.

Atmosfera na Rujevici...

- Ovi navijači... Ne znam kojim riječima opisati ove famozne ljude koji stvaraju svugdje brutalnu atmosferu. Ovakvi igrači zaslužuju ovakve navijače i obrnuto.

Je li vam ovo bila najteža utakmica ove sezone?

- Ne znam je li bila najteža jer se fokusiramo na svaku sljedeću. Šalio sam se nedavno, prije dva mjeseca nitko nije računao s nama, a sad su počeli. Nije lako pripremiti utakmicu kad svi stavljaju u fokus da Hajduk dolazi izgubiti utakmicu. Ne razumijem to sa sportske strane. Oni su došli pobijediti, kao i mi, a na kraju smo mi slavili. Dat ću dečkima do srijede slobodno – rekao je Sopić i na kraju imao poruku za Istrane s kojima igraju iduće kolo:

- Pošto smo mi Hrvati sportska nacija molio bih naše prijatelje iz Istre 1961 da otvore istočnu tribinu. Ne znam po čemu smo mi manje posebni od Hajduka, ako su mogli njima mogu i nama. Evo to je jedan lijepi apel i stvarno ih molim lijepo da otvore istočnu tribinu – zaključio je Sopić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:04