StoryEditorOCM
Domaći nogometkvalifikacije za EP

Pa što je ovo, ljudi moji! Totalno ludilo, kiša golova u pola sata, mladi Splićanin uspio što nije Marko Livaja

Piše Sport SD
26. ožujka 2024. - 19:09

Mlada reprezentacija Hrvatske šokantan dvoboj igra u Faru protiv Portugala  u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U pola sata navijači su vidjeli četiri pogotka, odličnu igru, ali zadovoljstvo je na strani domaćina koji su stekli veliku prednost.

Već u 2. minuti Pedro Santos ušao je u kazneni prostor s lijeve strane, pogodio je u gredu, a lopta je pala na crtu gdje ju je u mrežu pospremio Fabio Silva. Nije se niti stišalo slavlje domaćin je već stigao do drugog gola. U 11. minuti Grozdanić je napravio veliku pogrešku, poklonio loptu Santosu, a on je izašao "oči u oči" s Čavlinom i matirao ga prizemnim udarcem

Povratak u susret zbio se četiri minute kasnije, Portugalski vratar, Soares, napravio je žestok prekršaj nad Perkovićem nakon kornera, promašio je loptu, a šakama pogodio hrvatskog beka u glavu. Perkoviću se nakon prekršaja pružala pomoć, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku i Soaresu dao žuti karton. Marin Ljubičić je bio uspješan s bijele točke.

No tu nije bio kraj mukama obrani Hrvatske, Pedro Santos je iskoristio zbunjenost gostujuće momčadi u svom kaznenom prostoru, nakon nekoliko odbijanaca, lopta je stigla do mladog Portugalca, a on ju je zakucao u gornji lijevi kut. Nestvarnih pola sata domaćina zaokružio je Paulo Bernardo četvrtim pogotkom u mreži Čavline. Fabio Silva pogodio je u blok, a lopta odlazi ravno na nogu Paulu Bernardu koji ju posprema u mrežu.

Bilo je ovo poluvrijeme za zaborav u Faru. Portugalci na odmor odlaze s 4:1, a Skočićeva momčad ima puno problema u obrani i kreiranju napadačkih akcija. Pedro Santos stvara velike probleme "mini-Vatrenima", zabio je dva pogotka, kod jednog, praktički, i asistirao. Marin Ljubičić "panenkom" je majstorski pogodio s bijele točke za Hrvatsku, ali slaba je to utjeha za naše mlade nogometaše, pred kojima će u drugom poluvremenu biti vrlo težak zadatak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:14