StoryEditorOCM
Domaći nogometOBRAĆANJE JAVNOSTI

Zajec nakon pobjede: ‘Dinamo je najveći brend iza reprezentacije Hrvatske, a imam poruku i za Hajduk...‘

Piše Sport SD
10. ožujka 2024. - 14:23

Velimir Zajec, novi predsjednik Modrih nakon pobjede na skupštinskom glasovanju se pojavio pred novinarima gdje je dočekan pljeskom, pišu Sportske novosti.

- Zahvaljujem se svima na pratnji, divnim navijačima i ljudima koji su radili s nama da se ovo sve dogodi, da ovi prvi demokratski izbori prođu u ovom tonu. Zahvaljujem se bivšoj Upravi Dinama koja radila na klubu. Svi mi novi i ja koji dolazimo s novim idejama, pokušat ćemo da se klub još više digne na višu razinu. Kako bi bio zadovoljan nogometni narod koji voli i navija za Dinamo, te ga održava na životu. Ovo je velika pobjeda demokracije. Dinamo je dobio novu grupaciju ljudi koji će se maksimalno truditi da Dinamo dođe na još veću razinu. Da Dinamo ostvari rezultate koji se očekuju. Bitno je dobiti utakmicu u Grčkoj. Dinamo je nogomet, Dinamo je ljubav. Najvažnije je kazati; ‘mi imamo Dinamo‘!

Dopredsjednik kluba Dubravko Skender koji je na presici pojavio s se nadovezao.

- Hvala svima što pratite Dinamo. Možda će ove prve rečenice biti šture, ali shvatite, oba dva smo plavoga srca, pod velikim emocijama, pa vas molim da budete pozitivni. Došli smo otvorenog srca i molim vas to poštujete. Prošlost ostavljamo iza sebe. Mi smo ispred svega gospodski građanski klub Dinamo. Iza reprezentacije Hrvatske, najveći brend je Dinamo. Imamo ogroman potencijal za povećanje članstva.

image
Goran Mehkek/Cropix

Vratio se na Valentinovo 2000-te...

- Jako je slično ovo s 2000., puno je emocija. Ono je isto bilo važno, kad smo se borili protiv uzimanja Dinama. Nismo uspjeli, ali vratili smo ga nazad. Dinamo mora biti građanski, civilni klub, s jakim navijačima. Ovo je povratak Dinama njegovim navijačima, korijenima. Ti dečki su se izborili za povratak, to moramo cijeniti i nastaviti. Znam s kojim emocijama ulaze u sve, ali oni moraju i čuvati dignitet kluba

Stalno je naglašavao da Dinamo mora biti gospodski klub

- Naš cilj je bio da se sve rješava gospodski, Dinamo je uvijek bio gospodski klub, da svi budemo zajedno. To je najvažnije. Nemamo 100 dana kao u politici, mi ćemo krenuti odmah. Imamo natjecanje pred sobom, HNL i KL, znamo kakvo je domaće prvenstvo, imamo ljute protivnike pred sobom. Treba se boriti za što bolje rezultate. Igrači igraju dobro, ovo im je veliki push. Nećemo nikoga dirati, uza sve smo igrače, radnu zajednicu, pokušat ćemo da sve funkcionira kako treba. Ne znači da nije dosad, ali uvijek može bolje. Apsolutnu podršku ima i trener.

Sportski direktor?

- Sportskog direktora moramo brzo izabrati, to je najvažnije mjesto u klubu, da imamo čovjeka koji ima kontinuitet u sportskom sektoru.

Posjet svlačionici prije utakmice sa Slaven Belupom?

- Nisam stigao razmišljati o tome hoću li pred momčad. Naši igrači će danas pokazati koliko su dobri, uzet će sve bodove. Ne bih im htio smetati, ove ostale stvari će doći same po sebi.

Veli Zeko da će analizirati mnogo toga u klubu.

- Reagirao sam na sve stvari iz srca, tako ćemo i nastaviti raditi. Analizirat ćemo puno toga, moramo vidjeti kakva je financijska situacija, onda pripremiti i sredstva za iduću godinu. Ako to bude Liga prvaka, onda će biti lakše. I još nešto, prihvaćamo sve naše oponente, Hajduk, Rijeku, Osijek..., ali pozivamo i na dobru suradnju i gospoštinu, na terenu ćemo biti rivali, ali izvan terena smo prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:07