StoryEditorOCM
Domaći nogometderbi bez greške

‘Pajač je pogriješio na Opus Areni‘: Sudačka komisija se oglasila, ni riječi o derbiju Rijeke i Dinama

Piše SPORT SD
22. studenog 2023. - 18:02

Komisija nogometnih sudaca je objavila sudačku analizu 15. kola HNL-a, samo jedna sudačka odluka je po njima bila neispravna. Analizu prenosimo u cijelosti:

"OSIJEK - LOKOMOTIVA

Sudac: Mateo Erceg. Pomoćni suci: Jerko Crnčić i Željko Bučar. VAR sudac: Igor Pajač. 

87. minuta: Sudac utakmice ispravno je u terenu prosudio incident i dozvolio nastavak igre kad je igrač Osijeka ostvario rukom, u pravilima nogometne igre, nekažnjivi kontakt loptom. Intervenciju VAR suca i poziv suca na OFR pregled snimke KNS HNS-a smatra neispravnom i neutemeljenom u PNI-e i smjernicama UEFA-e, ali i u primjeni VAR protokola zbog druge faze napadačkog posjeda koji ne dozvoljava intervenciju zbog incidenta koji se dogodio u prethodnom napadu. Prosudba suca nakon OFR-a i njegov ostanak na inicijalno priznatom pogotku ispravna je odluka."

Kolo je završeno derbijem Rijeke i Dinama na Rujevici, rezultat na kraju susreta je bio 2:2. Nakon utakmice se mnogo pričalo o nekoliko spornih situacija, a posebno se ističe ona u 44. minuti. Nakon oštrog prekršaja Rijekinog igrača Ivanovića nad Perkovićem došlo je do naguravanja u kojem je daleko najgrublji bio Ristovski. Ivanovića je uhvatio rukama za vrat i unio mu se u lice, točno ispred glavnog suca Bela. Navijači domaće momčadi su tražili isključenje za Ristovskog zbog incidenta, ali Bel je situaciju riješio žutim kartonima za Ivanovića i Ristovskog. Komisija nogometnih sudaca je zadovoljna Belovom izvedbom na Rujevici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:45