StoryEditorOCM
Domaći nogometBEZ DLAKE NA JEZIKU

Poznati komentator opleo po Vatrenima, ‘oćešao‘ se i o Dalića i Modrića: ‘Ne možeš dugove vraćati kroz reprezentaciju‘

Piše M. Bi.
19. lipnja 2024. - 18:32

Vatreni su priredili novo razočaranje, 2:2 protiv Albanije ne samo da nas gura u tešku situaciju prije posljednje utakmice s Italijom već je i daleko ispod ugleda kojega naša reprezentacija uživa u svijetu.

Žestoki kritičar viđenoga na utakmici bio je stručni komentator u studiju Hrvatske televizije Tomislav Ivković koji je, britka jezika kao i uvijek, opleo po našima, a najviše po izborniku Zlatku Daliću.

Evo njegova komentara u cijelosti:

"Sve shvaćam, ali jako dugo godina sam u nogometu, poštujem i respektiram sve, ali... Meni je sve bilo jasno i prije Europskog prvenstva, kaš što sve jasno bilo, garantiram to, i Daliću. On je stao iza igrača za koje je znao da će se možda desiti to što će se desiti, ali je vjerovao da će ipak biti pozitivno.

Nekoliko naših igrača nisu u formi u kakvoj su nekada bili. Krenut ću od zadnje linije, to nije kritika već činjenično stanje. Juranović ne igra u Berlinu, ulazi povremeno, Stanišić je standardni u Leverkusenu, a Šutalo... Kao da se nekome zamjerio, otkad je došao u Ajax dečko je totalno van svega. Izgubio je sve rezone, izgubio je sve ono šmekersko koje je imao u sebi, od igrača šmekera koji čita odlično igru postao je igrač koji se gura, hrva, a to nije on. Radi na žalost greške, svaka njegova greška nas kazni u reprezentaciji ili u njegovom klubu zbog čega je i došao u probleme tamo.

image
Ante Čizmić/Cropix

Imamo Perišića koji je jedan od najvećih profesionalaca ikada, Perija nije na tom nivou, ali je izgurao utakmicu na fantastičan način. Imamo Brozovića koji je daleko od forme na koju nas je navikao.

Modrić fizički nije spreman i to se na njemu osjeti. Kad je igrao na desnoj strani bilo mu je tri puta teže, a kad se vratio na poziciju da igra u paru bilo mu je puno lakše.

Ja kao analitičar, kritičar, mogu to reći. Želim biti, kao što sam uvijek bio, korektan, direktan, govorim ono što mislim.

Sad ide sljedeća utakmica, još imamo šanse. Sad je bitna ekipa, gdje nema upitnika. Ja vam kažem da Dalić nema ni jednog upitnika ni sad u ovome momentu, kao što nije imao ni prije utakmice, tko treba igrati. Druga stvar je što on razmišlja kao otac.

Oni su njega zadužili i on je njima dužan cijeli život. Ali, kao trenera ne može te zadužiti nitko. Onda je i Modrić zadužio Real Madrid da bude cijeli život tamo. I Raul, Casillas i Sergio Ramos, ali nisu tamo, nisu u Realu.

Ja im skidam kapu, meni je teško govoriti, ja se ispričavam Modriću jer kad bih ga kritizirao... Samo govorim da nije onakav kakav je bio, Njega kritizirati meni je neugodno. Ali moram reći ono što vidim".

Sve jasno.

image

Luka Modrić i Mateo Kovačić

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:39